Przepis na : obiad
Wszyscy robią chłodnik z botwinki... a ja zupę na ciepło :) 1 cebulkapęczek botwinki5 plastrów wędzonej szynki lub kiełbasy jak ktoś woli 1 l wodyolej rzepakowy, np. RAPSO sól, pieprzłyżka śmietanyłyżeczka octu jabłkowego jajkaOlej rozgrzać w garnku.Cebulkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz.Dodać pokrojoną w paski szynkę. Podsmażyć.Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, łodygi i liście pokroić.Wrzucić do garnka, zalać wodą - gotować do miękkości.Doprawić do smaku octem, solą i pieprzem.Zapr... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...