zupa - 39353 przepisów (strona:1419/2624)

Maliny w syropie 128

3 kg malin 1 litr wody 1,5 szklanki cukru Maliny przebieramy, płuczemy.  Gotujemy wodę z cukrem. Nakładamy maliny do ¾ wysokości słoiczków  i zalewamy

Humanistka w kuchni
Wątróbki z curry i octem balsamicznym 179

  Porcja dla 2 osób 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 małe cebule 2 ząbki czosnku ocet balsamiczny sól, pieprz, curry natka pietruszki Umytą wątróbkę kroimy

Humanistka w kuchni
Kokosowy białkowiec 166

1 szklanka białek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka  wiórków kokosowych 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy pół łyżeczki soli łyżeczka proszku do

Humanistka w kuchni
Dietetyczne babeczki na słodko z mikrofali 227

Porcja na 4 sztuki 1 jajko 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki proszku do

Humanistka w kuchni
Ciasteczka do kawy 149

Ciasto: pół kostki margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki

Humanistka w kuchni
Babka waniliowa na kefirze 317

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Dwukolorowy sernik 95

½ kg zmielonego twarogu 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pól olejku migdałowego ¾ szklanki cukru pudru ½ margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka

Humanistka w kuchni
Paprykowy Mamut 134

0,5 kg fasoli Mamut 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule mały przecier pomidorowy 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej 0,5 łyżeczki

Humanistka w kuchni
Mus kawowy 174

  100 g gorzkiej czekolady 125 g serka Mascarpone 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek mocno zaparzonej kawy 150 ml śmietany 30%  Czekoladę rozpuszczamy w

Humanistka w kuchni
Papryka po grecku 124

4 duże czerwone lub żółte papryki 3 kromki razowego chleba 2 pomidory 20 dag fety ¼ pęczka bazylii sól, pieprz, czosnek Paprykę myjemy, odkrawamy wierzchy. Myjemy, drążymy

Humanistka w kuchni
Murzynek wg starej receptury 301

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Chleb pelnoziarnisty z maszyny 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 350 ml

Humanistka w kuchni
Eklerki z bitą śmietaną 318

2 jaja 50 g masła 1/2 szklanki wody 75 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 żółtko do posmarowania eklerki 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka

Humanistka w kuchni
Koktajl egzotyczny 140

  3 kiwi 1 banan 2 pomarańcze 2 łyżeczki miodu małe opakowanie jogurtu naturalnego Owoce umyć, obrać i zmiksować.  Dodać jogurt i miód. Ponownie zmiksować

Humanistka w kuchni
Krem z zielonego groszku 141

Chyba szybszej do zrobienia zupy nie znam. Przygotowanie to około 20-30 minut i gotowe. Ale nie obawiajcie się, że niby szybko to niesmacznie. Przeciwnie, zupa jest pyszna. Ja podałam ją z serem korycińskim i prażonymi płatkami z migdałów. Można również z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bez dodatków. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 250 ml bulionu  1 łyżka masła

Ala piecze i gotuje