sosie kurkowym Sos kurkowy Risotto z kurkami i bobem Pierogi z kaszą gryczaną i kurkami Makaron z kurkami Tarta z kurkami Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Zupa z kurek Artykuł Dania z kurkami – 20 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujepalnik, zagotowujemy warzywa i zmniejszamy płomień. Gotujemy na średnim ogniu około 40 minut. Podczas gotowania dodajemy przyprawy- curry, estragon i tymianek, a pod koniec gotowania rozgniecione nożem, ząbki czosnku. Zupę studzimy, po czym blendujemy na gładko i przecieramy przez drobne sito. Do kremu dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i wstawiamy na płomień w celu podgrzania. Całość oprawiamy do smaku
R'n'G KitchenPyszna, lekko pikantna, kremowa zupa dyniowa z dodatkiem batata, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika i dyni. Składniki: dynia hokkaido, pół dużego batata, duży ziemniak, bulion, szczypta papryki chili pieprz cayenne pestki słonecznika i dyni (ja użyłam mixu do sałatek) Przygotowanie: Ziemniaka i batata obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Dynię oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę. Całość wrzucamy do garnka, zalewamy
Lena Gotujednia czy niewłaściwej pogody na rosół. U nas nieważne czy to niedziela czy środek tygodnia, zawsze jest chętnie jedzony. Nie ważne też czy zima czy lato, na tą zupę zawsze znajdą się chętni. U nas rosół jedzony jest najczęściej z makaronem ale bywa też z ryżem czy kaszą, szczególnie z kaszą jaglaną. Jak wy najchętniej go jadacie? PRZEPIS ROSÓŁ Składniki
Dorota SmakujeDelikatna zupa gotowana na porcji rosołowej z dodatkiem ziemniaków, marchewki i dużej ilości koperku. Składniki: porcja rosołowa - ok 500 g z drobiu, 250 g ziemniaków, 1 marchewka, 1 duży lub 2 mniejsze pęki koperku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę. Marchew obieramy, kroimy w kostkę lub w plastry. Do garnka wrzucamy porcję
Lena Gotujemaślanką, dopraw solą, pieprzem i kminkiem, wsyp posiekany szczypiorek, wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. 6. Jajka obierz, przekrój na pół i dodaj do zupy przed podaniem
Z notatnika dietetykaobok na patelni podpiekamy cebulę z pokrojonym boczkiem i kiełbasą. Kości wędzone, już ugotowane, obieramy i dodajemy łącznie w przypieczonym boczkiem i kiełbaską do garnka. Mieszamy, majeranek, doprawiamy zupę do smaku. Teraz ważne aby często mieszać grochówkę aby nie przywarła do dna. Wodę dolewamy opcjonalnie, grochówka nie może być zbyt gęsta. Gotujemy wszystko około 30- 20 minut, doprawiamy
Kulinarne Fantazje Marioliwcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie Składniki: 1,5 kg pomidorów lima 2 ząbki czosnku 50 g masła 1 litr
R'n'G Kitchendelikatną cytrynowo-waniliową nutą chłodnik idealnie sprawdza się w upalne popołudnia ale w swojej słodkiej wersji z pewnością nie jednemu przypadnie do gustu na letnie śniadanie. Do maślankowej schłodzonej zupy świetnie pasują sezonowe owoce, które rozjaśniają jej smak i dodają pysznej soczystości, a do tego kilka pokruszonych ciasteczek, dodających przyjemnie chrupiącego akcentu. Ja wykorzystałam tutaj kruszonkę, która została
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPyszna letnia zupa pachnąca koperkiem. Przygotowana jest z młodych warzyw więc robi się bardzo szybko. Delikatna a zarazem pożywna bo z dodatkiem pulpecików. Jeśli lubimy bardziej kwaskowe smaki można dorzucić jeszcze koncentrat pomidorowy, ja zostałam przy deliktnym smaku koperku. składniki: 700 g młodej kapusty 3 l bulionu 3-4 duże młode ziemniaki 3-4 średnie młode marchewki 1 cebula
Monia miesza i gotujekapusty, tym delikatniejszy jej smak), soczystość i chrupkość (bardziej chrupiące są łodygi niż liście). Jest jadalna w całości – zarówno białe łodygi, jak i zielone liście. Można dodawać ją do zup, makaronów, dań z ryżu, dań typu stir-fry i wielu innych . Pak choy jest bogata w błonnik i jest niskokaloryczna – w 100g surowej kapusty jest tylko 14 kcal. Po więcej
Dorota Smakujedyskusyjna. Zapraszamy na przepis na chłodnik. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić CHŁODNIK litewski❓ - Przepis na zupę na lato Składniki: duży pęczek botwinki (jak mały to dwa) 0,5 litra wody mały pęczek koperku mały pęczek szczypiorku 3 sztuki ogórków gruntowych duży pęczek rzodkiewek
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszna zupa z czerwonej soczewicy i marchewki, prosty przepis na pyszny i zdrowy obiad. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoProsty przepis na pyszną zupę, sezon na szparagi się zaczyna, więc warto wykorzystać ten czas i zrobić coś pysznego, dni wróciły chłodniejsze, więc zupka na rozgrzewkę będzie jak znalazł, polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko