zupa - 39353 przepisów (strona:1477/2624)

Krem z białych warzyw 161

przykryciem przez ok. 30-40 min, do miękkości. 4. Ugotowane warzywa blendujemy na gładki krem. 5. W misce mieszamy mleko, śmietanę i chochlę gotowego kremu. Następnie całość przelewamy do zupy. 6. Krem przyprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Krem podałam z uprażonymi na suchej patelni orzechami nerkowca i suszoną żurawiną. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Kryjmzupa ze wodorostym (Zupa krem z wodorostami) 186

prosty 7 wystarczył 8 duże 9 pieniądze 10 sosu 11 szczypta 12 pół 13 wrzućcie 14 kawałki 15 będzie 16 miękki 17 doprawcie 18 paski Artykuł Kryjmzupa ze wodorostym (Zupa krem z wodorostami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
ZALEWAJKA 143

ziemniaki są już półmiękkie.Gotujemy jeszcze 20-30 min.Przyprawiamy już pod koniec gotowania solą i pieprzem.Słoninę kroimy drobno i przetapiamy na patelni na złociste skwareczki.Posypujemy nimi gotową zupę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa ogórkowa z dodatkiem jajka 143

Nigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z dodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej. porcja rosołowa 1  marchewka  kilka ziemniaków kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek  sól, pieprz listek, ziele domowa wegeta jajka Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy

Moje domowe kucharzenie
Wiejski rosół na żołądkach i wołowinie 208

Wiejski rosół na żołądkach i wołowinie Rosół to tradycyjna polska zupa podawana zazwyczaj z makaronem. Jego smak zależy przede wszystkim od rodzaju dobranego mięsa. Wywar powinien być klarowny i esencjonalny. Najlepszy rosół to taki, który jest gotowany na kilku gatunkach mięs. Składniki: 20 dkg żołądków drobiowych plaster chudej wołowiny ok 10 dkg 1 noga z kurczaka 3 litry wody włoszczyzna

Blog z Apetytem
Passata pomidorowa – szybka smaczna zupa 131

gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wylewamy passatę, dodajemy 2 plasterki mozzarelli i śmietanę. Podajemy z listkiem świeżej bazylii.   Artykuł Passata pomidorowa – szybka smaczna zupa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Tonkotsu Ramen 230

Japoński Ramen zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Jest to zupa z makaronem alkalicznym o tej samej nazwie i jedną z czterech odmian bulionu. Tonkotsu Ramen to podstawowy ramen na bulionie z samych kości i racic wieprzowych. Tradycyjnie podaje się go z marynowanymi boczkiem i jajkiem oraz kilkoma innymi dowolnymi dodatkami. Składniki na 4 porcje na bulion

wyzwania kuchenne
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym 126

rozgrzanym oleju, dodajemy pomidory wraz z zalewą, dusimy kilka minut i zalewamy gorącym rosołem, wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zupa grzybowa z pęczakiem - kresowa 202

włoszczyznę. Po ok 30 min dodajemy ziemniaki i ugotowane grzybki , gotujemy aż do miękkości i doprawiamy do smaku.  W przepisie dawnym dodano śmietanę , ja jednak wolę tę zupę pod taką postacią. Można też wrzucić troszkę mięska z rosołu

Gotowanie jest łatwe
Zupa meksykańska 217

przez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy. Smacznego! Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania kanału

Kulinarne przygody
Zupa szczawiowa 135

szczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa

gotuj ze mną
Zakwas pszenny na barszcz biały – Wielkanocny 147

Zakwas pszenny na barszcz biały – Wielkanocny Zakwas bywa różny , w zależności od tego z jakiej mąki go zrobimy , taki będzie jego smak , a raczej zupy , która powstanie na jego bazie . Zakwas pszenny , to zakwas , który tradycyjnie w moim domu był używany do barszczu białego , najczęściej na Wielkanoc . Ma on dużo bardziej łagodny smak ,niż zakwasy na żur czy żurek

Ogrodnik w podróży
Zupa "śmieciuchówka" 206

Zupa "śmieciuchówka"..wszystkiego po trochę..co było w lodówce, zamrażarce...kombinacja dowolna.. biała kiełbasa sól, pieprz listek, ziele domowa vegeta 1-2 marchewki  por   kilka ziemniaków 2-3 łodygi selera naciowego 1 szkl.zielonego, mrożonego groszku 10 dkg fasolki szparagowej mrożonej 1-2  pomidory kilka pieczarek  kilka listków sałaty Do garnka wlać wodę,włożyć kiełbasę

Moje domowe kucharzenie