Botwinka, czyli zupa z młodych buraczków, zarówno bulwy jak i liści.Jest wiele przepisów na tą zupę. Jedne na bazie botwiny i kwasu burakowego, w innych znajdziemy dodatek gotowanych lub pieczonych buraków.Moja wersja to wersja expresowa. Botwinka w 15 minut.Proponuję podawać z jajkiem w koszulce lub jajkiem gotowanym na twardo.SKŁADNIKI:* duży pęczek botwiny* 700 ml bulionu drobiowo-warzywnego* 3 liście laurowe, np Kamis* 4-5 ziaren pieprzu czarnego, np Kamis* 1-2 ząbki czosnku* 2 łyżki octu jabłkowego* 1 ły... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...