Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza. Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 biała rzepa 1 łyżka masła 500 g filetu z dorsza 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego biały pieprz sól Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem ( 1,5 l ) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Do zupy dodajemy pokrojo... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...