W lipcu na południu polski towarzyszyły nam upały nie do wytrzymania. A w parze z wysokimi wartościami temperatury lenistwo u mnie również sięga zenitu. Pozwoliłam sobie
DiteczSkładniki: drożdże 30 gram, woda ciepła 350 ml, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1 łyżeczka, mąka pszenna typ 500 3 szklanki czubate, mąka pszenna typ 1850
W Mojej Kuchni LubięDziś mam dla Was kolejną propozycję na fantastyczne, pyszne, a zarazem zdrowe śniadanie! Tym razem będzie coś bardziej na słodko ( cyzli tak jak lubię najbardziej ;) ) Pełnoziarniste
Ostra na Słodko1 kg wątróbek drobiowych ewent. gotowana marchew i pietruszka garść świeżych liści bazylii 2 łyżki suszonej żurawiny sok z połowy cytryny sól i pieprz Żurawinę namoczyć
Atlas Smaków400 g mieszanki mielonego mięsa z indyka i wątróbki drobiowej ( w proporcji 3:1 ) średnia cebula ząbek czosnku 1 szklanka białego wina łyżka margaryny ( masło w
Atlas Smakówpłatki dzikiej róży cukier sok z jednej cytryny 0,5 l wody Różę oczyszczamy z białych końców ( w nich zawarta jest gorycz ). Myjemy i osuszamy. Polewamy
Atlas Smaków1 kg czereśni 200 g cukru sok z połowy cytryny Czereśnie umyć i wydrylować. Zasypać cukrem i odstawić na dwie godziny aby czereśnie puściły sok ( można
Atlas Smakówczerwona papryka ( u mnie 7 małych ) garść migdałów 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce skórką do góry
Atlas Smaków1 kg dojrzałych nektarynek 100 g cukru ( można pominąć ) 1,5 łyżeczki suszonej lawendy sok z połowy cytryny skórki i ogryzki z 4-5 jabłek
Atlas SmakówCzekośliwkę poznałam u Smakoterapii. Połączenie moich ukochanych powideł śliwkowych i czekolady! To musiało być przepyszne! W pełni przekonał mnie opis o zwycięstwie Czekośliwki nad Nutellą ( z
Atlas SmakówEhh...w końcu matka pogodziła się, że synek na kolacje je tylko krem czekoladowy ... ale teraz próbuje zamienić go na zdrowszą wersje :) Szybki krem czekoladowo - orzechowy
Atlas SmakówJest sobie taki znany pasztecik z pomidorami i ... niestety bardzo go lubimy ;) Niestety ponieważ w składzie ciężko doszukać się jakiś pozytywów... sam MOM i polepszacze. Ma
Atlas Smakówpuszka tuńczyka w sosie własnym 250 g twarogu półtłustego łyżka majonezu / jogurtu naturalnego pół czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Do miseczki wkładamy
Atlas SmakówPrzepis kuchni skandynawskiej znaleziony u Ani [ klik ] a pochodzi z książki Teresy Cichowicz - Porady "Kuchnia skandynawska". Oryginał był z jagodami a ja zrobiłam z
Moje Małe Czarowanieskładniki: 1500 g czarnej porzeczki 600 g cukru 250 ml wody wykonanie: Owoce płuczemy a następnie rozmiażdżamy. Wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 min. Następnie
Domowy Smak Jedzenia