Krem szparagowy z migdałowo-pietruszkowym pesto i ptysiowym groszkiem

Krem szparagowy z migdałowo-pietruszkowym pesto i ptysiowym groszkiem

Krem szparagowy z migdałowo-pietruszkowym pesto i ptysiowym groszkiem

Sezonowa zupa z białych szparagów i innych warzyw, której delikatny smak idealnie komponuje się z wyrazistym, aromatycznym zielonym pesto i chrupiącym ptysiowym groszkiem. Składniki: 300g białych szparagów 1 cebula 2 ziemniaki 500ml bulionu drobiowego 50ml śmietany 30% 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Pesto: 1 pęczek natki z pietruszki 6 łyżek oliwy 50g migdałów 1 łyżka soku z limonki sól morska pieprz Dodatkowo: 60g groszku ptysiowego Wykonanie: 1. Szparagi  umyć, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, ziemniaki, zupa, pasta, pasty, zupa krem, zielone szparagi

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.