Długo nie mogłam przemóc się do dań typu chłodnik. Okazuje się jednak, że taka zupa na zimno świetnie smakuje i sprawdza się podczas prawdziwie gorących, letnich dni. Chłodnik z botwniki to jeden z najczęściej przygotowywanych. Zachwyca różowym kolorem i jest dość szybki w przygotowaniu. Lista zakupów (na 4 porcje) 500 ml bulionu 1 pęczek botwniki 400 g kefiru lub jogurtu naturalnego 400 g śmietany 18% kilka rzodkiewek 2-3 ogórki gruntowe 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorki i koperku sól i piepr Kr... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...