przepis na najlepszą zupę pieczarkową jaką jadłam:). Dzięki temu, że pieczarki pieczemy z masłem a nie smażymy zyskujemy całkiem inny smak. 500g pieczarek 2 cebule 3 marchewki 3 duże ziemniaki 2 pietruszki 1/4 dużego selera 3 łyżki masła 50 ml śmietanki 30% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, gałka muszkatołowa do podania/dekoracji: ser żółty cheddar, posiekana natka pietruszki
Szefowa kuchniTaką zupkę robiła moja mama i babcia bardzo często na śniadanie. Uwielbiam ją i do dzisiaj robię bardzo często. Tak to jest z pokoleniowymi przepisami że
Kuchnia Pokoleńfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Miłośnikom kapuśniaku z pewnością przypadnie do gust ta wersja bałkańskiej zupy. Składniki 300 g kapusty kiszonej 150 g białej fasoli 3-4 średniej wielkości ziemniaki 250 g surowego wędzonego boczku 1 łyżka smalcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 1 liść
R'n'G KitchenPewnie już o tym nieraz pisałam, że bardzo lubię zupy przez co często goszczą u mnie w domu. Dziś królował kapuśniak z pomidorami pyszny, rozgrzewający p achnący wędzonką i bardzo sycący . Idealny na dzisiejszy jesienny, deszczowy dzień. A tu zapraszam na tradycyjny kapuśniak albo ze słodkiej kapusty . Składniki: 500 g kości/żeberek
magiczna kuchnia Kasiprzykryciem do miękkości, część płynu powinna odparować, botwinka powinna być tylko lekko przykryta wodą po ugotowaniu, chodzi o to, żeby uzyskać bazę do chłodnika, a nie wywar na zupę. Następnie miękką botwinkę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do wystudzenia. Sok z cytryny zakwasi i botwinka będzie miała ładny kolor. 2. Koperek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy. W dużej
Izabelawkuchnibottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym. Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 cebule 250 g wołowiny 1 ząbek czosnku 1 jabłko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru 1 liść
R'n'G KitchenChłodnik z buraków pieczonych to idealny fit przepis! Można zjeść na śniadanie lub na kolację, jak zrobimy więcej to możemy chłodnik popijać przez cały dzień. Taki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNasza domowa wersja krupniku jest dosyć warzywna. Moi rodzice i mąż lubią żołądki, ale ja się ich brzydzę. Nie przeszkadza mi jednak zupa ugotowana na nich. Składniki na krupnik (około 5 litrów): żołądki drobiowe około 400 g 4 marchewki 3 - 4 pietruszki 1/2 selera 1/4 kapusty (włoskiej) 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej natka pietruszki śmietana 12 % (ilość wedle uznania) sól pieprz
Karola gotujeogniu ok 30 minut. W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, następnie podsmażyć paprykę, a na końcu pieczarki. Dodać do naszej zupy razem z pomidorami z puszki, przyprawić wg uznania przyprawami i gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i jeśli trzeba doprawić do smaku. Podawać z bułeczkami, najlepiej
Trufelkowohansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszna zupa, która smakuje bez względu na pogodę Składniki: 1 mały kalafior 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części
W garach u GosiChciałam napisać, że nie przepadam za zupami o kremowej konsystencji... ale jak prześledziłam przepisy, które do tej pory Wam proponowałam- okazuje się, że robię ich całkiem sporo. Ciekawe... Jedno jest jednak pewne, mianowicie to, że zwykle lubię do takiego kremu dorzucić jakiś chrupiący element. No i tutaj kolejne zaskoczenie, bo moja dzisiejsza propozycja jest tego przeciwieństwem. Rozkosznie gładka zupka warzywna
Pichceniomaniaklimatem. Po naładowaniu baterii pora zatem powrócić do rzeczywistości... Na pierwszy rzut poszły grzyby. Dziadek przywiózł nam trochę tych dobroci z lasu i od razu powstała myśl, aby ugotować zupę grzybową. Była pyszna. Reszta wylądowała w sosie a ja już nie mogę się doczekać kolejnej porcji grzybów :) Składniki: 30 dag grzybów 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula
My simple kitchenziemniaki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie zalać wodą i zagotować dodać pokrojoną drobno kapustę, gotować z 15 minut dodać masło, kucharka, przyprawy i gotować z 5 minut - zupa jest lekka, smaczna na szybki obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec wrzucamy jeszcze starty na tarce żółty ser,mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,polecam również na talerzu posypać posiekanym drobniutko lubczykiem-idealnie dopełni smak zupy. Smacznego
Swojskie jedzonkomargin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega! Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 200 g kalafiora 3 ziemniaki średniej wielkości
R'n'G Kitchen