Krem z dyni z masłem orzechowym

Krem z dyni z masłem orzechowym

Krem z dyni z masłem orzechowym

Uwielbiam dynię hokkaido i choć w tym roku na działce nie urosła mi ani jedna sztuka, to zrobiłam sobie jej spory zapasik na pobliskim placu. W ubiegłym roku ostatnią dynię wykorzystałam dopiero w lutym, myślę, że teraz będzie podobnie.W planie mam jeszcze przetwory z dyni, a konkretnie marynowanie jej z miodem i kurkumą. Składniki; 1 kg  dyni  hokkaido 1 litr wywaru drobiowego 100 ml śmietanki do zup 18 % 3 łyżki masła orzechowego niesłodzonego kawałek świeżego korzenia imbiru kilka gałązek świeżego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, masło orzechowe, imbir, zupa, przetwory, krem z dyni, zupa krem

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.