Przepis na : obiad
Sezon na dynię uważam za rozpoczęty. Co prawda na razie na naszą dynię z zamrażalnika, ale zawsze coś. Trzeba zrobić miejsce na nowy egzemplarz. Wariantów zupy dyniowej jest tyle ile osób gotujących, a nawet jeszcze więcej. Tym razem przygotowałam bardzo łagodną wersję ze śmietanką. Tylko kilka składników, a smak mmmmm. Składniki: 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 średnie ziemniaki ok 250 g dyni kilka łyżek śmietanki 30 % sól i pieprz do smaku pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: ceb... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...