zupa - 39012 przepisów (strona:1483/2601)

Zupa Botwinka 71

buraczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości. 3.Dodać sok z cytryny 4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy. 5.Doprawić solą i pieprzem według uznania

Dziś Ja gotuje
Barszcz czerwony z tortellini 184

powodu chronicznego braku czasu, wymyślam dania na szybko. Szczególnie takie, które można przygotować dzień wcześniej. Zupy wiodą w tej dziedzinie prym! Tym razem w roli głównej barszcz czerwony. O tej porze roku mamy super soczyste i kolorystycznie piękne buraki ćwikłowe. Dlatego też barszcz wychodzi bardzo aromatyczny o pięknej barwie. A więc do dzieła! (function

Kulinarne przemyslenia
Ziołowe grzanki do zupy 152

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Można je zrobić ze zwykłej bułki wrocławskiej (dla glutenowców) jak i pieczywa bezglutenowego (najlepiej jasnego).  Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju zup kremów, w szczególności do kremu pomidorowego jak również do sałatek. Składniki: bułka wrocławska lub chleb bezglutenowy czosnek granulowany bazylia szuszona oregano suszone oliwa z oliwek Pieczywo pokroić na drobną kostkę - najlepiej

Ze smakiem bez glutenu
Zupa-krem dyniowo-serowa 222

ViolaPassion Wspaniała rozgrzewająca jesienna zupa -krem Tym razem pikantna  dyniowo-serowa  Treściwa i pyszna gotowa w pól godzinki Składniki: Jedna mała dynia piżmowa  moja ulubiona dynia) pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona 3 łyżki masła kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody  2 garści tartego dowolnego

Viola cooks with passion
Zupa krem z kurek 129

masło i zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać kurki i smażyć aż puszczą soki. Potem zalać bulionem. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości. Zestawić z ognia i zmiksować blenderem. Jeśli zupa wyszłaby za gęsta dolać trochę bulionu. Podawać z kleksem gęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
ZUPA Z KIEŁBASKAMI BEVEGE 220

znane są mi tylko weg(etari)ańskie odpowiedniki :) Firma BeVege rozsezrzyła niedawno swoją ofertę o produkty wegańskie, a ja miałam okazję ich posmakować. Efektem było stworzenie takiej oto zupy: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Szczupła grochówka z korzennymi warzywami i kurczakiem 186

patelni oliwę i podsmażyć na niej na pasternak aż nabierze złotego koloru ale pozostanie pół-chrupki (ok.5 min.) Wmieszać podsmażony pasternak i posiekaną natkę do wyłączonej z ognia zupy. Na każdej porcji na talerzu ułożyć kopczyk z pokrojonego w paseczki lub kostkę wędzonej piersi z kurczaka lub poszarpanego mięsa z ugotowanych udek

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa fasolowo-pomidorowa 74

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min.  Składniki 1 cebula 1 marchew 1 por (biała część) 3 średniej wielkości ziemniaki 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku

R'n'G Kitchen
Krem z dyni. Najlepszy! Wersja Thermomix. 167

Zupa krem z dyni. W swoim smaku delikatna, ale dodając odrobinę chili nadamy jej ostrości i wyrazistości. Krem idealny na jesień i zimę, rozgrzewa i syci. Warto dodać do ulubionych i zachwycić znajomych i rodzinę. Dziś wersja na thermomix. Krem smakuje najlepiej na drugi dzień. Podajemy z grzankami lub śmietaną. Krem z dyni. Najlepszy! Wersja TM.   Drukuj Czas przygotowania

Apetyt na Zielone
Zupa krem z selera z piernikowa nuta 115

Ostatnio zakochałam się w zupie z selera. Prosta, smaczna, nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu. Jesienna, rozgrzewająca. Kilka wpisów temu pokazałam wam swoją podstawową wersje, tym razem zmodyfikowałam ją o dodatek piernika i malin. Ciekawe czy takie połączenie przypadnie wam do gustu? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rosołek wegański 143

seler naciowy, koncentrat pomidorowy ), garnek przykryć i gotować rosół na małym ogniu przynajmniej 1 godz. a najlepiej 2-3 godz. Po tym czasie rosół przecedzić, warzywa dobrze odcisnąć, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Można podawać z makaronem, posypać natką. Przygotowanie rosołu jest dość pracochłonne, a moja Córka zapewnia, że warto go ugotować. Polecam szczególnie tym którzy nie jedzą

Proste Potrawy
zupa na maśle warzywna z papryką... 154

minut dodać pokrojone papryki kolorowe, kostki rosołowe, kucharka, dodać masło, wlać z puszki groszek z zalewą, gotować z 10 minut na koniec wsypać pieprz mielony, podawać ze śmietaną - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
GRZYBOWA ZE SZPINAKIEM 185

mnóstwo stoisk z grzybami. Kusiły mnie bardzo, ale chyba intuicyjnie nie kupiłam i dobrze, bo podczas wycieczki rowerowej, na skraju lasu znalazłam podgrzybki. Uzbierałam tyle, że starczyło akurat na zupę. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA (wpis sentymentalny) 148

podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce

U Fiolki
Zupa z cukinii i awokado 105

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa.  Składniki 200 g zielonej cukinii 200 g żółtej cukinii 1 marchew 2 ząbki czosnku

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania