zupa - 39012 przepisów (strona:1491/2601)

szybkowar-rosół z kury wiejskiej z młodą włoszczyzną,czosnkiem,kurkumą... 148

angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, woda 3,5 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron - ile potrzeba, natka pietruszki 1 pęczek, pieprz czarny mielony - ile potrzeba kupiona duża, świeża kura wiejska ok. 6 kg, podzieliłam ją na cztery

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa krem z kukurydzy 94

wycisnąć sok z limonki, dodać chilli, wędzoną paprykę sypką,cukier, kurkumę oraz mleczko kokosowe. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z weką, chrupiącym, świeżym pieczywem lub grzankami. Artykuł Zupa krem z kukurydzy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki z serkiem śmietankowym 82

kostkę, przełożyć do garnka z bulionem. Dodać upieczoną paprykę, gotować całość na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie,dodać serek i zmiksować, następnie doprawić do smaku. Smacznego! Artykuł Zupa krem z dyni i pieczonej papryki z serkiem śmietankowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną soczewicą i parmezanem 81

30min w 170C z termoobiegiem. Upieczone warzywa przełożyć do bulionu, usunąć skrzydełko, dodać serek mascarpone, całość zmiksować na krem. Dodać tarty parmezan, doprawić do smaku. Gotowe!   Artykuł Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną soczewicą i parmezanem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Zupa krem z zielonych szparagów 123

choć pewnie za chwilę będę czuć niedosyt. Więc może jeszcze uda się coś przygotować, posmakować, zapamiętać smak na kolejne kilka miesięcy. Szparagi zielone można zamienić na białe, które do zupy nadają się idealnie.    Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 2 łyżki masła 3 szklanki wywaru z jarzyn 150 ml gęstej śmietany sól, świeżo

bistro mama
KOLOROWA ZUPA Z KURCZAKIEM 133

czasie, dodajemy pomidory z puszki oraz kukurydzę i groszek. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 min. Zupę nalewamy na talerz i posypujemy świeżymi listkami kolendry

Kuchnia MagdaLeny
krupnik 155

dodać pokrojoną marchewkę i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Osobno ugotować pęczak, na koniec dodając do niego sporą łyżkę masła, dokładnie wymieszać, żeby się rozpuściło i całość przełożyć do zupy. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodać pęczek posiekanej natki pietruszki

stajnia gołębie od kuchni
Zupa krem z zielonych szparagów z pokrzywą 160

Kupiłam piękne szparagi w dobrej cenie więc zrobiłam swoją pierwszą zupkę szparagową. Do tej pory jeszcze takiej nie robiłam. Zupę wzbogaciłam niewielkim dodatkiem młodej pokrzywy.  składniki: 1 pęczek zielonych szparagów (500 g) 1 łyżka masła 100 g listków lub czubków z młodej pokrzywy ok 750 ml bulionu drobiowego sól do smaku Szparagi dokładnie umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i pokroić

Monia miesza i gotuje
ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ 100

czosnek w plasterki.W garnku gotujemy 3/4 litra wody i na wrzątek wrzucamy warzywa i gotujemy kilka minut. Następnie doprawiamy solą i dodajemy przyprawy,czosnek i cebulę.Gotujemy ok.5-6 minut. Zupę podajemy z kaszą jaglaną,fasolką,posypujemy posiekaną natką pietruszki i uprażonym na suchej patelni siemieniem lnianym.PYCHA!!!! SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Botwinka 207

czosnek. Wszystko drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu ok 35 minut. Pęczek liści botwinki siekamy drobno i dodajemy do zupy wraz z sokiem z cytryny. Na wolnym ogniu gotujemy ok 20 minut, tak by łodyżki odpowiednio zmiękły. Odmierzamy 1 chochlę i łączymy ze śmietaną, by ją zahartować. Dodajemy do całości

Kuchnia w czekoladzie
Zupa krem z pieczonej dyni 72

smakowało, szczególnie, że podana była z kuleczkami groszku ptysiowego. Składniki: ok. 200-300 g pieczonej dyni - dynię upiekłam jeszcze w zeszłym roku i zamroziłam kilka porcji. Można dorzucać do zupy nawet w formie zamrożonej 2-3 średnie ziemniaki 1 średnia marchewka pół pora lub mała cebulka - ewentualnie 300 ml rosołu ok 2 cm świeżego imbiru lub imbir mielony sól, biały

Ze smakiem bez glutenu
Jak upiec dynię? 175

Jeśli chcemy mieć wersję bardziej przyrumienioną lepiej piec w 200 stopniach. Dalsza obróbka lub podanie zależy od inwencji i potrzeb. Ja upieczoną dynię studzę i zamrażam w porcjach na zupę. W zimie mogę sobie zrobić ekspresowy krem z dyni. Można ją też zjeść od razu, np. z dipem czosnkowym. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zupa gulaszowa 134

Chłodna pogoda nie chce nas do końca opuścić, stąd ostatnio w mieszkaniu zimno - postanowiłam więc ugotować sycącą zupkę z mięskiem. Jedną z takich zup jest właśnie gulaszowa - fajna sprawa, tym bardziej, że gotuje się praktycznie sama. Z niewielką pomocą - wystarczyło jedynie powrzucać właściwe składniki - i voila! - mamy fantastyczny efekt przepysznej zupki, całkowicie zastępującej drugie danie. Kto nie wierzy - musi spróbować

psgotujemy
kapuśniak z kaszą i białą kiełbasą... 136

minut wlać do wywaru z kiełbasą ugotowaną kiszoną kapustę, dodać kucharka, paprykę, pieprz, gotwać z 10 minut wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać kapuśniak z kiełbasą i pieczywem - zupa jest rozgrzewająca, sycąca zwłaszcza na chłodne dni............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kartoflanka z klopsikami 136

przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków.Mięso wymieszać z cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże kulki .Jak ziemniaki będą prawie miękkie do zupy wrzucić kulki mięsne i gotować 10-15 minut

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania