Dodałem do wywaru. Następnie dodałem obrane warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dodałem przecier pomidorowy i pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i kminkiem
R'n'G KitchenMoim motywem przewodnim w temacie obiadów wciąż jest Jej Wysokość Królowa Dynia. Dziś zapraszam Was na dyniowy must have czyli zupę krem z przyprawą curry. Oboje z mężem ją uwielbiamy i przynajmniej kilka razy w roku musi się ona pojawić na naszym stole, tak więc polecam! :) Składniki: 500 g obranej dyni 2 cebule 2 duże ząbki czosnku 4 średnie ziemniaki
Simply Foodprzydomowym ogródku dojrzewają kolejne dynie, dlatego korzystając z obfitych plonów przedstawiam Wam przepis na aromatyczną i pożywną zupę dyniową. Pyszna kremowo-pikantna, rozgrzewająca propozycja dania na coraz chłodniejsze dni i wieczory. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaZupa na czasie, bo mocno rozgrzewająca i treściwa. I Ileż wartościowego dobra zawiera- i dynia i marchew, ziemniaki i sok pomidorowy, czosnek, imbir, olej kokosowy i kurkuma 👍 A przy okazji mnóstwo smaku! Aby zadowolić męską część rodziny dodatkowo podsmażyłam drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką, choć mi wystarczył kleks z gęstej śmietanki kokosowej 😊 4 porcje: * bulion warzywny- 400 ml * naturalny sok pomidorowy
Kraina Miodem PłynącaŚwietna zupa krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki. Jeżeli uda Wam się upolować w sklepie kilka batatów zachęcam Was do przygotowania choć raz. Prosty przepis na rozgrzanie się jeszcze szare popołudnia. Dobrze doprawiona, podana z łyżką jogurtu naturalnego ze świeżym tymiankiem – wpadajcie na krem z batatów. Krem z batatów z tymiankiem Składniki […] Artykuł Krem z batatów
Pink EnvelopeZiemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem. Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy. Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości. Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania
R'n'G KitchenOrzeźwiająca zimna bułgarska zupa z jogurtu, ogórków, czosnku, orzechów włoskich, kopru, oleju i wody. Składniki 500ml jogurtu gęstego około 450 g ogórków około 100g orzechów włoskich , posiekanych i lekko prażonych na suchej patelni 3 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 szkl. wody zimnej przegotowanej 2 -3 ząbki czosnku 1 mały pęczek naci pietruszki,lub kopru sól do smaku pieprz do smaku
w mojej kuchniwiększe pomidory 1 papryczka chili 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki kurkumy 1 i 1/2 łyżeczki imbiru sól, pieprz 1 szklanka … Czytaj dalej Zupa z pieczonej dyni i świeżych pomidorów
czarrna od kuchnichyba najpyszniejszy krem tego lata, jaki gotowałam. Składników malutko, ale muszą być najlepszej jakości a smak i aromat powali każdego smakosza, rewelacyjny. Polecam gorąco na jeszcze letnie dni. Kremowa zupa ze szpinaku i sera pleśniowego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone po pół pęczka koperku i natki pietruszki – drobno posiekane 2 jajka na twardo do dekoracji litr kwasu chlebowego 3 łyżki śmietany do zupy (opcjonalnie) sok z połowy cytryny świeżo zmielony pieprz Przepis na chłodnik z kwasu chlebowego typu okroszka Dodatki warzywne rozdzielić na 4 talerze. Kwas chlebowy wymieszać z sokiem z cytryny i śmietaną
Ugotowane pozamiataneodstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Pozostałą część buraków i cebuli oraz ogórek pokroić w kostkę. Rozłożyć na talerze i dodać posiekany koperek. Zalać dobrze schłodzoną zupą
zadanie-gotowanieChyba się zgodzicie, że w takie upały najlepsze są zupy na zimno. Ja przygotowałam dziś chłodnik ze smaczliwki (awokado) inspirowany włoskimi smakami - mozzarellą, pomidorami, rukolą i bazylią. Dodałam też kuleczki lekko chrupiącej czerwonej quinoy i moje ukochane listki nasturcji, jeszcze tylko kilka kropel oliwy z oliwek i można podawać. Mini kuleczki mozzarelli Galbani w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi wyglądały uroczo
Quinoa Raz!Zupa wiśniowa jest smaczna na zimo, więc sprzyja wakacyjnej aurze. To taki owocowy chłodnik. Sprawdzi się jako śniadanie, a z dużą ilością makaronu również jako obiad. Podobno jest bardzo lubiana na Węgrzech, często podawana jako przystawka zaostrzająca apetyt :). Czytaj więcej
Kasia Sarna