ciasto - 160969 przepisów (strona:1492/10732)

Muffinki serowo-brzoskwiniowe 20

sukcesie muffinek szarlotkowych powstały muffinki na bazie przepisu na sernik z brzoskwiniami. Kruche ciasto, kremowy sernik, brzoskwinie i piana z kruszonką to mini serniczki i mini porcyjki w sam raz do kawy! Pychotka… mniam. Składniki na 15 muffinek: Ciasto kruche ? 1,5 szklanki mąki ? 125 g masła ? 2 łyżki cukru ? 3 żółtka ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)sera mielonego, u mnie Piątnica ? 125 g masła ? 1/2 szklanki cukru pudru ? 3 jajka ? 1 budyń śmietankowy Piana ? 3 białka ? 1/2 szklanki cukru ? 1 puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche ? Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. ? Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. ? 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki

To co kocham
Tort Mleczna kanapka 35

Tort Mleczna kanapka powstał na bazie przepisu na ciasto wuzetkę. Niby ciasto i krem śmietanowy ten sam ale wykonanie w okrągłej formie i odpowiednie wykończenie daje zupełnie inny efekt. W mojej rodzinie jest to najbardziej popularne ciasto, szczególnie wśród młodzieży. Michał od razu bierze dwie porcje i jeszcze niejedną dokładkę. Ciasto jest mokre, nie wymaga nasączania, a śmietana doskonale uzupełnia(...)smak czekolady. Składniki: Ciasto ? 6 dużych jajek ? 1 szklanka cukru ? 1/2 szklanki oleju ? 50 g mąki ziemniaczanej ? 100 g mąki pszennej ? 2 łyżki kakao ? 1/2 łyżeczki sody ? 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy ? 1 litr śmietany 30% ? 1 szklanka cukru pudru ? 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody ? płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Polewa czekoladowa

To co kocham
Mazurek Pina colada 32

można zmielić kaszę jaglaną. Można oczywiście upiec taki sam mazurek też na bazie mąki pszennej. Mazurek pachnie kokosem i migdałami, jest bardzo kruchy i delikatny w smaku. Składniki: Kruche ciasto ? 200 g mąki jaglanej ? 100 g skrobi ziemniaczanej ? 100 g masła ? 2 łyżki cukru pudru ? 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ? 1 jajko Czekolada ? 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ? 1/4 szklanki śmietanki(...)kokosowy ? 1 puszka mleka kokosowego 400 g ? 1 budyń waniliowy (na 1/2 l mleka) ? 1 łyżka cukru Dekoracja ? 7 plastrów ananasa z zalewy ? 4 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Kruche ciasto ? Posiekać obie mąki i proszek do pieczenia z masłem i cukrem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. ? Przykryć kulę ciasta folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny

To co kocham
Drożdżowe ślimaczki z makiem 24

moim rodzinnym domu były to szczodraki, o których pisałam przy racuszkach bananowych. Dzisiaj polecam pyszne bułeczki drożdżowe, które zawsze wychodzą świetne. Idealne dla osób dopiero zaczynających przygodę z ciastem drożdżowym. Moje pierwsze drożdżówki były właśnie z tego przepisu i wyszły idealne, a zawsze bałam się drożdżowego ciasta, bo uważałam i zresztą dalej uważam, że jest ono bardzo trudne. Przepis dostałam(...)tego przepisu wychodzi dość dużo drożdżówek, ale znikają również w mgnieniu oka. Polecam więc nie zmieniać proporcji, tylko ewentualnie poeksperymentować z innymi kształtami – rogalikami czy bułeczkami. Składniki: Ciasto drożdżowe ? 1 kg mąki pszennej ? 1/2 litra mleka ? 200 g drożdży ? 3/4 szklanki cukru ? 1 cukier wanilinowy ? 125 g masła ? 1 jajko ? 1 żółtko ? szczypta soli Masa makowa ? mała puszka masy

To co kocham
Sernik krówka 682

pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości. Polecam!       Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g(...)się składników. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – już nie miksujemy *** *** Całość przelewamy delikatnie na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy

Blog z Apetytem
Murzynek z jabłkami 952

Przepis na ciasto murzynek. Dodatek jabłek sprawia, że ciasto pozostaje mięciutkie i wilgotne, nawet na drugi dzień i jest przepyszne. Składniki 5 jajek 1.5 szkl cukru 2 łyżeczki sody 1.5 szkl. oleju 2 szkl. mąki 2 łyżki cynamonu 2 łyżki kakao 3-4 jabłka Przygotowanie Jajka ubić z cukrem, następnie powoli dodawać na przemian wszystkie połączone ze sobą produkty sypkie(...)olejem. Wymieszać ciasto (będzie bardzo gęste więc proponuję zmienić trzepaczki na hak będzie łatwiej). Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 °C na ok. 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polać polewą czekoladową. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Babka czekoladowa z kokosem 174

przygotowałam. Podczas pieczenia pachnie batonikami bounty. Nie wiem co jest intensywniejsze: zapach czekolady czy kokosa. Sama babka wychodzi bardzo intensywnie czekoladowa dzięki całym kawałkom czekolady. Osobiście uwielbiam takie cięższe ciasta więc lekki kokosowy środek idealnie do niej pasował. Połączenie smaków wyszło genialne. Babka czekoladowa z kokosem, składniki na dużą keksówkę: Masa czekoladowa: 200 g mąki 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)możliwe, dodajemy łyżeczkę skrobi i łyżkę wiórek, jeszcze raz mieszamy i na chwilę odstawiamy (skrobia wchłonie wilgoć i masa będzie bardziej zbita) Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta czekoladowego wylewamy na spód. Następnie z masy kokosowej rolujemy w rękach kilkucentymetrowe wałeczki i układamy je na środku keksówki (wzdłuż). Można zrobić jeden długi wałek, ale ciężko będzie go przenieść. Wylewamy

Relaxtime
Tort czekoladowy z powidłami. 37

wspaniały tort, który możesz wykonać na wiele różnych okazji. Czekoladowy tort jest moim ulubionym deserem i zawsze się nim zachwycam ( idealny tort na Dzień Kobiet czy Dzień Matki ). Ciasto jest bardzo bogate i jednocześnie świeże. Tort pozostaje świeży przez kilka dni. Kakao jest bogate w przeciwutleniacze, które zapobiegają wielu chorobom. Substancje zawarte w kakao uspokajają, poprawiają humor, zwiększają popęd seksualny(...)pieczenia. W misce połącz masło i erytrytol. Następnie dodaj jajka. Miksuj do połączenia składników. Na koniec powoli wsyp kakao, proszek do pieczenia oraz mąkę orkiszową i ziemniaczaną. Miksuj. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy. Wyrównaj. Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Wyciągnij ciasto i odstaw by ostygło. Na wierzch ciasta wyłóż powidła śliwkowe. Do garnka wlej

Zdrowy Styl Joanny
Babka zebra 47

Babka zebra to dwukolorowe ciasto, które będzie idealnym dopełnieniem wielkanocnego stołu. Babka zebra pięknie wygląda i jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Do tego jest pyszna, wilgotna i puszysta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na babkę zebrę jest bardzo prosty, a składniki, które są potrzebne do jej wykonania zazwyczaj mamy w domu. Nawet największy amator wypieków z łatwością upiecze to pyszne ciasto(...)łyżeczki proszku do pieczenia i mieszamy. 3. Do masy jajecznej dodajemy na przemian: olej, woda gazowana, mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do wyczerpania składników. 4. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy wcześniej odłożone 3 łyżki mąki i mieszamy. Do drugiej części dodajemy 3 łyżki kakao i również mieszamy do połączenia. 5. Formę smarujemy tłuszczem

Przepiski.pl
ciasto Lion na biszkopcie 833

ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Gotowy(...)masą kajmakową. dodatkowo : ok. 200 ml mocnego naparu z kawy ok. 140 g orzeszków ziemnych (mogą byś solone jeśli lubimy połączenia słodko słone) opcjonalnie dżem z czarnej porzeczki złożenia ciasta: pierwszy blat biszkopta – nasączenie- opcjonalnie dżem z czarnej porzeczki – krem budyniowy – wkładka kajmakowa z ryżem preparowanym – krem budyniowy – drugi blat biszkopta – nasączenie – krem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Hawana z ananasem 95

Przepis na ciasto Hawana z ananasem . Na jasnym biszkopcie, z masą budyniowo maślaną wzbogaconą pysznym ananasem i przykrytą blatem bezowo kokosowym. Góra oblana jest syropem czekoladowym przyozdobionym złotym maczkiem cukrowym. Ciasto jest delikatne w smaku i sprawdzi się na każde okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hawana z ananasem SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 25cm.  Biszkopt : jajka (3 szt.) cukier(...)Dekoracja : syrop czekoladowy do lodów  (wg uznania) złoty maczek cukrowy lub wiórki kokosowe (garść) Przybory: foremka 24x24 cm. mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Jak wykonać ciasto Hawana z ananasem pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Nigdy nie przegap przepisu! 1. Przygotowanie . Foremkę wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy

Rita creative
Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym 41

żaroodpornym dowodzi, że każdy może upiec domowe pieczywo, bo ten przepis wypróbowałam już niejednokrotnie i zawsze wyszedł mi pyszny, miękki z chrupiącą skórką wypiek. Jego przygotowanie to dosłownie chwila. Ciasto możecie również przyszykować wieczorem, a rano upiec świeży chleb. Nic nie przebije domowego, pachnącego na cały dom, jeszcze ciepłego pieczywa z odrobiną masła. Taki chleb nie tylko jest pyszny(...)ponownie przemieszać. Zaczyn odstawić na około 10 minut do wyrośnięcia.   Uwaga! W przypadku drożdży suchych zaczyn jest zbędny. Drożdże suche należy od razu wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciasto na chleb: Do większej miski wsypać mąkę, sól oraz wlać zaczyn i olej. Całość początkowo wymieszać mikserem z końcówkami tzw. hakami, a później ręcznie. (Ciasto powinno być elastyczne i swobodnie odchodzące

Di gotuje
Tarta z łososiem i warzywami 39

Tarta z łososiem to świetny pomysł na pyszny obiad lub kolację.  Pyszne kruche ciasto, świeży łosoś i śmietanowo jajeczne nadzienie,  naprawdę to połączenie skradnie wasze podniebienie. Składniki: ciasto 170 g masła 300 g mąki 4 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli nadzienie 250 g łososia 1/2 zielonej papryki 8 pomidorków koktajlowych 4 jajka 200 ml śmietanki(...)pęczka koperku  Wykonanie: Wszystkie składników na ciasto przekładam do miski i szybko zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkowuję ciasto i wykładam formę na tatrę tak by ciasto wystawało 0,5 mm poza brzegi. Przykrywam papierem do pieczenia i wsypuję kulki ceramiczne. Wstawiam do pieca nagrzanego

magiczna kuchnia Kasi
Serducha z ciasta parzonego 84

Smażone serduszka z ciasta parzonego będą odpowiednie zarówno na Walentynki, jak i na tłusty czwartek.  Ciasto: 200 g mąki pszennej 250 ml wody 90 g masła 4 jajka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia (co najmniej 1 litr) cukier puder           Zagotować wodę razem z masłem(...)masło się rozpuści wsypać sól i mąkę. Mieszać energicznie, aż znikną grudki mąki, a ciasto stanie się jednolite i będzie odstawać od garnka. Zdjąć z ognia, przestudzić. Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku, ucierając za każdym razem do całkowitego połączenia jajek z ciastem. W trakcie ucierania dodać również cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Gotowym ciastem napełniać rękaw cukierniczy

Praktyczna pl
Pączki serowe bezglutenowe 42

rozetrzyj z jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym za pomocą trzepaczki Dodaj masło, ocet i spirytus Stopniowo wsypuj mąkę, proszek do pieczenia i sodę, wymieszaj do powstania gęstego, lepkiego ciasta * Konsystencja ciasta powinna przypominać ciasto na ptysie, powinno być luźne i lepkie. Jeśli ciasto jest zbyt twarde dodaj odrobinę jogurtu lub kwaśnej śmietany. Jeśli ciasto będzie zbyt zbite, pączki po upieczeniu(...)spożywczą i odstaw na ok. 20 min, w tym czasie rozgrzej olej Przygotuj małą łyżeczkę do formowania pączków i talerzyk na który wylej 1-2 łyżki oleju Nabieraj porcje ciasta wielkości małej łyżeczki i formuj kulki za pomocą natłuszczonych dłoni Uformowane w dłoniach kulki wrzucaj do dobrze rozgrzanego tłuszczu Smaż ok. 3-4 min na średnim ogniu Po usmażeniu posyp

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania