Dzisiaj pogoda ma nade mną trochę zmiłowania i nie atakuje trzydziestostopniowym upałem. Kto ją tam jednak wie - może szykuje się podstępnie na jutro lub pojutrze? Niech próbuje - będę przygotowany! Buraczkowy chłodnik, inspirowany hiszpańskim gazpacho, doskonale ochłodzi i jednocześnie da zastrzyk czystej, warzywno-owocowej energii. Jest równie intensywny w smaku, co w kolorze - słodko-kwaśny i naprawdę pyszny. Składniki: 500 g ugotowanych lub upieczonych buraków 1 szklanka lekkiego bulionu 1 czerwona cebula so... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...