zupa - 39309 przepisów (strona:1460/2621)

Zupa kokosowa z kurczakiem (Zuppa speziata al cocco con pollo) 143

łyżki oliwy. Podsmażamy papryczkę chili, imbir i cebulkę.  Dodajemy kawałki kurczaka, wlewamy mleko kokosowe i 400 ml wody; doprawiamy solą. Doprowadzamy do wrzenia.  Do zupy dodajemy sok z 2 limonek oraz ciepły bulion. Kontynuujemy  gotowanie kolejne 15 minut,  mieszają c od czasu do czasu. Przygotowaną zupe wlewamy do miseczek. Przed podaniem dekorujemy dymką

La grande e la piccola cuoca
Grochówka kanadyjska 87

zmniejszyłem ogień i dalej gotowałem 2 godziny, aż groch zrobił się miękki. W razie potrzeby należy dolać trochę wody. Wyjąłem boczek, pokroiłem go w kostkę i ponownie dodałem do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zupa bolońska 147

Rewelacyjna zupa bolońska z mięsem mielonym i warzywami. Świetna propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny który przygotujesz w kilka chwil. Idealna na chłodniejsze dni. Jest niezwykle aromatyczna sycąca i rozgrzewająca.  Wyniki wyszukiwania Wyniki wyszukiwania w sieci Na 3 solidne porcje 250 gramów mięsa mielonego dowolnego 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała cebula ok 50 gram 150 gramów włoszczyzny

Andzia Pichci
Kapuśniak 106

Kapuśniak – to bez wątpienia jeden z klasyków wśród polskich zup. W naszych domu najczęściej pojawia się kapuśniak z kiszonej kapusty, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Zaś w sezonie wiosenno-letnim króluje u nas kapuśniak z młodej kapusty. The post Kapuśniak appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Barszcz czerwony na wędzonce zabielany + film 93

około 20- 30 minut do momentu aż warzywa będą miękkie, pod koniec gotowania barszcz doprawiamy solą. Do miseczki przekładamy śmietanę i dokładnie łączymy ją z 2 chochlami gorącego wywaru. Zupę zabielamy wcześniej przygotowaną zawiesiną ze śmietany, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowany barszcz podajemy z ziemniakami i posiekanym koperkiem.   Artykuł Barszcz czerwony na wędzonce zabielany + film

Smakowite Dania
Krupnik 126

Krupnik tradycyjny – dla jednych zmora dzieciństwa, dla innych ulubiona zupa. Ja na szczęście należę do tych osób, które krupnik uwielbiają i mogłabym go jeść na okrągło. Mój Mąż zaś stwierdził, że krupniku nie lubi, a jak tylko posmakował tej The post Krupnik appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chłodnik z botwinki z kefirem i jogurtem 83

Stragany uginają się od pęczków rzodkiewek, koperku, szczypiorku i młodej botwinki. Sezon na chłodniki w pełni, bierzemy się więc do dzieła. Chłodnik najlepiej podawać dobrze schłodzony

Tajemnice Smaku
Botwina kiszona w kefirze 65

Chłodnik z botwinki to najlepsza zupa na upały. Do tej pory przygotowywałam chłodnik tradycyjnie, czyli obgotowywałam botwinkę w wodzie lub bulionie, studziłam dodawałam pozostałe warzywa, kefir, jogurt , jajko i już (dla przypomnienia przepis na chłodnik z botwinki ). Tym razem mała rewolucja, botwinkę zakisiłam w kefirze. Można fermentować również w maślance, dlaczego wybrałam kefir? Ponieważ posiadam grzybka kefirowego, więc kefiru

Tajemnice Smaku
Barszcz biały na ogórczance – kuchnia podkarpacka 95

barszczu. Podawano ją tak samo jak barszcz – z chlebem bądź ziemniakami, chętnie okraszano ją też skwarkami. Przepis, który dzisiaj polecam, jest bogatszą wersją barszczu na ogórczance, ponieważ bazę zupy stanowi wywar drobiowy. Przekazała go Pani Zofia Kurek z Koła Gospodyń Wiejskich Wierzbna pod Jarosławiem. Przepis opublikowano w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju

Trzeci talerz
Zupa szpinakowo miętowa z kaszą na ostro 143

Zupa ze szpinakiem czyli zielona, kaszą jęczmienną zagęszczona, na ostro doprawiona, miętą orzeźwiona. Bardzo sycąca, kubki smakowe pobudzająca,   a do tego w 25 min ją się przygotowuje i niewiele kosztuje. Składniki: 1 duża marchew, 1 duża biała cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 450 g szpinaku   rozdrobnionego (mrożonka), 1 płaska łyżeczka kurkumy mielonej

Moniki Smakołyki
Pożywna zupa z jarmużem 171

ziemniaków 150 g pieczarek 1 cebula 40 g soczewicy 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki mleka sól, pieprz ostry sos chili Przygotowanie: Cebule obrać pokroić … Czytaj dalej Pożywna zupa z jarmużem

czarrna od kuchni
Zupa grzybowa z łazankami 78

dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa. Składniki: 200 g makaronu łazanki 300 g mrożonych prawdziwków 2 marchewki 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1,2 litra bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Krem brokułowo szpinakowy z gruszką 126

Lekka zupa krem brokułowo szpinakowa z gruszką i cheddarem. Smakuje tak jak wygląda. Jest delikatna, gruszka i ser dodają jej fajnego smaczku. Robi się ją naprawdę szybko. Nie ma przy niej dużo pracy wbrew pozorom. Zapewniam was że zachwycicie rodzinę i gości. 1 mały brokuł 750 ml bulionu warzywnego 100 ml wina białego 200 g szpinaku świeżego 1 cebula

wesoła kuchnia
Krem z batata z mleczkiem kokosowym 119

ogniu - co chwilę mieszając. Do garnka dolewamy bulion (kostki rozpuszczone we wrzątku). Całość doprawiamy gałką, papryką i imbirem - gotujemy max 40 min. Zdejmujemy z ognia i blendujemy zupkę. Przygotowaną zupę przelewamy do miseczek - polewamy mleczkiem, posypujemy pieprzem i papryką. Podajemy z płatkami parmezanu, dekorujemy lubczykiem

Alutka-Gotuje