Flaki po rzymsku. Zupełnie inne niż te, które jedliśmy do tej pory. PRZEPIS

Flaki po rzymsku. Zupełnie inne niż te, które jedliśmy do tej pory. PRZEPIS

Flaki po rzymsku. Zupełnie inne niż te, które jedliśmy do tej pory. PRZEPIS

Kiedyś myśleliśmy, że flaki, gęsta zupa, której głównym składnikiem są krowie żołądki, to wyłącznie specjalność kuchni polskiej. Nic bardzie mylnego. Flakami zajadają się tę na południu Europy. W Rzymie to prawdziwy przysmak. Robi się je zupełnie inaczej niż u nas, ale, zapewniamy, też są wyborne. Przepis na flaki po rzymsku Składniki: 500 gramów oczyszczonych i pokrojonych żołądków wołowych, 2 cebule, 2-3 marchewki, 1 papryka czerwona, seler naciowy, puszka pomidorów w zalewie, 3 ząbki czosnku, szklanka białego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.