ciasto - 163312 przepisów (strona:1483/10888)

Czekoladowa babka jogurtowa 436

mnie zagląda to już wie jak bardzo lubię ciasta czekoladowe. :) Może nawet wyodrębnię oddzielną kategorię dla ciast czekoladowych. :) To ciasto nie zawiera w sobie czekolady, a smakuje naprawdę bardzo czekoladowo. Jogurt i śmietana nadają świetnego posmaku, a ciasto przy tym nie jest suche. Polecam wypróbować ponieważ bardzo prosto się je robi a przy tym jest bardzo smaczne. Czekoladowa babka jogurtowa(...)kakao Polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie Ciasto. Masło utrzeć mikserem do białości, dodać cukier i dalej ubijać. Wbijać kolejno jajka, zmiksować.  Przesianą mąkę, kakao, sodę i proszek dodawać na zmianę z jogurtem i śmietaną, miksując

coolinarnastrefa.blogspot.com
Paluchy czosnkowe – miękkie, aromatyczne i idealne do wszystkiego! 23

która znika z talerza w kilka chwil. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, sałatek, dań z grilla, a nawet jako samodzielna przekąska. Dzięki połączeniu maślanki i świeżych drożdży ciasto jest wyjątkowo puszyste, a domowe masło czosnkowe nadaje im niezwykły smak. Proste składniki, minimum wysiłku – a efekt naprawdę robi wrażenie!   Składniki paluchy czosnkowe: 600 g mąki pszennej(...)minut w ciepłe miejsce, aby zaczyn zaczął pracować. Powinien się spienić. Do gotowego zaczynu dodaj resztę mąki, lekko podgrzaną maślankę, olej, sól, całe jajko, żółtko i siemię lniane. Wyrabiaj ciasto przez około 10-15 minut, aż będzie elastyczne i gładkie. Możesz użyć miksera z hakiem do ciasta. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 21

Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem to świetny wybór na wiosenny i letni deser do kawy. Artykuł Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym 32

Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym to idealna propozycja na prosty i smaczny obiad dla całej rodziny. Jestem pewna, że polubią go zarówno dzieci, jaki i dorośli. Wiem to z doświadczenia! Polędwiczki można także podać jako przekąskę – świetnie komponują się z przeróżnymi sosami.   Porcje: około 4 Czas oczekiwania: minimum 15 minut Czas przygotowania: 20 minut     Polędwiczki(...)kurczaka w cieście naleśnikowym – składniki:   500 g polędwiczek z kurczaka sól, pierz Ciasto:  1 jajko 1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku (u mnie wędzona ) 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól , pieprz 1 szczypta sody oczyszczonej (opcjonalnie) Dodatkowo: olej do smażenia

Di gotuje
ciasto z kremem, nutą kawy i brzoskwiniami 22

następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia oraz olej i mieszamy szpatułką tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. składniki na krem: 500 ml mleka 3 żółtka(...)gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę i układamy na kremie. Na wierzch ciasta wykładamy lekko tężejącą galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretka całkiem stężała

Domowy Smak Jedzenia
Pistacjowy mazurek 27

oszalały już kolejny rok, pistacjowe mamy już niemal wszystko, więc mazurki też muszą być koniecznie pistacjowe. Wesołych Świąt! Składniki (jedna okrągła, duża lub prostokątna forma do tarty): Kruche ciasto migdałowe: 200g mąki pszennej typ 450  50g mąki migdałowej  120g zimnego masła  1 żółtko  1 opakowanie cukru z wanilią  40g cukru pudru  Pistacjowy krem: 200g(...)śmietany 18% 1 biała czekolada  250g mascarpone  100g pasty pistacjowej (bez dodatków) do dekoracji: posiekane pistacje, płatki róży, ewentualnie maliny Wykonaj ciasto kruche. Składniki suche, czyli mąkę pszenną, migdałową, cukier puder oraz cukier  z wanilią dokładnie wymieszaj, dodaj pokrojone w kostkę masło oraz żółtko i zagnieć krótko jednolite, gładkie ciasto. Ciasto owiń folią spożywczą i odstaw

Mango Papaja
Ciasto Pychotka 33

Nazwa tego ciasta mówi sama za siebie, bo jest po prostu pyszne i myślę że idealnie sprawdzi się na świątecznym stole :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm   Ciasto na 2 blaty (jeśli za dużo by wam było ciasto, za grubo z reszty upieczcie ciasteczka) 210 g mąki (pół na pół z krupczatką) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)budyń 35 g 18 g cukru 50 g masła Dodatkowo: 330 g dżemu z czarnej porzeczki 40 g płatków migdałowych 100 g herbatników czarnych  1/2 puszki kajmaku   Ciasto kruche   1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 części. Następnie chowamy do lodówki na około 30-40 minut.   Beza   2. Białka przekładamy

Gotowanie...to proste !
Drożdżowa babka szpinakowa 25

letniego mleka i dokładnie wymieszać. Rozczyn powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. UWAGA : Składniki do rozczynu odejmujemy z odmierzonych składników na ciasto. W przypadku drożdży suchych, wystarczy wymieszać je z mąką. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą. Dodać żółtka, jajko, otartą skórkę z cytryny, zmiksowany szpinak(...)wyrośnięty rozczyn i zacząć wyrabiać ciasto, wlewając powoli letnie mleko. Ciasto wyrabiać przez około 8-10 minut. Następnie po kawałku dodawać miękkie masło i wyrabiać kolejne kilka minut, aż całe masło się wchłonie i powstanie gładkie, elastyczne ciasto (ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około

Opowieści z piekarnika
Ciasto ADWOKAT pyszne z kremem ajerkoniakowym , adwokatowiec +FILM 31

Cześć Kochani, dziś zapraszam na pyszne ciasto dla dorosłych z kremem adwokatowym . pyszne alkoholowe, delikatne. Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwokatowej. całość smakuje wspaniale, pyszne, eleganckie, świetnie nada się na zbliżające się święta wielkanocne -zapraszam  zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku  SKŁADNIKI BLASZKA 25x35cm używam szklanki 250ml BISZKOPT(...)krótko miksujemy  krem od razu wykładamy na pierwszy spód, przykrywamy drugim  żelatynę rozpuszczamy, dokładnie mieszamy i studzimy dodajemy do ubitej śmietanki z cukrem pudrem wykładamy na ciasto, wstawiamy do lodówki do stężenia polewa adwokatowa można ją pominąć i np posypać ciasto czekoladą  składniki oprócz adwokata dajemy do miski i podgrzewamy nad kąpielą wodną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka Pastelowe Zajączki 38

Zajączki spełniają tę rolę z czarującą gracją. Dziś mam dla Was przepis na kruche, maślane ciasteczka, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Ich sekret tkwi w kruchym cieście – delikatnym, lekko słodkim i wręcz rozpływającym się w ustach. Po upieczeniu zyskują idealną konsystencję: kruchą, subtelnie maślaną i przyjemnie lekką. A potem przychodzi pora na dekorację… Ciasteczka pokryte są lukrem(...)wielkanocnego stołu. Niech wiosna zagości w Twojej kuchni – w pastelowych kolorach i maślanym aromacie! Z podanych składników uzyskujemy około 100 szt. zajączków o wysokości 7 cm. Składniki na kruche ciasto: 340 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g cukru pudru 180 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko (rozm. L) Lukier królewski: 3 surowe białka jajka

Świat Ciasta
Drożdżowe zawijaski z cynamonem 37

jagodzi..onki . Bo z pewnością nie zwykłe to jagodzianki. Nadzienie w każdej z tych bułeczek w ilości wręcz przesadzonej, ale wciąż jeszcze mieszczącej się w pysznym,  chrupiącym, maślanym cieście drożdżowym. Podglądnęłam technikę zawijania tych bułeczek,  bo zawijane są na oczach klientów. W domu musiałam sobie zatem pozwijać. Nadzienia u mnie znacząco mniej, ciasto nie tak maślane, lżejsze(...)temperaturze pokojowej ),  wlewamy wyrośnięty zaczyn i zaczynamy mieszać - można łyżką,  lub od razu zagniatamy dłonią. Wlewamy rozpuszczone  i przestudzone masło - zagniatamy już wszystko razem dłonią. Ciasto powinno stać się zwarte, gładkie  i nie lepić do ścianek miski i dłoni. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy  do podwojenia objętości, na około 40 minut. Po wyrośnięciu wykładamy

Kronika Piekarnika
Ciasto Biały Michałek 48

Biały Michałek to wyśmienite ciasto, któremu ciężko się oprzeć! Jego wyjątkowy smak pokocha każdy miłośnik słodyczy. Artykuł Ciasto Biały Michałek pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Rurki z ciasta na faworki z cytrynowym kremem 65

Pyszne połączenie ciasta na faworki z cytrynowym kremem. Idealne na podwieczorek z filiżanką aromatycznej kawy. Dodam, że z tej receptury wychodzi spora ilość rurek. Słodko-kwaśne połączenie. Bardzo polecam.      Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej 4 żółtka 1 łyżka octu 3-4 łyżki gęstej śmietany 18 %   Na krem: 200 g masła 82 % cukier puder(...)cytrynowy:  Lemon Curd ) Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do oprószenia rurek mąka do posypania stolnicy   Wykonanie pysznych rurek z kremem: 1. Z podanych składników zagniatamy mięciutkie ciasto, następnie ciasto składamy kilka razy uderzając przy tym w nie wałkiem do ciasta lub tłuczkiem do mięsa, na powierzchni ciasta powinny pojawić się pęcherzyki powietrza. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką

Izabelawkuchni
Biszkopt czekoladowy bez pieczenia – czy to możliwe? Przepis i inspiracje 39

takiego deseru nie tylko jest możliwe, ale także proste i niezwykle smaczne. [ARTYKUŁ SPONSOROWANY] wkuchnizwedlem.wedel.pl Co to jest biszkopt bez pieczenia? Biszkopt bez pieczenia to wyjątkowa alternatywa dla tradycyjnych ciast, które wymagają długiego czasu w piekarniku. Ten rodzaj deseru jest idealny dla osób, które chcą uniknąć pracy z ciepłem lub po prostu szukają szybkiego i łatwego sposobu na przygotowanie słodkiego(...)przysmaku. Biszkopt bez pieczenia często opiera się na połączeniu masy czekoladowej z odpowiednimi składnikami, które nadają mu strukturę i smak przypominający tradycyjne ciasto. Jak powstaje biszkopt bez pieczenia? Powstawanie biszkoptu bez pieczenia jest zaskakująco proste. Zazwyczaj wykorzystuje się czekoladę, śmietanę, cukier i jajka. Te składniki łączone są w taki sposób, aby utworzyć gładką i puszystą masę, która po schłodzeniu nabiera

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania