zupa - 39132 przepisów (strona:1486/2609)

szybkowar-mix drobiowy a`la flaczki... 141

sztuki, marchew 4 sztuki, woda 2 litry, przyprawa do flaków 1 opakowanie, kostka rosołowa 2 sztuki, zasmażka - w opisie, pomidory 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba oczyszczone żołądki, podudzia włożyć do garnka, zalać do zakrycia żołądków wodą i zagotować, wodę wylać i żołądki opłukać opłukane żołądki i podudzia włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
zupa z borówek amerykańskich 147

Mój sposób na niejadka i nie tylko bo takie „niejadki „jak ja również 🙂 W upały nie chce się jeść tradycyjnych obiadów. Warto więc zaproponować owocową zupę z dodatkiem makaronu. Smaczna nie wymagająca stania przy kuchni na pewno się naje. składniki: 2 szklanki borówek amerykańskich sok z 1 cytryny 1/2 szklanki kremówki

Ugotujmy Coś
Krem z pomidorów z soczewicą i pieczoną papryką 152

głównej z pomidorami czas zacząć. Oczywiście pomidory są już od miesięcy, ale te moje własne od kilku tygodni. Dojrzewają aż miło popatrzeć. Dzisiaj przedstawiam lekką ale i też pikantną zupę krem z pomidorów. Polecam bo jest naprawdę smaczna. Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów 1 zielona papryka ½ cebuli 2 ząbki czosnku ½ małej ( pojedynczej piersi z kurczaka ) 800 wody Sól Czerwona ostra

Smaki Ewy
Chłodniki malinowy 135

pestki malin są bardzo zdrowe, więc niby po co je odrzucać. Taki chłodnik jest też idealny na pinknik – wystarczy zabrać warzywa i makaron w osobnym pojemniku a zupę w drugim, żeby na miejscu zrobić sobie pyszny posiłek. Składniki na 4 osoby:   ogórek szklarniowy – obrany i mocno posolony pojemniczek malin papryka żółta lub zielona drobno pokrojone pół pęczka

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z pomidorów 112

wrzucamy zawartość patelni, mieszamy, gotujemy, dodajemy pieprz i chilli. Gdy warzywa są miękkie dodajemy natkę pietruszki i bazylię i blendujemy. Podajemy z kleksem śmietany 18% i bagietką czosnkową. Artykuł Zupa krem z pomidorów pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Zupa buraczkowa 182

Idealna zupa na letnie upały. Jest pyszna, sycąca i szybko się ją robi. Poza podanymi składnikami, możecie dodać swoje ulubione dodatki. W mojej wersji jest jajko i świeży ogórek gruntowy. SKŁADNIKI 2 średniej wielkości buraki 7 niewielkich liści buraka 1 l maślanki 1 marchewka 2 ogórki kiszone 250-300 ml koncentratu barszczu Krakus 3 szklanki wody świeżo mielony pieprz

Passions hobbies life
Warzywna zalewajka 158

osobiście uwielbiam zupy , a dziś zapraszam na zalewajkę warzywną , bardzo smaczną , rozgrzewającą , mam nadzieje że i tobie zasmakuje taka propozycja zupki . Potrzebne nam będą  3 białe kiełbaski ( bądź średnia porcja rosołowa ) 2 marchewki  2 pietruszki  1 duża cebula  2 parówki  10 sztuk średnich ziemniaków  100 ml śmietany do gotowania  1 torebka barszczu białego

Mój Smak
Zupa krem z cukinii i pomidorów 162

Sezon na świeże warzywa trwa, więc nie mogłam się powstrzymać od wrzucenia przepisu na jedną z moich ulubionych zup. Krem z cukinii można podawać z grzankami, paluchami czosnkowymi lub świeżym chlebem z chrupiącą skórką. Przygotowanie nie jest trudne i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, więc każdy z Was poradzi sobie z jego wykonaniem. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Zupa krem z patisona 192

smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień (chociaż niech jeszcze trwa lato) sprawdza się idealnie! Polecam przygotować bardzo sycącą i rozgrzewającą zupę krem w roli głównej - patison. Składniki: 2-3 patisony 1 marchew 1/2 pietruszki 1/4 selera 2 łyżki ryżu przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz czarny, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe

Truskawkowa Fiesta
Biełucha 97

Pierwszy raz jadłam ją w Krakowie i zakochałam się w jej smaku. Biełucha, bo o niej mój dzisiejszy post to zupa na bazie kwaśnego mleka, wędzonego boczku i ziemniaków. Jest pyszna, sycąca i idealna zarówno na ciepłe jak i mroźne dni. Nie miałam akurat kwaśnego mleka więc dodałam maślanki. Jest to potrawa regionalna pochodząca głównie z terenu Beskidu Śląskiego. Dodaję

Pieguskowa Kuchnia
Zupa szpinakowa z miętą 120

najszybsza zupa kremowa jaką kędykolwiek zrobiłam. Jeśli tylko ma się świeży szpinak. Inaczej w czas przygotowania należy wliczyć rozmrażanie. Swój mrożony szpinak wyjęłam wieczorem z zamrażarki do lodówki. W momencie przygotowywania był już rozmrożony. paczka rozmrożonego szpinaku (lub świeży) 2 ząbki czosnku olej rzepakowy 1 łyżka litr bulionu sól i pieprz gałka muszkatołowa dodatki: listki mięty, małe kuleczki mozzarelli, kiełki

AZgotuj!
chłodnik z arbuza (paleo, bez glutenu) 125

szybki lunch. A gdyby nagle zrobiło się zimno i trzeba by było chłodnik zamienić na coś bardziej rozgrzewającego to wystarczy dodać odrobinę imbiru, chilli i mamy fajną dającą powera zupę. Przepis na chłodnik z arbuza : Składniki: 4 szklanki pociętego na kostkę arbuza garść świeżej bazylii sok z połowy cytryny 1 ogórek 2 szklanki pomidorów ⅓ puszki mleka kokosowego 1 papryka

PaleoLife
Zupa działkowca z quinoą 130

Dziś mam dla Was bardzo prostą i szybką w przygotowaniu zupkę, w sam raz na letnie upały. Wszystko "na oko". Podobną zupę mogłaby zrobić moja mama w jednym garnku na turystycznej butli gazowej w większości ze składników prosto z grządek, wystarczy zabrać ze sobą trochę quinoy i kawałek szynki ;)  Składniki: 3 łyżki ziarna białej quinoy  2 młode marchewki

Quinoa Raz!
Zupa Pieczarkowa 97

woda odparuje. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy makaron. Gdy makaron będzie miękki  w małej ilości zimnej wody rozcieńczamy śmietanę po czym wlewamy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania

Dziś Ja gotuje
Zupa kalafiorowa 141

włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut. Następnie  dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Sparzony i obrany ze skórki pomidor miksujemy lub drobno kroimy, dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 15 minut. Wyciągamy z wywaru mięso i włoszczyznę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę, resztę włoszczyzny odrzucamy. Mięso oddzielamy od kości, drobimy i wrzucamy razem do wywaru. Zdejmujemy

Kulinarne przemyslenia