Krupnik chyba wszyscy znają. To moja wersja tej pożywnej i pysznej zupy ugotowana na żołądkach drobiowych i kaszy pęczak oczywiście można użyć dowolnej kaszy np. jęczmiennej,jaglanej itp. 100 gram kaszy 150 gram włoszczyzny(u mnie mrożona) 1 duży ziemniak 300/400 gram żołądków drobiowych 4/5 kulek ziela angielskiego 3/4 liście laurowe 1 łyżka majeranku sól pieprz ok.1,5 litra wody Opcjonalnie wegeta ( Przepis na domową wegetę znajdziecie tutaj ) Żołądki zalewamy wodą ,dodajemy przyprawy oprócz majeranku ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...