Zupa ze świeżego szczawiu z mięsnymi kulkami, jajkiem, zabielona śmietaną. Składniki: 700 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko surowe, 2 duże pęczki szczawiu, cebula, sól, pieprz, majeranek, śmietana, jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Szczaw dokładnie myjemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy. Do mięsa dodajemy jedno surowe jajko, dużą szczyptę soli, pieprzu oraz majeranku. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki
Lena Gotujepokrojoną cukinią, ziemniakiem i cebulą- smażyć Wszystko zmiksować, przełożyć do garnka z 1/2 l bulionu Zagotować, doprawić do smaku sokiem, solą i pieprzem Jeśli ktoś potrzebuje bardziej sytą zupę to można dodać ugotowane, rozdrobnione jajko
Proste PotrawyDelikatna, efektownie wyglądająca zupa krem z zielonego groszku. Jest najsmaczniejsza ze świeżych warzyw, ale po sezonie możecie ją także zrobić z groszku mrożonego. Kremowa dzięki śmietance i aromatyczna dzięki serom. Składniki na ok 4-5 porcji: 1,5 - 2 litry wody 500 gram groszku zielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duży ziemniak 200 gram sera pleśniowego
Życie zaczyna się w kuchniszczypta pieprzu Dodatkowo: grzanki Przygotowanie: Na łyżce masła podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Dodać pomidory z puszki i sok z pomarańczy – gotować przez 15 minut. Następnie zmiksować zupę za pomocą blendera, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startą skórką z pomarańczy. Podawać z grzankami. Smacznego. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulę i czosnek
KuchniaWeDwoje.plPyszna i prosta zupa z kapusty oraz mięsa mielonego w sosie pomidorowym. Składniki 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 pomidory mała główka kapusty 200 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki kostka rosołowa sól pieprz koperek Przygotowanie Do dużego garnka około (3litry) wkładamy drobno pokrojoną kapustę, następnie na patelni smażymy pokrojoną cebulkę z mięsem mielonym i doprawiamy przyprawami. Po podsmażeniu wrzucamy
Wasze Przepisychłodny i szary dzień niema nic lepszego, jak talerz gorącej zupy. Pyszny, sycący kapuśniak na żeberkach to mój dzisiejszy przepis z którym dzielę się z Wami. Tu zapraszam na kapuśniak z pomidorami Składniki: 600 g żeberek wieprzowych 800 g kapusty kiszonej 6-8 ziemniaków 2 marchewki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 2 liście laurowe
magiczna kuchnia Kasialbo do kaszy. Była niezastąpionym składnikiem żydowskich czulentów. Na północy Podkarpacia gotowano również smaczne pierogi z farszem z fasoli i suszonych grzybów. Często dodawano ją także do różnego rodzaju zup. Jednak fasola w żurku to dość rzadkie danie, dlatego szczególnie polecam je Waszej uwadze. Żurek z fasolą, suszonymi grzybami, kiełbasą i boczkiem to danie, które z powodzeniem można podać
Trzeci talerzgarnka z wrzątkiem włożyć liść laurowy, ziele, lubczyk, mięso, marchew z groszkiem. Po 15 minutach dodać resztę warzyw i kaszę, gotować do miękkości. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić
Kulinarne blogowanieOgórki kiszone są bogate w bakterie fermentacji mlekowej głownie Lactobacillus i Streptococcus, a co więcej wspomagają prawidłową pracę jelit! Zupa ogórkowa to doskonały posiłek w okresie jesienno-zimowym, gdyż właśnie o tej porze roku brakuje świeżych warzyw. Składniki: 100g piersi kurczaka 50g suchej kaszy kuskus 400g ogórków kiszonych 100ml wody z ogórków 10g suszonej włoszczyzny przyprawy: sól, pieprz
Truskawkowa FiestaŚródziemnomorska zupa z ciecierzycą i listkami młodego szpinaku w roli głównej. Szybka i pożywna, nie wymaga długiego gotowania. Idealnie pasuje do niej starty twardy ser np. włoski parmezan lub grecki graviera. Składniki: 2 łyżki oliwy duża czerwona cebula marchewka 3 łodygi selera naciowego duża marchewka szklanka passaty pomidorowej puszka ciecierzycy 2 duże garście liści świeżego szpinaku sól, suszone płatki
wyzwania kuchenneprzyprawami. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do wywaru dodajemy starty chrzan, podsmażony boczek, roztarty z solą czosnek. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i zabielić zupę. Zagotować chwilę, aby mąka straciła smak surowizny. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z jajkami na twardo, ziemniakami ugotowanymi osobno i ewentualnie można dodać parzonej białej kiełbasy lub kawałek wiejskiej
Kulinarne przemyslenianią upiekliśmy ziemniaki pokrojone w kostkę i marchew. Pozostałą część sosu wstawiliśmy do lodówki. Następnego dnia po odgrzaniu zmiksowaliśmy soczewicę, grzyby, trochę, upieczonych ziemniaków i marchewki. Dodaliśmy do zupy pozostałe ziemniaki i marchew oraz kilka usmażonych, zachowanych z poprzedniego dnia boczniaków i tym sposobem wegetariański gulasz był gotowy. Tu znajdziesz przepis na wegetariańską musakę . Składniki: 1 szklanka soczewicy
Niedzielny kucharzmojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie Wam całkiem fajna zupa na upalne dni. Chłodnik. Mój chłodnik jest wzbogacony smakiem mięty, myślę że świetnie się dogadują. Polecam Składniki na garnek o pojemności 2-3 litry: 1 pęczek botwinki 2 pęczki rzodkiewki
moj przepis na