powinna zbrązowieć. Wlej pomidory, napełnij puszkę woda i dolej do garnka. Wkrusz kostkę i wsyp ciecierzycę. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem około 25-30 minut. Zmiksuj zupę na gładko, dolewajac wody, jeśli wydaje się za gęsta. Do jeszcze goracej dodaj serek i dobrze wymieszaj. Jeśli lubisz i masz pod ręka możesz wsypać jeszcze odrobinę posiekanej natki pietruszki. Podawaj
Lejdi of the houseseler nie bardzo, a przy cebuli się poddałam. Znaczy obie się poddałyśmy - i ja, i m-u-ż... Tak, czy inaczej. Wywar jest super! Pełen smaku, nada dodatkowego wymiaru zupom, risottom i czemu tam jeszcze. I chyba zasłużył sobie na miejsce w zamrażarce. Składniki: (na około 1,5-2 litry gotowego wywaru) 2 duże lub 3 średnie cebule
Lejdi of the houseczerwoną kapustę, która lekko dogorywała swojego żywota w lodówce. Mąż zrobił z niej kapuśniak na winie i occie balsamicznym. I powiem wam że mu całkiem fajnie wyszedł ten eksperyment. Zupa była naprawdę dobra. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcałość smażymy przez kolejne 10 minut. 3. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy brokuł podzielony na małe różyczki oraz wlewamy bulion. Następnie wszystko razem gotujemy przez 15 minut. 4. Gotową zupę blendujemy na gładki krem, dodajemy ser mascarpone oraz doprawiamy solą i pieprzem. 5. Krem podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną parmezanu. SMACZNEGO
Bez CebuliChiński rosół z krewetkowymi pulpetami. To danie wygląda jak wypracowane w pocie czoła przez szefa kuchni. Tymczasem poradzi sobie z nim każdy niedzielny kucharz i to
Niedzielny kucharzPyszna, szybka w przygotowaniu zupa, uwielbiana przez większość. Składniki 500 g karkówki wieprzowej 3 łyżki oleju rzepakowego 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 3 ziemniaki 200 g pieczarek 1 duży strąk czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1,7 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonego
R'n'G Kitchenzasmażamy około 10 minut - wlewamy całość do fasolki. Gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Krok 4. Na koniec, wyjmujemy kurczaka, oddzielamy mięso od kości i skóry. Mięso wrzucamy do zupy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i podajemy. Smacznego
Moja Książka Kucharskakolor Do gotujących ziemniaków wsypać drobną kaszę, przesmażoną marchew, pokrojone warzywa oraz przyprawy, gotować do miękkości Już na talerzu posypać świeżą natką. Z tej ilości składników ugotowałam duży garnek zupy. Co najmniej na 2 dni dla dużej rodziny
Proste PotrawyPyszna zupa lekko zagęszczona okrą. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łyżki oleju 1/2 małej główki białej kapusty 3-4 suszone grzyby 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka strąków okry kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach
R'n'G KitchenPomysł na tą zupkę podsunęła mi moja synowa. Dawno już o niej słyszałam i jadłam w Londynie, ale pierwszy raz robiłam. Smakowała nam bardzo. Grzyby mun
Kuchnia Pokoleńkostkę ziemniaki, gotowałem do ich miękkości, odcedziłem. Usunąłem przyprawy. Grzyby i warzywa drobno posiekałem. Wrzuciłem do wywaru. Z masła, drobno posiekanej cebuli i mąki zrobiłem zasmażkę, dodałem do zupy, zagotowałem, doprawiłem do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Podałem z chlebowymi grzankami. przyprawy. dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, gotowałem do ich miękkości, odcedziłem. Usunąłem przyprawy
R'n'G Kitchentrasie to ja niestety nie gotuję bo mi się nie chce.Zjem kiedy poczuję głód,przekąszę byle co...ech..nie wpływa to na mnie dobrze. Dziś polecam Wam zupę krem czosnkowy - na zimową porę idealny. Składniki: 3 szklanki bulionu warzywnego, drobiowego 1 mała główka czosnku 4 ziemniaki 50 g ostrego,twardego sera 1 liść laurowy
Niespełnione zdolności kulinarnePyszna kremowa zupa z dodatkiem sera i czosnku. Ilość czosnku można sobie dostosować pod swój smak więc jeśli ktoś woli mocno czosnkowe smaki wystarczy dodać więcej czosnku. Sery można dodać dowolne tylko żeby dobrze się topiły, ja wybrałam te ostrzejsze w smaku-cheddar i parmezan. składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 700 g obranych ziemniaków 1 duża cebula 1 duża
Monia miesza i gotujestarte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy poszatkowany koperek i świeżo mielony pieprz. Jeżeli zupa jest mało słona, doprawcie ją. Przed podaniem wlewamy śmietanę
Kardamonovyjakoś zachciało się nam pomidorowej i niewiele pracy włożone a pyszna zupa na stole. Pachnie latem, smakuje wybornie i syci brzuchy, polecam do wypróbowania. Pomidorowa z zieloną soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie