Tak , to najlepsza pomidorowa!Smak dzieciństwa … klasyka …Z przepisu Babci , robiona zawsze w poniedziałek na niedzielnym rosole.Sycąca , aromatyczna ,o wyrazistym smaku … podawana z ryżem , makaronem lub lanym ciastem.Takiej pomidorowej nikt się nie oprze! SKŁADNIKI:* rosół ( u mnie drobiowo-wołowy ) – 1,5 l* koncentrat pomidorowy – 200 g* śmietana 18% – 3/4 szkl* mąka pszenna – 1 łyżka* sól , pieprz , cukierSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Ugotowany wcześniej rosół podgrzewam... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/