SĘKACZ REGIONALNY

SĘKACZ REGIONALNY

SĘKACZ REGIONALNY

Sękacz to regionalne ciasto suwalszczyzny. Nie wyobrażamy sobie bez niego świąt. Pyszne ciasto, które owinięte w folię można trzymać nawet pół roku !Jego kolor i smak w dużej mierze zależą od jajek, od swojskich kurek sękacz jest pięknie żółty, czego nie uzyskamy przy kupnych jajkach. No chyba że wybierzemy jajka Farmio, które mogę polecić do takich wypieków. Dal mnie jajeczka Farmio to prawdziwe swojskie jajka.Przygotowanie sękacza jest pracochłonne,trwa do 3 godzin, ale efekt jest naprawdę wart poświęconej... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Marta Sztabińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jajko, pieczenie, przepisy na święta, kurki, sok, kurki, cytryna, pyszne ciasto, do pracy, mak, boże narodzenie, ciasteczka, wielkanoc, ciasto z bezami, ciasto na boże narodzenie, jajka na święta, ciasteczka na święta, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z białek , ciasta tortowe, ciasto z makiem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, drugie danie

Inne przepisy z Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.