Składniki : cukinia- u mnie 80 dag 2 pęczki koperku 1 ziemniak i 1 cebula sól, pieprz, 1/2 kostki rosołowej sok z cytryny olej do smażenia Przygotowanie: Umytą cukinię pokroić w cienkie plasterki, cebulę i ziemniaka również pokroić Koperek pokroić drobno, przesmażyć krótko na oleju To samo zrobić z pokrojoną cukinią, ziemniakiem i cebulą- smażyć Wszystko zmiksować, przełożyć do garnka z 1/2 l bulionu Zagotować, doprawić do smaku sokiem, solą i pieprzem Jeśli ktoś potrzebuje bardziej sytą zupę to można do... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula