Jesień to pora, gdy dojrzewają dynie. Warto więc przygotować zupę dyniową. Polecam krem z dyni z mleczkiem kokosowym na ostro - sycąca, pożywna oraz rozgrzewająca. Serwujemy z makaronem lub groszkiem ptysiowym. Do przygotowania kremu z dynii idealnie sprawdził się garnek emaliowany od firmy Tarka i Miarka. Składniki na 4-6 porcji: 1 kg obranej i oczyszczonej z pestek dynii
Życie zaczyna się w kuchniwszystko zagotować do miękkości flaczków, a następnie dodać przecier pomidorowy, majeranek, paprykę ostrą , słodką, gałkę muszkatołową doprawić solą i pieprzem. Wszystko zagotować w razie potrzeby dolać wodę i zagęścić zupę mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać do garnka z flaki i ponownie zagotować. Flaczki wołowe
O kuchni z uczuciemblogu dużo już różnych przepisów na zupy kremy ale po raz pierwszy krem z buraka. Intensywnie czerwony, kremowy, z dodatkiem jabłka. Wspaniale smakuje i wspaniale prezentuje sie na talerzu. składniki: ok 1 kg pieczonych buraczków czerwonych 1 cebula 1 marchewka 2 średnie ziemniaki 1 kwaskowe jabłko ok 1,2 l bulionu 1 łyżka masła sól sok z cytryny Buraki należy
Monia miesza i gotujewiem czy to moda, czy po prostu wspomnienia z dziecinnych lat, kiedy to przecierane zupy były jednym z głównych posiłków, a może po prostu jesienna aura skłania do sięgania po takie przepisy. Składniki: 3 pietruszki 1 seler 1 mały kalafior 2 średnie ziemniaki 1 duża cebula biała 3-4 ząbki czosnku 2 szklanki mleka 1 szklanka wody łyżka
Karczma Honoriettywody. Udało się tym sposobem spowodować by nie ściemniała. Gotowałam do miękkości. Po zdjęciu z gazu zblendowałam. Odlałam pół szklanki, dodałam mąkę z tapioki, dobrze rozmieszałam. Dodałam do zupy razem z masłem i żółtkami. Chwilę bledowałam. Ponownie postanowiłam na gaz i doprowadziłam do wrzenia. Doprawiłam solą i czarnym pieprzem. Gdy przestygła dodałam sok z cytryny. Podawałam z makaronem razowym
Szkrab Je Samsmażymy warzywa razem z kaszą ( przez 10-12 min ) Grzyby i mięso wyciągamy z wywaru, bulion przecedzamy. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, grzyby kroimy w paski, dodajemy do zupy. Do wywaru wrzucamy podsmażoną kaszę z warzywami i gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchenzeszkli. Dodać pieczarki do cebuli i podsmażać, aż odparują soki z pieczarek. Następnie dodać do wywaru i chwilę razem gotować. Przyprawić solą i pieprzem, zatrzepać śmietaną rozprowadzoną w ciepłej zupie. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościOszukane flaki z prawdziwymi flakami mają wspólne jedynie przyprawy:). Żołądki, które wielu mogą odrzucać zastąpiłam mięsem drobiowym. To jedna z moich ulubionych zup, robiłam ją już kilka razy. Najlepiej smakuje z pieczywem. 1 kg elementów kurczaka, u mnie 6 udek 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por 1 cebula 2 łyżki przyprawy do flaków 1 łyżeczka
Szefowa kuchnipagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo lubimy takie treściwe zupy. Są mega sycące i rozgrzewające, a ich aromat uzależnia ;) Składniki 300 g wołowiny (u nas łopatka) 2 łyżki oleju 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 kawałek białej części
R'n'G KitchenRosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku Składniki: porcja rosołowa z indyka włoszczyzna ziele angielskie i liść laurowy sól, pieprz do smaku Przygotowanie: porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie
Oka w rosole czyli KaFka gotujeplanie mam jeszcze przetwory z dyni, a konkretnie marynowanie jej z miodem i kurkumą. Składniki; 1 kg dyni hokkaido 1 litr wywaru drobiowego 100 ml śmietanki do zup 18 % 3 łyżki masła orzechowego niesłodzonego kawałek świeżego korzenia imbiru kilka gałązek świeżego tymianku oliwa sól morska orzechy włoskie do dekoracji Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek
Gosia gotujeW sezonie jesiennym nic nie rozgrzewa tak skutecznie jak aromatyczna... Artykuł KREM Z BURAKA Z PLASTRAMI KOZIEGO SERA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEzimną wodą i gotować do miękkości. Dodać lubczyk. Po kilku minutach gotowania zmiksować. Dodać słodką wędzoną paprykę, zioła, wlać śmietankę oraz passatę, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, Zupę zagotować. Wlać olej. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Ewentualnie doprawić do smaku
Czerwień i błękitmalutkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, puree z dyni, i bulion. Gotować około 15min. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. 3. Całość zblendować na gładki krem, jeśli zupa jest za gęsta dodać odrobinę bulionu. Na sam koniec dodać śmietanę. Smacznego
Dziś Ja gotujeKremowa zupa krem z delikatnym, słodkim smakiem cebuli. Jest pyszny i sycący. Podany z grzanką czosnkową - idealne połączenie. Składniki: - 4 średnie cebule - 3 duże ziemniaki - 1 łyżka masła - 2 ząbki czosnku - 1 garść nerkowców - 1 l wody/bulionu warzywnego - 1 łyżeczka suszonego tymianku - sól, pieprz Ziemniaki i cebulę obrać. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera, z założonym ostrzem do wyrabiania
CookYourself