To już ostatnia pomidorowa ze świeżych pomidorów w tym sezonie. Znowu kremowa wersja. Bardzo smaczna i pożywna bo z dodatkiem czerwonej soczewicy. składniki: 1,2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 cebula 1 marchewka 1 l bulionu sól,pieprz cukier do smaku Cebule i marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Odmierzyć pół szklanki soczewicy, szklanka o pojemności 250 ml. Pomidory naciąć i sparzyć. Bulion wlać do garnka i zagotować, dodać pokrojona cebule i marchewkę oraz soczew... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...