dodać krojone pomidory, koncentrat, kminek i papryki. Dodać pokrojone w plastry ogórki. Na oleju zeszklić posiekaną w kostkę cebulę, dodając do niej na końcu posiekany drobno czosnek. Przełożyć do zupy razem z posiekaną natką i po kilku minutach gotowania doprawić do smaku przyprawą warzywną, ostrą papryką i pieprzem
Czerwień i błękitmojej lodówce królują ostatnio papryki i dynie i to właśnie z tych warzyw przygotowałam wczoraj zupę na kolację: Czytaj więcej
Kasia SarnaAromatyczny i uniwersalny wywar rybny to doskonała baza do zup rybnych, risotto, sosów czy też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia
Szybko SzybkowarJeżeli jeszcze nie macie pomysłu co dziś zrobić szybkiego na obiad, to polecam przygotowanie kremowej zupy z cukinii. Zdecydowanie na dzisiejszą pogodę sprawdzi się idealnie, a możecie urozmaicić ją serem gorgonzolą, grzanką czosnkową, śmietaną lub czym tylko chcecie. Składniki: 1 średnia cukinia 1 łyżka oleju 2 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 g szpinaku 1 l bulionu
Niezły Młynekpuszka kukurydzy 1 większy ziemniak kawałek imbiru 1 serek topiony śmietankowy po kawałku czerwonej i zielonej papryki groszek ptysiowy Mamut sól, pieprz Przygotowanie: Bulion zagotować … Czytaj dalej Zupa krem z kukurydzy
czarrna od kuchnisól. Po ugotowaniu warzywa wyjąć. Z lodówki wyjąć masę mięsną. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie kuleczki. Wkładać na wrzący wywar i również na minimalnym ogniu gotować przez około 10 minut. Zupę doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z pokrojonymi w mniejsze kawałki warzywami. Smakuje zarówno bardzo gorące, jak i przestudzone. Ten rosół naprawdę jest na talerzu 😊 Jest bardzo chudy
Codzienna kuchnia niecodziennagotującej przecieram przez specjalne sitko ciasto.Można też z łyżeczki kłaść ciasto do wody . Zagotowuję i od tego momentu gotuję jeszcze około trzy minuty na wolnym ogniu. Zupę podaję z kluseczkami i serem feta pokruszonym oraz natką
wesoła kuchniaPyszna,aromatyczna i naprawdę sycąca zupa-wymyślona przeze mnie ostatnio okazała się rewelacyjna-polecam na obiad Składniki: 600 g łopatki wieprzowej 300 g pieczarek pół małej dyni hokkaido( bo można ją jeść ze skórką,może być również inna ale wtedy trzeba będzie ją obrać) 2 cebule dwa duże pomidory malinowe lub puszka krojonych 1 ostra papryczka(można pominąć
Swojskie jedzonkoSkładniki: na zupę: 3 duże buraki, 2 duże marchewki 2 udka z kurczaka, 2-3 ziela angielskie, 2-3 liście laurowe, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki cukru sól, pieprz do smaku. na makaron: 2 szklanki mąki, szczypta soli, 1 jajko, kilka łyżek letniej wody Przygotowanie: Buraki i marchewkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy razem z kurczakiem
Lena GotujeZupa pomidorowa należy do moich ulubionych. Lubię ją w wersji kremowej z mozzarellą , jak i taką na niedzielnym rosole , na którą przepis poniżej. A jaka jest Wasza ulubiona? Składniki: rosół warzywa z rosołu (prócz cebuli) udko z kurczaka (z rosołu) pomidory w puszce, sól, pieprz do smaku, lubczyk i jogurt naturalny do dekoracji Przygotowanie: Warzywa miksujemy na gładką masę.Dodajemy
Lena Gotujeminut. Gdy groch będzie miękki (ale jeszcze nie do końca rozpadający się), dodajemy ziemniaki i zblendowane warzywa oraz majeranek. Kiełbasę kroimy w kostkę - możemy lekko podsmażyć i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków (w tym czasie groch będzie już dobrze ugotowany - bardzo miękki, rozpadający się.). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Lena GotujeDodajemy mrożony szpinak, mieszając dalej podgrzewamy do ponownego zagotowania. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba kroimy w sporą kostkę i powoli podgrzewamy na suchej patelni. Grzankami posypujemy zupę tuż przed podaniem
Qchnia po prostuugotowaniu warzyw liść laurowy wyjąć) Pokrojone drobno ogórki przesmażyć na maśle z czosnkiem (przestudzić) - dołożyć je do ugotowanych warzyw- zmiksować Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, imbirem, jeśli zupa za gęsta dolać wg uznania przegotowanej wody. Mój krem był b.gęsty. I pyszny
Proste Potrawymniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy. Podgrzewamy. Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili. Podajemy ze świeżym pieczywem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenLato jak by się mogło obyć bez zupy z fasolki szparagowej ..? Jest bardzo smaczna ,a mój przepis jest sprawdzonym od lat.Mam nadzieję ,że i Wam przypadnie do gustu 🙂 składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchwie 1 pietruszka 1/2 pora 1 średnia cebula 2-3 ziemniaki kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela
Ugotujmy Coś