
Chlebki do żurku Chlebki robi się szybko i łatwo. Z podanych składników wychodzą trzy sztuki. Chlebki spokojnie możemy upiec na dzień przed podaniem, wydrążyć i przechowywać pod przykryciem. Następnego dnia wystarczy wstawić je na kilka minut do piekarnika i będą idealne Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 7g suchych drożdży 320ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki cukru Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania chlebków *** W misce mieszamy wszystki... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...