doprawiamy do smaku i gotujemy z 15-20 minut. 4. Pod koniec dodajemy śmietankę i do zagęszczenia ewentualnie rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Ps. Jeśli zamierzamy zjeść danie jako zupa nie musimy go zagęszczać, możemy dodać nawet w trakcie gotowania jeden lub dwa ziemniaki pokrojone w kostkę. Oczywiście smak, gęstość oraz czas dostosujcie do waszych upodobań
Gotowanie...to proste !Wlewamy bulion i dusimy 15 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy podsmażone kanie, oraz wszystkie przyprawy, chwilke gotujemy. Na patelni robimy zasmażkę i jak ostygnie wsypujemy ją do zupy, energicznie mieszamy. Flaki podajemy gorące, polecam. Zapraszam do obejrzenia
Kulinarne Fantazje Mariolilaurowego i ziele angielskie. Czosnek obieramy, zamieszczamy w rondlu i zalewamy oliwą. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości. Przekładamy do garnka z kalafiorem. Wyjmujemy liść i miksujemy zupę na krem. Doprawiamy przyprawami a na wierzch dodajemy podprażone orzechy włoskie i polewamy czosnkową oliwą z duszenia czosnku
AZgotuj!wcześniej zblendowałam je), trochę koncentratu i przyprawy do smaku: papryki, sól, pieprz. Gotować całość na niewielkim ogniu ok 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu posypać zupę posiekaną zieleniną
Walijskie Pichceniezawijam na palcu, tylko na równo z pierożkiem tworząc jakby kwiat. Wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 5 min. do miękkości. Podawać tradycyjnie z rosołem lub inna zupą. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Sycąca zupa, pełna mięsa i smaku. Idealna na obiad z chłodny dzień. Po prostu pyszna.... polecam gorąco na obiad. Posmakuje każdemu, najlepszy tradycyjny smak
Swojskie jedzonkoPrzepyszny Krem z kalafiora z chrupiącym popcornem z kaszy gryczanej to świetny pomysł na obiad lub kolację, a dla niektórych nawet na śniadanie. Tak, tak! Zupy na śniadanie, szczególnie jesienią i zimą z dodatkiem zbóż (jak w tym przypadku – kaszy gryczanej) z powodzeniem zastąpić mogą wszelkie owsianki, jaglanki czy kanapki. Rozgrzeją nas, pobudzą do działania i zaopatrzą w porcję
Moja DelicjaBarszcz ukraiński to zupa warzywna z dodatkiem buraka ćwikłowego. Barszcz przygotować można wyłącznie z warzyw lub dodać do niego również mięso. W barszczu poza marchewką czy pietruszką znaleźć można fasolę, kapustę a co niektórzy dodają także grzyby. Barszcz podawany jest najczęściej z kwaśną śmietaną i świeżo krojonym koperkiem. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Barszcz
MeCooksZupa pomidorowa z soczewicą jest gęsta, aromatyczna i bardzo sycąca. Idealnie rozgrzewa w pochmurne, dżdżyste jesienne dni. Odpada przy tym odwieczny dylemat pomidorówki - z makaronem, czy z ryżem? Ta trzecia opcja z czerwoną soczewicą jest i najsmaczniejsza i najzdrowsza. Muszę stwierdzić, że czerwona soczewica i pomidory to przesmaczny duet, warto wypróbować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzień dobry. Grzybowe szaleństwo trwa. Tym razem są to grzyby, które można kupić przez cały rok - pieczarki i boczniaki. To jedna z zup "nawinie". W lodówce miałam trochę jednych, trochę drugich grzybów, kawałeczek boczku. Oto efekt - pyszna zupka. Potrzebujemy: 2 litry dowolnego rosołu 4 średnie ziemniaki 20 dag pieczarek 20 dag boczniaków 1 średnia cebula 0,5 szkl ugotowanej
Co w garnkach piszczysię, pomimo że w wielu europejskich krajach, i to wcale nie tak nam odległych, serowarstwo urosło wręcz do rangi sztuki. Sery mogą składnikiem wielu dań makaronowych, sosów, dipów lub zup . Niezwykle pyszną przystawką lub zakąską okaże się deska serów, która będzie świetnie komponować się z winem lub rzemieślniczym piwem. Warto poznawać gatunki serów pochodzące z krajów, które na serowarstwie zbudowały
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!marchew, korzeń pietruszki, cebula, seler korzeniowy oraz por. Warzywa te są podstawą bulionu, który w zależności od pożądanego smaku wzbogacić można ziołami czy pikantną papryką. Bulionu najczęściej używam do zup, risotto, sosów, duszenia warzyw i mięs. Bulion przetrzymywać można w lodówce przez kilka dni. Idealnie nadaje się także do mrożenia. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCookssuszonych grzybów i pieczonych jabłek . Bardzo aromatyczny, esencjonalny i intensywny w kolorze. Pieczenie buraków i jabłek w mundurkach wydobywa z nich cały smak i słodycz, którym potem nasiąka cała zupa w trakcie chłodzenia przez noc. Do tak przygotowanego barszczu nie trzeba dodawać ani grama cukru. W tym barszczu zaskoczyły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze smak, który już był
Moja DelicjaCurry laksy wg. przepisu Gordona Ramsay’a , i która to bardzo trafiła w nasze kubki smakowe. Dzisiejsza laksa jest dość podobna smakiem, ale robi się ją z całego kurczaka. Zupa jest bardzo rozgrzewająca, pikantna (więc świetnie podkręci nasz metabolizm) oraz bardzo zdrowa. Kolendra oraz imbir mają mnóstwo właściwości zdrowotnych. Kolendra pomaga oczyścić organizm z toksycznych metali, ma działanie bakteriobójcze (pomaga
Moja Delicjaprzygotowania aromatycznego sosu z kaczki lub do confitu z kaczki), zamiast nogi daję drugie skrzydło. Dzięki temu z jednej całej kaczki mam kilka obiadów. Rosół z kaczki jest tłustą zupą, ale w prosty sposób możecie go odtłuścić (szczegóły w przepisie). Kiedyś nie byłam fanką rosołu z kaczki. Najzwyczajniej mi nie smakował, a wszystko przez brak dwóch przypraw, dzięki którym “nieprzyjemnie
Moja Delicja