Pikantny kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Przygotowanie jest bardzo proste, szybkie, nie wymaga zbyt wielu składników. Kurczaka możecie podać z dowolnymi dodatkami, choć moim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jedna z pierwszych wiosennych zup to z młodej kapusty z koperkiem. Polecam Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula 4-5 ziemniaków około 1,5 litra bulionu lub woda np. ćwiartka z kurczaka 3 łyżki masła pęczek koperku sól, pieprz ewentualnie łyżeczka kminku mielonego Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Jeśli nie mamy gotowego bulionu należy
talerz przyjemnościszybciej robią się miękkie. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy sól, pieprz, śmietanę. Miksujemy. Można dodać szczyptę gałki muszkatołowej, ale moi domownicy za gałką nie przepadają. Artykuł Szybka zupa krem z białych szparagów pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pldorzucamy do tego rozdrobnione ząbki czosnku. Całość zalewamy wodą, dodajemy przepłukany groch, liście laurowe, ziele, paprykę i majeranek, gotujemy do miękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem
Kardamonovygorczycy, która jest charakterystyczna dla tego dania. Dal z pomidorami można jeść samodzielnie lub z dodatkami takimi jak ryż czy chlebki naan. The post Dal z pomidorami – Gęsta zupa z soczewicy z pomidorami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasię troszkę zacznie rumienić,dolewamy bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotujemy,aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie i całą zupę miksujemy ,dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy do smaku pieprzem i solą i sosem sojowym. podajemy z grzankami i natką pietruszki Smacznego
Swojskie jedzonkoPomysł na nietypową zupę pomidorową - przygotowaną z pieczonych pomidorów malinowych, cebuli, czosnku oraz świeżych listków bazylii. Poniższa pomidorowa jest bardzo aromatyczna w smaku i wbrew pozorom jest mocno sycąca. Podczas przygotowania nie trzeba jej pilnować, ponieważ praktycznie całą pracę wykonuje za nas piekarnik 😊 Składniki na porcję dla 4 osób: 1 l wywaru warzywnego co najmniej 1 kg pomidorów, np. malinowych
UgotowaćMakaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!botwinka z jogurtem Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Za chłodnikami nie przepadam. Dla mnie zupa musi być choć trochę ciepła. Gorącą botwinkę zalewam jogurtem i podaję. 2 porcje: pęczek botwinki siekany koperek ząbek czosnku ok. 2 łyżki oleju rzepakowego kubeczek naturalnego jogurtu Botwinkę kroję drobno. Korzeń i twarde części łodygi podsmażam na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Dodaję ząbek czosnku. Zalewam
KucharzycaLubię zaglądać do szuflady lodówki tej z warzywami. Dziś znalazłam w niej buraka i czerwoną kapustę. Miałam puszkę fasoli i wyszła zupa pełna smaku zaprawiona koncentratem pomidorowy. Do tego posmak jabłkowego octu, odrobina jogurtu i grzanki z wypieczonego w domu chleba żytniego na zakwasie. 1/4 główki czerwonej kapusty 1 duży burak lub 2 małe marchewka cebula 3 ząbki czosnku
AZgotuj!Może poza tą, że bardzo poważnie oparzyłem się w palec. Dlatego właśnie nie będę rozwlekał. Siedzę teraz z poparzonym palcem i piszę ten wpis. Podczas gotowania jajek do tej zupy się poparzyłem. Będzie więc krótko, bez rozwlekania. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureZupa na bazie włoszczyzny, ziemniaków i …pieczonych obierków z ziemniaka – smak powalający! Jako dodatek proponuję pieczone kawałki ziemniaka z rozmarynem i boczek. P.S. Chrupiące obierki – zaskakująco smaczne! Składniki: 2 duże ziemniaki + 1 ziemniak na dekorację 5 cm kawałek pora garść włoszczyzny pokrojonej w paski (marchew, pietruszka, seler) sól, świeżo mielony pieprz 1- 1,5 l wody
Mój pomysł naKtóż nie lubi szybkiego obiadu? Mam świetną propozycję Ekspresowa, smaczna, pożywna i wegetariańska zupa! Jeśli pieczarki zamienicie na leśne grzyby wyjdzie równie wspaniała jesienna grzybowa! Składniki (4 talerze): 250 g pieczarek 3 cm kawałek pora 1 marchewka 1 pietruszka korzeń sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l wrzątku szklanka makaronu 2 łyżeczki mąki pół szklanki śmietanki
Mój pomysł nasuchej patelni podsmaż mąkę, mieszaj aż zrobi się jasnobrązowa. Dodaj olej i połącz z mąką. Ostudź na patelni. Do ostudzonej zasmażki dodawaj po 2 łyżki gorącego płynu z zupy i dokładnie mieszaj. Gdy zasmażka będzie dość płynna, wlej ją do cieciorki, dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj z dodatkiem świeżych listków tymianku. Dopraw pieprzem oraz solą jeśli potrzeba. Odstaw garnek
Delicious PlaceMiałam dziś opublikować zupełnie inny post, ale jak patrzę na pogodę, to jedyne co jest dziś odpowiednie to zupa. Na dodatek nie byle jaka, bo gołąbkowa. Nie byłam na początku jakoś bardzo entuzjastycznie do niej nastawiona... a potem ją spróbowałam. Pyszna (myślę, że nawet i bez mięsa byłaby spoko ;)). I chyba nie jest jakimś dużym zaskoczeniem, że naprawdę smakuje
Kardamonovy