zupa - 39749 przepisów (strona:1470/2650)

najlepszy na szybko krupnik bez mięsa na okrasie... 155

przyprawę w płynie VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" , dodać okrasę (mam zmielony boczek podwędzony stopiony ze słoniną na smalec), wsypać pieprz mielony. Przed podaniem posypać natką pietruszki, można dodać do zupy śmietanę - najlepszy krupnik na szybko bez mięsa tylko z okrasą , najlepiej smakuje ugotowany wieczorem i jedzony na drugi dzień na obiad...........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Studencka zupa serowo-ceblowa 102

Bardzo łatwa i szybka zupa, którą często robiłam będąc studentką. Jest tak pyszna, że robię ją do dziś. Składniki: 1/2 dużej cebuli 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki cukru 3 duże serki topione, mogą być o różnych smakach 2 bulionetki drobiowe, lub 2 kostki rosołowe kilka kropli Maggi 1-1,5 litra wody pieprz, sól, papryka ostra grzanki i szczypiorek, przy

Kocham Czekoladę
Zupa z komosą ryżową 195

ryżowej 1 marchewka 1 cebula 100 g mrożonego groszku 200 g mrożonego brokuła 1/2 szklanki mleka sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce, … Czytaj dalej Zupa z komosą ryżową

czarrna od kuchni
Zupa pomidorowo porowa z salami 94

zakupy do tego, co niezbędne. Ale jakoś tak się nie da. Przynajmniej u nas, bo lubimy mieć wszystko pod ręką. Żeby nie wyrzucać, wymyślamy nowe potrawy. Tak powstała ta zupa. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Krem z selera naciowego / Cream of Celery Soup 89

Dziś zapraszam na lekką, wiosenną zupę z selera naciowego. Krem jest bardzo delikatny i świetnie sprawdza się jako pierwsze danie. Bardzo dobrze smakuje z czosnkowymi grzankami i płatkami uprażonych migdałów, ale pasują do niego tez wszelkie zdrowe pestki. Smacznego:) ok. 6 dużych gałązek selera naciowego, 3 średnie ziemniaki, 1 - 1 i 1/2 l domowego bulionu drobiowego lub jarzynowego, cebula

Lekcje w kuchni
Bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym - sposób na czerstwe pieczywo 143

Pomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa - bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym posypany szczypiorkiem. Taka zapiekanka najlepiej smakuje podana od razu po upieczeniu (np. podana jako dodatek do kremowej zupy).  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 lekko czerstwa, długa bagietka 3 duże jajka 150 g startego sera mozzarella 1/2 pęczka szczypiorku 1/4 kostki masła

Ugotować
Zupa chrzanowa 173

świeże lub wędzone 1 laska kiełbasy wiejskiej 2 białe kiełbaski 2 łyżki śmietany 1 łyżka chrzanu tartego 1 łyżeczka majeranku liść laurowy i ziele angielskie sól, … Czytaj dalej Zupa chrzanowa

czarrna od kuchni
ZUPA CHRZANOWA 121

Kremowa, idealnie przyprawiona zupa na wielkanocny stół. Składniki: 2 pory 2 korzenie pietruszki 2 ziemniaki 2 cebule 0,5 selera 2 l wody 200 ml śmietanki 200 g wędzonego boczku liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz ziarnisty 1 łyżka majeranku 4 łyżki chrzanu tartego sól pieprz świeżo mielony Boczek pokroić w kostkę. Posmażyć do wytopienia się tłuszczu. Warzywa (prócz ziemniaków

Kuchnia w oparach
Żurek na zakwasie z pulpecikami z białej kiełbasy i jajkiem 147

studzimy, a następnie obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Wyciągnięte z wywaru grzyby drobno kroimy. Na głęboki talerz wylewamy żurek z pulpetami, dodajemy posiekane grzybki oraz cząstki jajek. Zupę możemy podawać z łyżką kwaśnej śmietany. Smacznego! Artykuł Żurek na zakwasie z pulpecikami z białej kiełbasy i jajkiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Wielkanocny żur na wędzonce 128

rozgniecione obrane ząbki czosnku oraz chrzan. Gotować przez minutę, odstawić z ognia i doprawić w razie potrzeby solą. W drugim garnku podgrzać żurek (zakwas) i zaprawić go śmietaną. Ugotowaną zupę przecedzić do czystego garnka. Dodać mięso obrane z żeberek, pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę (białą i wędzoną) oraz pokrojoną marchewkę. Wsypać majeranek oraz stopniowo wlewać żurek ze śmietaną jednocześnie mieszając

Świat Domowej Kuchni
ZUPA JARZYNOWA Z TUŃCZYKIEM 130

kostkę. Dodać do warzyw, zalać wodą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Następnie posiekać kapary. Dodać je wraz ze śmietanką, skórką cytrynową, tuńczykiem. Doprowadzić zupę do wrzenia.Zupę zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę z pietruszki i odstawić na 5 minut

Kuchnia w oparach
Barszcz biały 124

Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Barszcz biały to jedno z kluczowych dań na naszym Wielkanocnym stole. To alternatywa dla Żurku czy Żuru. Jest łagodniejszy w smaku niż wspomniane zupy, a jednocześnie jest bardzo aromatyczny. The post Barszcz biały appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Krem z pieczarek i białej fasoli 146

wpadła w moje ręce, to dodam ją do kremu pieczarkowego, który miałam zamiar przygotować. Pomysł okazał się całkiem niezły, bowiem fasoli w ogóle nie czuć, ale rozdrobniona świetnie zagęściła zupę. Nie było też żadnych łupinek które mogłyby denerwować w trakcie jedzenia. Z dodatkiem chrzanu mogą być fajną alternatywą na świąteczny obiad, zresztą zobaczcie sami :) Składniki dla 4 osób: 750ml bulionu

Kuchnia w czekoladzie
Tradycyjny żurek wielkanocny 151

ziemniaków 500 ml zakwasu na żurek 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki suszonego majeranku 4 białe, surowe kiełbasy 4 jajka ugotowane na twardo 6 łyżek śmietanki 18% lub 30% do zup i sosów sól, pieprz Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy żeberka i zalewamy je wodą, następnie dodajemy obrane i umyte warzywa. Cebulę opalamy dla lepszego smaku (opcjonalnie) i dodajemy

Mostek w kuchni
Biały barszcz z jajkiem na wędzonce 148

Mocny rozgrzewająca, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem świątecznego jajka smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Jest obowiązkową potrawą naszego Wielkanocnego stołu. Składniki: 500g wędzonego boczku 500ml żuru z butelki (zakwas) 4 cebule 4 liście laurowe 3 ząbki czosnku 100ml śmietany 18% 6 ziemniaków 4 łyżeczki majeranku 6 jajek sól pieprz olej Wykonanie: 1. Boczek

Szalona Kuchnia Eweliny