zupa - 39012 przepisów (strona:1470/2601)

Zalewajka 120

pietruszkę pokrojone w kostkę, dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, majeranek, ziele i listek laurowy, gotujemy zwyczajną kartoflankę. Grzybki wcześniej namoczone gotujemy i przepłukujemy zimną wodą na sicie, dodajemy do zupy. Kiedy już warzywa będą miękkie, dodajemy żurek i kiełbasę drobno pokrojoną. Na koniec podprawiamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki i koperkiem

Gotowanie jest łatwe
Gazpacho z arbuza 152

potrawą jest oczywiście chłodnik. Mam nadzieję, że w Polsce także, po chwilowym ochłodzeniu nadejdą jeszcze takie dni, że z chęcią sięgniecie po fantastyczne gazpacho z arbuza . Pomysł na tę zupę zaczerpnęłam z książki "Magic Soup", o której pisałam w podsumowaniu maja . Chłodnik z arbuza z dodatkiem soku pomidorowego i odrobiny sosu Tabasco jest po prostu fantastyczny - lekko słodki z pikantną

Codzienne Gotowanie
Pikantna zupa serowa z batatem. 180

Marzenie zaczarować rzeczywistość ( z małą pomocą cukinii ) i razem podnosimy wzrok w kulinarną przyszłość. W końcu: kto nie gotuje, ten... musi liczyć, że nakarmi go ktoś inny. ;) No cóż, zupą można nakarmić się całkiem nieźle (i całkiem łatwo), a nawet w środku upalnego lata zdarzają się dni, kiedy wskazane jest rozgrzać serca szczyptą chili. Właściwie, to przecież gorące i bardzo

zadanie-gotowanie
Zupa szczypiorkowa z pysznymi kluseczkami 231

bulionu.Ostrym nożem odkrajać kawałki ciasta (jak malutki kopytka)i wrzucać je do rosołu,gotować aż kluski aż zmiękną (musimy próbować),następnie 1 łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną ,wlać do zupy ,zagotować ,wsypać pozostały pokrojony drobniutko szczypiorek,gotowe!!! Smacznego

Swojskie jedzonko
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym 133

Chłodnik ogórkowy w upalny dzień może zastąpić nie jedną tradycyjną zupę. Jest lekki, orzeźwiający i przede wszystkim świetnie smakuje. Przygotujecie go w 5 minut. I równie szybko zniknie. Ten rodzaj chłodnika można nazwać błyskawicznym. Jogurt i ogórki możemy użyć prosto z lodówki i chłodnik ogórkowy jest gotowy, jeśli jednak czas nam pozwala warto schłodzić go godzinę dla idealnego połączenia smaków

Życie zaczyna się w kuchni
Chłodnik z ogórków i rzodkiewki 118

razie potrzeby chłodnik możemy jeszcze doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem *** *** Gotowy chłodnik odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: CHŁODNIK LITEWSKI PRZEPIS TUTAJ ZUPY. NAJLEPSZE PRZEPISY! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
Chłodnik z botwinki rzodkiewki i ogórka 109

Chłodnik z botwinki to zupa lata , najlepsza na ciepłe dni kiedy nie mamy ochoty stać przy kuchence  doskonała porcja witamin a przy tym zdrowa! Mam nadzieję, że Wam posmakuje. Składniki: 2 małe pęczki botwinki 1 pęczek rzodkiewki 2 świeże ogórki pęczek szczypiorku pęczek koperku młodego 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki masła 1 jogurt naturalny duży ½ litra maślanki

Wanilia i Kardamon
Gazpacho z ziołowymi grzankami 107

Gazpacho to warzywna zupa na zimno, idealna podczas upalnych dni. Jej przygotowanie nie jest w żadnym stopniu skomplikowane, ale jak wiadomo...wszystko zawsze można jeszcze bardziej uprościć. Ja mam swój ekspresowy sposób na gazpacho. To mrożone warzywa od Poltino Leczo Poltino jest tak skomponowane, że idealnie nadaje się do przygotowania gazpacho. Unikacie zatem mycia, obierania i krojenia warzyw. Fajnie, prawda

kolorowotorcikowo
Rosół chiński z pulpetami 119

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński

gotuj ze mną
Botwinkowa inaczej 145

Danie bardzo przypadło mi do gustu. Wcześniej nie łączyłam buraczków z pomidorami w jednej zupie, więc postanowiłam zaspokoić swoją ciekawość smaku. Okazało się, że to całkiem trafiony pomysł. Teraz często będę tak łączyła wspomniane składniki. Wypróbujcie! Poznaj recepturę

Pichceniomania
Kapuśniak z żółtą soczewicą 104

pół plasterki, pokrojoną w kostkę marchew, ziele angielskie, liść laurowy, startą pietruszkę i seler. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, gotujemy przez kwadrans. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy razem z soczewicą. Gotujemy do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Chłodnik na tartych buraczkach 250

Lato w pełni zagościło, na straganach za to rozgościła się botwinka. A gdy połączymy te dwie rzeczy to wyjdzie nam co? oczywiście że chłodnik. Ulubiona letnia zupa. Tym razem wersja z mrożonymi buraczkami od Poltino. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU 113

rozmrożony groszek z tymiankiem. 2. Przekładamy groszek do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 min. 3. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą soli. Całość miksujemy na gładki krem. Ja zupę podałam z odrobiną mleka migdałowego i plastrami rzodkiewki J Mleko roślinne można zamienić na np. jogurt, czy śmietanę. Krem z groszku pysznie smakuje też udekorowany listkami świeżej mięty Smacznego

Marcepanowa kuchnia
Imbirowy rosół z lanymi kluskami 135

łyżki mąki 2 jajka sól Jajka wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i ucierać, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza. Wlewać przez lejek na gotującą się zupę bulion.Zamieszać i gotować jeszcze 2-3 minuty

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania