ciasto - 160969 przepisów (strona:1490/10732)

Truskawkowa góra lodowa 50

Ciasto z truskawkami na herbatnikach Pyszne ciasto z truskawkami i galaretką czyli truskawkowa góra lodowa bez pieczenia. Biała słodka masa z serka i śmietany, kwaśne truskawki i pyszna czerwona galaretka. Iście narodowe barwy patriotyczne. 😉 Jak zrobić dobre ciasto bez pieczenia z truskawkami? Sezon truskawkowy rozkręca się na dobre. W handlu sprzedawcy prześcigają się w swoich ofertach. Jednak najlepsze truskawki(...)ciasto są te z własnego ogródka. Mamy do wyboru duże, kształtne od sprzedawcy i małe, czasem pokraczne z własnego ogródka. I z jednych i drugich można zrobić ciasto góra lodowa z truskawkami. I nie ma co wybrzydzać, że wysokie ceny, prawdziwy sezon na truskawki jest tylko raz do roku.   Zapraszam na przepis🙂         Truskawkowa góra lodowa

Dieta moja pasja
Zawijane drożdżówki z cynamonem i kruszonką 35

kubkiem aromatycznej kawy. Bardzo polecam, upieczecie takie. Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej  2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 6 łyżek oleju Na kruszonkę: 10 dag mąki tortowej 5 dag masła 82 % lub margaryny 5 dag cukru Dodatkowo(...)drożdżówek: 1. Rozczyn: drożdże rozcieramy z cukrem i ciepłym mlekiem, następnie z mąką i przykrywamy czystą ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby rozczyn ,, ruszył ". 2. Ciasto: Mąkę przesiewany do miski, wsypujemy oba cukry, wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy rozczyn. Następnie zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i lśniące, powinno dobrze odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy czystą

Izabelawkuchni
Ciasto TRUSKAWKOWY PUSZEK-pyszne , z kremem, truskawkami i pianką +FILM 45

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciasto Truskawkowy Puszek :) Sezon na truskawki zaczął się na dobre, więc trzeba z tego korzystać :)  Ciasto jest pyszne, wysokie. Składa się z mięciutkiego biszkoptu kakaowego, powideł, kremu, truskawek i pianki truskawkowej :) Polecam serdecznie  Zapraszam też na film z jego przygotowaniem  SKŁADNIKI  *blaszka ok 25x35cm(...)może być ciut większa bo ciasto wychodzi wysokie) ***używam szklanki 250ml*** BISZKOPT -6 jajek -3/4 szkl cukru -szkl mąki pszennej tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -2,5 łyżki kakao KREM -1000ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka -1 łyżka mąki pszennej  -1 łyżka mąki ziemniaczanej -200g masła  -3/4 szkl

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów 85

Desery w pucharkach mogą być idealnym rozwiązaniem zarówno na przyjęcia, a także jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz przygotowywać dużego ciasta. Takie deserki nie tylko wyglądają uroczo, ale także oferują bogactwo smaków, które z pewnością zadowolą Twoje podniebienie. Jedną z największych zalet deserów w pucharkach jest ich różnorodność. Możesz eksperymentować z różnymi smakami i składnikami, tworząc unikalne(...)kompozycje, które odpowiadają Twoim upodobaniom. Pucharki umożliwiają układanie w warstwach różnych składników, takich jak kremy, galaretki, owoce, ciasta, chrupiące dodatki i wiele innych. Kolejnym atutem deserów w pucharkach jest ich estetyka. Prezentacja ma ogromne znaczenie w kulinariach, a te urocze pucharki z pewnością przyciągną wzrok i wywołają uśmiech na twarzach Twoich gości. Możesz bawić się kolorami, kształtami i dekoracjami, tworząc

Via Gusto
Ciasta truskawkowe – najlepsze przepisy 41

sezon truskawkowy nie trwa długo, na tyle, by móc go wykorzystać w 100%. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warto jednak wykorzystać sezon truskawkowy najbardziej, jak się da, szykując pyszne ciasta z truskawkami. Mamy dla Was najlepsze przepisy, na pyszne wypieki z truskawkami, które warto przygotować w tym sezonie. Każdy jest inny, ale równie smaczny i warty wypróbowania. Zapraszamy! 1. Truskawkowiec(...)pieczenia Przepis na: Przepiski.pl 2. Ciasto z truskawkami i budyniem Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Truskawkowiec Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Szybkie ciasto z truskawkami Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Ekspresowe ciasto bez pieczenia Przepis na: Kulineo.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta truskawkowe – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
BISZKOPT Z KREMEM TRUSKAWKOWYM (keto, bez glutenu i cukru) 53

diecie nieskowęglowodanowej i bez cukru, ale także bezglutenowej. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jedynie krem w mojej odchudzonej wersji należy przygotować dzień wcześniej, ale naprawdę warto! Dzięki niemu ciasto jest niskokaloryczne, o wysokiej zawartości białka i sycące, czyli w sam raz na redukcję. A dla tych, którzy potrzebują więcej tłuszczu w makro polecam np. śmietankę z mascarpone. Bazę tego(...)ciasta stanowi fantastyczny biszkopt, który powstał z lekko zmodyfikowanego przepisu Asi, znanej na Instagramie jako KetoMagia. Polecam obserwować jej konto bo robi magiczne pyszności w wersji keto! Składniki – biszkopt z kremem truskawkowym (forma 18 cm) Biszkopt 4 jajka szczypta soli kłodawskiej 30 g słodzika np. erytrolu 25 g oleju MCT 60 g mąki łubinowej 10 g błonnika bambusowego/mąki

Ola la LCHF
Toucinho Do Céu portugalskie ciasto 38

Toucinho Do Céu portugalskie ciasto… Toucinho Do Céu to ciasto, które wzbudza zachwyt i podziw wielu osób na całym świecie. Jest to słodki portugalski przysmak, który swoją nazwę zawdzięcza połączeniu aromatycznych migdałów i jajek w karmelowej masie. Historia Toucinho Do Céu sięga czasów średniowiecza, kiedy to przepis na to ciasto powstał w portugalskim mieście Amarante. W tamtych czasach klasztory(...)można go podawać w różnych porach dnia. Można jeść je na śniadanie, jako deser czy w ciągu dnia w czasie kawowej przerwy. Dlatego też Toucinho Do Céu to ciasto uniwersalne i doskonałe na każdą okazję. Jeśli jesteś mój drogi czytelniku – podglądaczu miłośnikiem ciast i chcesz poczuć smak Portugalii, polecam Ci oczywiście spróbować Toucinho Do Céu. Na zakończenie, zrób kawę

RafalCook
Błyskawiczny przepis na muffinki z czekoladą 40

akcesoria. Później zamkniesz muffinki w piekarniku i wrócisz do swoich zajęć, żeby po kolejnych 30 minutach wyjąć pyszny deser z czekoladowym nadzieniem. Lista potrzebnych składników Zanim zaczniesz przygotowywać ciasto na muffinki, zbierz wszystkie niezbędne składniki, a następnie odmierz potrzebną ilość każdego z nich. W ten sposób cały proces zajmie ci znacznie mniej czasu i ograniczysz bałagan, który często powstaje przy(...)przede wszystkim nadzienia babeczek, w którym mogą pojawić się dodatkowo orzechy , albo formy ich podania – nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować polewę lub udekorować muffinki słodkościami. Do przygotowania ciasta potrzebne są następujące składniki: 300 g mąki pszennej, 100 g cukru, 250 ml mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 100 ml oleju roślinnego, tabliczka

Słodkie okruszki
Babcina szarlotka na kruchym cieście 49

Szarlotka niejedno ma na imię. Z bezą, z pianką, z budyniem, na cieście kruchym albo biszkoptowym... Osobiście lubię każdą, ale dla mnie kwintesencja szarlotki to kruche ciasto, dużo jabłek z cynamonem, a podawana na ciepło koniecznie z gałką lodów na wierzchu:)  Polecam również inne przepisy na szarlotki i jabłeczniki: Jabłecznik z bezą i orzechami  Szarlotka tatrzańska, czyli szarlotka(...)spod samiuśkich Tater Strudel jabłkowy Szarlotka z bezą i orzechami Szarlotka sypana Biszkoptowy jabłecznik Jabłkowe pagórki Szarlotka fit Bursztynowa szarlotka Mini-jabłeczniki   Babcina szarlotka na kruchym cieście Składniki: 200g masła (miękkiego, w temp. pokojowej) 320g mąki (2 szklanki) 60g drobnego cukru (1/3 szklanki) 1 op. cukru waniliowego  1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka

Obiad gotowy
karpatka na groszku ptysiowym – ciasto bez pieczenia 44

składniki: ok. 200 g groszku ptysiowego 750 ml mleka 4 żółtka 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 – 150 g cukru 200 g

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka krucho-drożdżowe z Posuch - kuchnia podkarpacka 34

kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Posuchy, gmina Raniżów, powiat kolbuszowski  Ciastka krucho-drożdżowe to popularny wypiek w naszym regionie. Dzieje się tak za sprawą domowego smaku ciastek przygotowanych z takiego ciasta, ale również z powodów bardziej praktycznych, takich jak łatwość przygotowania i trwałość wypieków. Ciasto krucho-drożdżowe łączy w sobie zalety zarówno ciasta kruchego, jak i drożdżowego. Z jednej strony drożdże(...)zapewniają ciastkom puszystość i miękkość, z drugiej strony tłuszcz sprawia, że ciasta pozostają dłużej świeże i nie są suche. W Posuchach ciasto do takich ciastek przygotowuje się niemal bez cukru (potrzebny jest jedynie do obudzenia drożdży), dlatego po upieczeniu jeszcze gorące ciastka oprósza się obficie cukrem pudrem. Polecam te prawdziwie domowe smaki na co dzień i od święta :) Ciastka krucho

Trzeci talerz
Zawijane drożdżówki z białym serem i truskawkami 29

wychodzi mi najlepsze. Upieczcie i dajcie znać czy smakowało.   Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 6 łyżek oleju 2 jajka Na nadzienie: 25 dag sera białego ( u mnie chudy ) 1 cukier waniliowy 1 kisiel(...)cukrem, wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy. Rozczyn przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15-20 minut żeby ,,ruszył'', czyli aż podwoi swoją objętość.   2. Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajko, wlewamy olej, wsypujemy oba cukry i dodajemy rozczyn, następnie zagniatamy ciasto. Ciasto zagniatamy przez kilka minut aż będzie gładkie i ładnie będzie odchodzić

Izabelawkuchni
Czekoladowiec z orzechami 33

Proste ciasto czekoladowe wzbogacone orzechami z pyszną polewą czekoladową! Co nam trzeba? 200 g masła 200 g czekolady deserowej 2 łyżki kakao prawdziwego 250ml mleka 4 jajka 250 g cukru 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia na polewę: 120g czekolady mlecznej 2 łyżki masła łyżeczka kakao orzechy włoskie- ok 100g Robimy! Składniki z lodówki wyjmujemy godzinę przed(...)dodając proszek do pieczenia i dokładnie wymieszamy wszystko, dodając ubite jajka oraz masę czekoladową. Mieszamy na minimalnych obrotach miksera lub ręcznie, delikatnie tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, szykujemy blaszkę (ja wybrałam średni prostokąt), wyściełamy ją papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy do blaszki, na wierzch układamy orzechy włoskie. Pieczemy ok 50 minut, góra

Latosiowydom
Okrągłe drożdżówki z budyniem i kruszonką 34

minut. Po tym czasie rozczyn znacznie urośnie i spieni się. Gdy zobaczysz, że rozczyn jest gotowy, wsyp go do pozostałej ilości składników na drożdżówki, wymieszaj szpatułką i wyrób ciasto. Powinieneś uzyskać gładką kulę. Użyłam miksera i mieszadła do chleba. Zostaw ciasto w tej samej misie na godzinę i przykryj folią. Ciasto podwoi swoją objętość, nawet może ją potroić. Międzyczasie kiedy(...)ciasto wyrasta przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki rozetrzyj szybko w dłoniach i włóż miseczkę z kruszonką do lodówki.  Wyrośnięte ciasto przełóż na posypany mąką blat, jeśli się lepi , posyp wierzch ciasta mąką.  Uformuj lekki wałek i podziel ciasto na 14 różnych kawałków, z których uformuj kulki. Kulki przenieś na wyłożoną papierem blachę, w zależności od blachy zmieścisz

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto pianka 466

Ciasto pianka to bardzo lekki i delikatny deser przygotowany na bazie galaretki i herbatników. Puszysta pianka z galaretki powstała podczas jej długiego miksowania. Dzięki temu galaretka jest bardzo puszysta, delikatna, niczym chmurka.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto pianka jest banalnie prosty i szybki. Można je przygotować w formie lub dowolnym naczyniu. Do przygotowania tego deseru można wybrać galaretki(...)dowolnych smakach i kolorach. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! CIASTO PIANKA – PRZEPIS Składniki 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 galaretka pomarańczowa/cytrynowa 350 ml gorącej wody do każdej z galaretek (łącznie 700 ml) 12 herbatników maślanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Obie galaretki rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Na dno formy o wymiarach

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania