Nigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z dodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej. porcja rosołowa 1 marchewka kilka ziemniaków kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek sól, pieprz listek, ziele domowa wegeta jajka Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy
Moje domowe kucharzenieWiejski rosół na żołądkach i wołowinie Rosół to tradycyjna polska zupa podawana zazwyczaj z makaronem. Jego smak zależy przede wszystkim od rodzaju dobranego mięsa. Wywar powinien być klarowny i esencjonalny. Najlepszy rosół to taki, który jest gotowany na kilku gatunkach mięs. Składniki: 20 dkg żołądków drobiowych plaster chudej wołowiny ok 10 dkg 1 noga z kurczaka 3 litry wody włoszczyzna
Blog z Apetytemgładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wylewamy passatę, dodajemy 2 plasterki mozzarelli i śmietanę. Podajemy z listkiem świeżej bazylii. Artykuł Passata pomidorowa – szybka smaczna zupa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plJapoński Ramen zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Jest to zupa z makaronem alkalicznym o tej samej nazwie i jedną z czterech odmian bulionu. Tonkotsu Ramen to podstawowy ramen na bulionie z samych kości i racic wieprzowych. Tradycyjnie podaje się go z marynowanymi boczkiem i jajkiem oraz kilkoma innymi dowolnymi dodatkami. Składniki na 4 porcje na bulion
wyzwania kuchennerozgrzanym oleju, dodajemy pomidory wraz z zalewą, dusimy kilka minut i zalewamy gorącym rosołem, wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem
R'n'G Kitchenwłoszczyznę. Po ok 30 min dodajemy ziemniaki i ugotowane grzybki , gotujemy aż do miękkości i doprawiamy do smaku. W przepisie dawnym dodano śmietanę , ja jednak wolę tę zupę pod taką postacią. Można też wrzucić troszkę mięska z rosołu
Gotowanie jest łatweprzez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy. Smacznego! Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania kanału
Kulinarne przygodyszczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa
gotuj ze mnąZakwas pszenny na barszcz biały – Wielkanocny Zakwas bywa różny , w zależności od tego z jakiej mąki go zrobimy , taki będzie jego smak , a raczej zupy , która powstanie na jego bazie . Zakwas pszenny , to zakwas , który tradycyjnie w moim domu był używany do barszczu białego , najczęściej na Wielkanoc . Ma on dużo bardziej łagodny smak ,niż zakwasy na żur czy żurek
Ogrodnik w podróżyZupa "śmieciuchówka"..wszystkiego po trochę..co było w lodówce, zamrażarce...kombinacja dowolna.. biała kiełbasa sól, pieprz listek, ziele domowa vegeta 1-2 marchewki por kilka ziemniaków 2-3 łodygi selera naciowego 1 szkl.zielonego, mrożonego groszku 10 dkg fasolki szparagowej mrożonej 1-2 pomidory kilka pieczarek kilka listków sałaty Do garnka wlać wodę,włożyć kiełbasę
Moje domowe kucharzeniecebulę, dodajemy resztę warzyw i jeszcze chwilę smażymy, często mieszając. Pomidory miksujemy blenderem, wlewamy do podsmażonych warzyw lub przecier dodajemy rozcieńczony woda przecier. Mieszamy i przekładamy do garnka na zupę. Dodajemy przegotowaną wodę, tyle ile uznamy za stosowne. Solimy i pieprzymy do smaku oraz posypujemy obficie pietruszką. Dla tych, którzy nie liczą kalorii polecam dodać łyżkę łagodnego keczupu lub szczyptę
Kulinarne przemysleniaMakaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują się sałatki z makaronem, ale czy umiemy go dobrze ugotować? Jak gotować makaron? Wybierz makaron, który chcesz ugotować i przeczytaj informacje od producenta, w jakim czasie go przyrządzić, Wybierz odpowiedni garnek, 1 litr wody
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna, zdrowa i bardzo pożywna zupa z ciecierzycą i makaronem. Idealna na chłodne zimowe dni . Składniki: 2 L bulionu 1 puszka ciecierzycy 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego majeranek sól, pieprz dodatkowo ok 150 g makaron Wykonanie: Warzywa wszystkie umyć. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę w kostkę a paprykę
magiczna kuchnia Kasi