Zupa cukiniowo-koperkowa

Zupa cukiniowo-koperkowa

Zupa cukiniowo-koperkowa

Składniki : cukinia- u mnie 80 dag 2 pęczki koperku 1 ziemniak i 1 cebula sól, pieprz, 1/2 kostki rosołowej sok z cytryny olej do smażenia Przygotowanie: Umytą cukinię pokroić w cienkie plasterki, cebulę i ziemniaka również pokroić Koperek pokroić drobno, przesmażyć krótko na oleju To samo zrobić z pokrojoną cukinią, ziemniakiem i cebulą- smażyć Wszystko zmiksować, przełożyć do garnka z 1/2 l bulionu  Zagotować, doprawić do smaku sokiem, solą i pieprzem Jeśli ktoś potrzebuje bardziej sytą zupę to można do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, ziemniaki, zupa

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.