zupa - 39309 przepisów (strona:1473/2621)

Chiński rosół z sakiewkami 773

drobno, marchewkę którą wyjęliśmy z rosołu rozdrabniamy i mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki i sklejamy sakiewki. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z gorącą zupą

Gotowanie jest łatwe
ZUPA Z FASOLĄ 202

Dziś proponuję warzywną zupę z fasolą: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zupa meksykańska 136

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa w stylu meksykańskim. Do jej przygotowania użyłam mrożonki, dzięki której obiad był gotowy w zaledwie 30 minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu głodomorów z dokładką

W garach u Gosi
ZUPA GOŁĄBKOWA 535

półplasterki por. Wrzucamy ziele, pieprz, listem, dodajemy sól. Gotujemy ok 20 minut.  * Na patelni szklimy posiekaną cebulę, dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażone dodajemy do zupy wraz z koncentratem pomidorowym, mieszamy. Dokładamy również ryż. Próbujemy , doprawiamy obiema paprykami , solą, pieprzem mielonym. Gotujemy jeszcze ok 10 minut. Gotowe podajemy posypane natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni
Barszcz wigilijny 145

skórki i pokroić wedle uzniania. Wyciągnąć warzywa z wywaru po czym dolać zakwas. Doprawić do smaku majerankiem, cukrem, solą i pieprzem. Zagrzać, ale nie doprowadzać do gotowania się zupy. Dodać buraki. Na koniec wlać łyżkę octu i wymieszać. Ja uwielbiam barszcz z uszkami. Można go jeść co prawda z innymi dodatkami, ale ja kocham barszcz w wydaniu wigilijnym z uszkami

Karola gotuje
Barszczyk Wigilijny II 150

pieprzem. Ważne! Wigilijny barszcz gotuje się bez wywaru mięsnego, więc może być trudno go doprawić. W razie potrzeby możemy sięgnąć po koncentrat buraczany (w buteleczce) i nim spróbować doprawić zupę (jest on dość intensywny więc kilka łyżek wystarczy). W ostateczności, kiedy wykorzystamy już wszystkie dodatki - a jednak nadal brakuje nam czegoś w smaku, można dodać 3-4 kostki bulionowe warzywne

Świat Domowej Kuchni
ZUPA MARCHWIOWA 232

Zupa-krem z marchewki wzbogacona o wkładkę z roślin strączkowych: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kubańska Sopa de Ajo. Idealna na zimę ! 167

Witajcie.  Po długiej przerwie wracamy do pisania :) Mamy nadzieję, że choć troszkę tęskniliście za naszymi postami. Teraz częściej będziemy dla Was tworzyć nowe ciekawe przepisy. Dzisiaj proponujemy kubańską zupę czosnkową - Sopa de Ajo. Idealna na zimę i lekkie przeziębienia. Wiadomo, że czosnek jest cudowny dla naszego zdrowia i świetnie wzmacnia organizm. Gotujcie tą zupkę, bo jest łatwa i super

vegetanie
Bulion warzywny z resztek warzyw 151

elementów warzyw! Możesz zrobić z nich pyszny bulion, który bardzo przyda Ci się w kuchni. W okresie świątecznym przez naszą kuchnię przewijają się spore ilości warzyw: składniki do sałatek, zup itp. generują nam sporo warzywnych odpadów. Są to na przykład: niewykorzystane elementy pora, obierki z marchwi, selera, pietruszki.. To […] Artykuł Bulion warzywny z resztek warzyw pochodzi z serwisu

Wiszniówka
Pulpeciki rybne w rosole 165

Magda Bardzo wyrazisty, słodki od marchewki i pachnący pietruszką i lubczykiem warzywny rosół a do tego delikatne, subtelnie cytrynowe rybne kuleczki to moja propozycja na świąteczną zupę. Możecie ją podać zamiast tradycyjnego drobiowego rosołu lub zaserwować na Wigilię- na pewno będzie smacznym zaskoczeniem. Składniki (na 4 porcje): 250g białej ryby, bez skóry i ości – użyłam mintaja 1 małe jajko

Smaczna Strona
Barszcz biały z grzybami 169

rodzinnym domu po barszczu czerwonego z uszkami moja mama podaje barszcz biały, który ma mocny aromat leśnych grzybów zbieranych latem i jesienią przez mojego tatę oraz czosnku. Uwielbiam tę zupę. Składniki: zakwas na barszcz biały 6 szklanek bulionu warzywnego po kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu 3-4 liście laurowe garść suszonej włoszczyzny spora garść suszonych grzybów, najlepiej borowików

Czerwień i błękit
Zupa krem z brukselki 183

marchewka ok. 2 szklanek rosołu 1/2-3/4 szklanki mleka 1 cebula sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 2-3 kromki czerstwego chleba zioła … Czytaj dalej Zupa krem z brukselki

czarrna od kuchni
KEKS WYKWINTNY 147

tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉  Jest bardzo

Kuchnia MagdaLeny
Krem pieczarkowy 125

dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, domową kostkę warzywną, szczyptę soli i pieprzu. 3. Całość dusimy kilka minut. 4. Pieczarki miksujemy na gładki krem. 5. Do pieczarek dodajemy mleko (jeżeli zupa będzie zbyt gęsta dodajemy przegotowaną wodę). 6. Krem pieczarkowy podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekaną natką pietruszki. Krem pieczarkowy jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z pieczarek), który daje

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Rosół z kaczki i wołowiny 80

czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu). Część marchewek kroimy w talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem

R'n'G Kitchen