Czemu chińska ? nie mam pojęcia, pomysł na taką zupkę znalazłam w sieci..Zupka prosta do zrobienia i smaczna, gotowana na bulionie drobiowym, potem dodajemy koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki albo pomidory świeże..ja akurat zrobiłam z koncentratem pomidorowym..no i na końcu dodajemy roztrzepane jajka. bulion drobiowy 2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 jajka sól, pieprz Do bulionu drobiowego dodać koncentrat pomidorowy i gotować kilka minut.Jajko z solą,pieprzem wymieszać do momentu uzysk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...