ziemniaki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie zalać wodą i zagotować dodać pokrojoną drobno kapustę, gotować z 15 minut dodać masło, kucharka, przyprawy i gotować z 5 minut - zupa jest lekka, smaczna na szybki obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec wrzucamy jeszcze starty na tarce żółty ser,mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,polecam również na talerzu posypać posiekanym drobniutko lubczykiem-idealnie dopełni smak zupy. Smacznego
Swojskie jedzonkomargin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega! Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 200 g kalafiora 3 ziemniaki średniej wielkości
R'n'G Kitchenburaczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości. 3.Dodać sok z cytryny 4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy. 5.Doprawić solą i pieprzem według uznania
Dziś Ja gotujepowodu chronicznego braku czasu, wymyślam dania na szybko. Szczególnie takie, które można przygotować dzień wcześniej. Zupy wiodą w tej dziedzinie prym! Tym razem w roli głównej barszcz czerwony. O tej porze roku mamy super soczyste i kolorystycznie piękne buraki ćwikłowe. Dlatego też barszcz wychodzi bardzo aromatyczny o pięknej barwie. A więc do dzieła! (function
Kulinarne przemysleniaBardzo proste i szybkie w wykonaniu. Można je zrobić ze zwykłej bułki wrocławskiej (dla glutenowców) jak i pieczywa bezglutenowego (najlepiej jasnego). Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju zup kremów, w szczególności do kremu pomidorowego jak również do sałatek. Składniki: bułka wrocławska lub chleb bezglutenowy czosnek granulowany bazylia szuszona oregano suszone oliwa z oliwek Pieczywo pokroić na drobną kostkę - najlepiej
Ze smakiem bez glutenuViolaPassion Wspaniała rozgrzewająca jesienna zupa -krem Tym razem pikantna dyniowo-serowa Treściwa i pyszna gotowa w pól godzinki Składniki: Jedna mała dynia piżmowa moja ulubiona dynia) pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona 3 łyżki masła kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody 2 garści tartego dowolnego
Viola cooks with passionmasło i zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać kurki i smażyć aż puszczą soki. Potem zalać bulionem. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości. Zestawić z ognia i zmiksować blenderem. Jeśli zupa wyszłaby za gęsta dolać trochę bulionu. Podawać z kleksem gęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotujeznane są mi tylko weg(etari)ańskie odpowiedniki :) Firma BeVege rozsezrzyła niedawno swoją ofertę o produkty wegańskie, a ja miałam okazję ich posmakować. Efektem było stworzenie takiej oto zupy: Czytaj więcej
Kasia Sarnapatelni oliwę i podsmażyć na niej na pasternak aż nabierze złotego koloru ale pozostanie pół-chrupki (ok.5 min.) Wmieszać podsmażony pasternak i posiekaną natkę do wyłączonej z ognia zupy. Na każdej porcji na talerzu ułożyć kopczyk z pokrojonego w paseczki lub kostkę wędzonej piersi z kurczaka lub poszarpanego mięsa z ugotowanych udek
Sztuka gotowania w/g Samirypagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min. Składniki 1 cebula 1 marchew 1 por (biała część) 3 średniej wielkości ziemniaki 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku
R'n'G KitchenZupa krem z dyni. W swoim smaku delikatna, ale dodając odrobinę chili nadamy jej ostrości i wyrazistości. Krem idealny na jesień i zimę, rozgrzewa i syci. Warto dodać do ulubionych i zachwycić znajomych i rodzinę. Dziś wersja na thermomix. Krem smakuje najlepiej na drugi dzień. Podajemy z grzankami lub śmietaną. Krem z dyni. Najlepszy! Wersja TM. Drukuj Czas przygotowania
Apetyt na ZieloneOstatnio zakochałam się w zupie z selera. Prosta, smaczna, nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu. Jesienna, rozgrzewająca. Kilka wpisów temu pokazałam wam swoją podstawową wersje, tym razem zmodyfikowałam ją o dodatek piernika i malin. Ciekawe czy takie połączenie przypadnie wam do gustu? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikseler naciowy, koncentrat pomidorowy ), garnek przykryć i gotować rosół na małym ogniu przynajmniej 1 godz. a najlepiej 2-3 godz. Po tym czasie rosół przecedzić, warzywa dobrze odcisnąć, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Można podawać z makaronem, posypać natką. Przygotowanie rosołu jest dość pracochłonne, a moja Córka zapewnia, że warto go ugotować. Polecam szczególnie tym którzy nie jedzą
Proste Potrawyminut dodać pokrojone papryki kolorowe, kostki rosołowe, kucharka, dodać masło, wlać z puszki groszek z zalewą, gotować z 10 minut na koniec wsypać pieprz mielony, podawać ze śmietaną - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię