Buraczkowe gazpacho

Buraczkowe gazpacho

Buraczkowe gazpacho

Dzisiaj pogoda ma nade mną trochę zmiłowania i nie atakuje trzydziestostopniowym upałem. Kto ją tam jednak wie - może szykuje się podstępnie na jutro lub pojutrze? Niech próbuje - będę przygotowany! Buraczkowy chłodnik, inspirowany hiszpańskim gazpacho, doskonale ochłodzi i jednocześnie da zastrzyk czystej, warzywno-owocowej energii. Jest równie intensywny w smaku, co w kolorze - słodko-kwaśny i naprawdę pyszny. Składniki: 500 g ugotowanych lub upieczonych buraków 1 szklanka lekkiego bulionu 1 czerwona cebula so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.