Jaglanka – zupa warzywna na ostro

Jaglanka – zupa warzywna na ostro

Jaglanka – zupa warzywna na ostro

Cebula, cukinia, czosnek w kostki pokrojone, na oleju przesmażone, bulionem zalane, z kaszą ugotowane. Groszek, cieciorka dołożone, przyprawami i ziołami doprawione, chili wyostrzone,  to moje pierwsze danie ulubione.  Zupa znakomita, w smaku wyśmienita, wyjątkowa i bardzo zdrowa. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 200 g cukinii, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 duża cebula czerwona, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka groszku mrożonego lub świeżego, 1 puszka cieciorki (240 g bez zalewy), 1 płaska łyżka posiekane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, cukinia, kasza jaglana, zupa, zupa warzywna

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.