mnóstwo stoisk z grzybami. Kusiły mnie bardzo, ale chyba intuicyjnie nie kupiłam i dobrze, bo podczas wycieczki rowerowej, na skraju lasu znalazłam podgrzybki. Uzbierałam tyle, że starczyło akurat na zupę. Czytaj więcej
Kasia Sarnapodsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce
U Fiolkipagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa. Składniki 200 g zielonej cukinii 200 g żółtej cukinii 1 marchew 2 ząbki czosnku
R'n'G KitchenJesienny sezon na dynię uważam oficjalnie za otwarty. Osobiście jestem wielbicielką kremu z dyni, a dodanie do niego suszonych pomidorów nadało zupie nowego wyrazu. Sycąca i rozgrzewająca - idealna na chłodne wieczory :D SKŁADNIKI : 650 g upieczonej dyni hokaido 50 g suszonych pomidorów 150 g marchewki 1/2 cebuli 4 plasterki imbiru 20 ml oliwy z oliwek 750 ml wody
Marcepanowa kuchniaGazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula
To co kochamziarnisty i liść laurowy - gotować Dołożyć pokrojoną fasolkę, buraczek i seler, a marchew i pietruszkę oraz pokrojony czosnek przesmażyć na oleju ( wpierw marchew, potem pietruszkę i czosnek), dodać do zupy- gotować Na końcu gotowania dodać pokrojoną kalarepkę, doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym i papryką- gotować do miękkości warzyw Już na talerzu posypać natką pietruszki, a kto lubi i może
Proste Potrawymniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenbulion oraz pokrojona w plastry marchewkę. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut lub do czasu, aż marchewka będzie miękka. Zdejmujemy garnek z ognia i miksujemy zupę blenderem na krem. Dodajemy cukier, sok z limonki i doprawiamy solą do smaku. Podajemy z kleksem jogurtu lub małymi sucharkami
Zielona KuchniaPomału wracam w łaski zup. A korzystając z sezonowych pomidorów powstał smakowity krem. Składniki -1 kg dojrzałych pomidorów -1 duża cebula -4 ząbki czosnku -kostka rosołu drobiowego -sól, pieprz, słodka papryka -natka pietruszki -2-3 dag masła osełkowego Przygotowanie Dokładnie umyć pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać
Zielona Kuchniaogonkami -300ml wody -szczypta soli Przygotowanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą. Przelać zupę do garnka z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku. Smacznego
Zielona Kuchniaminut). Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić tortellini, ugotować wg instrukcji. Odcedzić. Listki szałwi umyć (obecnie ich mi niestety zabrakło), osuszyć. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez grube sito na gładki krem. Rozlać do miseczek. Do każdej włożyć porcję tortellini. Udekorować szałwią. Smacznego
Zielona Kuchniaminut). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba podpiec w piekarniku przez 6 minut w temp. 200st lub zrumienić w tosterze. Pokroić w małą kostkę. Gorącą zupę rozlać do miseczek. Udekorować kleksem jogurtu naturalnego i świeżymi ziołami. Przed podaniem posypać gorącymi grzankami. Smacznego
Zielona KuchniaZupa ta spełniła wszystkie moje zachcianki - jest soczyście pomarańczowa, słodka z budzącą się po chwili nutą chilli i imbiru. Rozgrzewa i poprawia humor. Ale ostrzegam - na jednym talerzu się nie skończy! Składniki -6 dużych marchwi -3 łodygi selera naciowego -mały kawałek świeżego imbiru -2 cebule -ząbek czosnku -2 łyżki masła -łyzeczka curry -1/2 łyżeczki słodkiej papryki -1/2 łyżeczki
Zielona Kuchniawoda się zagotuje dodajemy przyprawy i czosnek, gotujemy tak długo aż wszystko będzie miękkie. Następnie wyciągamy włoszczyznę. Dodajemy masło i wszystko miksujemy. Przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pieprzem, zupa powinna mieć lekko ostrawy smak. Najlepiej smakuje na ciepło posypana startym parmezanem i grzankami. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliDziś chciałabym zaproponować Wam prosty przepis na krem z pomidorów z nutką parmezanu. Nie smakuje jak typowa pomidorówka i jest fajną, sycącą i rozgrzewającą zupą. Idealnie pasuje do niej czosnkowa bagietka i odrobina parmezanu posypanego z wierzchu. Składniki: 400g pomidorów z puszki, dobrej jakości 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 ml bulionu 150g parmezanu
Smakuj życie!