Pyszne danie jednogarnkowe idealne na wiosenny obiad. Sycąca wiosenna zupa ze szparagami ,porem, mięsem mielonym i młodymi ziemniaczkami. Do tego dużo koperku i odrobina śmietanki. Po prostu pycha :) ok 350 gramów mięsa mielonego u mnie z indyka 1 pęczek szparagów zielonych 100 gramów pora (biała część) 200 -250 gramów młodych ziemniaków 50 ml słodkiej śmietanki sól pieprz Odrobina kurkumy opcjonalnie wegeta pół pęczka koperku Szparagi kroimy w grubsze plasterki. Por kroimy w cienkie półplasterki Ziemniaki... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...