ciasto - 160969 przepisów (strona:1436/10732)

Szybki obiad, czyli francuskie nadziane 545

ciastem francuskim sprawa jest prosta – cokolwiek się do niego wsadzi będzie zjadliwe. Zawsze też można nadać ciastu inny kształt i udawać, że wciąż wymyśla się nowe dania. Dodatkowo moje dzieci uwielbiają wszystko, co jest w środku ciasta, a już niekoniecznie to samo, ale poza nim. Wciąż tego nie rozumiem, ale jakem Matka Polka, dogodzić ich podniebieniom pożądam. Ciasto(...)lodówki, gdy po prostu nie chce mi się za bardzo zastanawiać, co zrobić na obiad. Jednymi słowy lenia mam Dzisiaj więc kolejny pomysł z serii: Co dziś będzie w cieście francuskim Składniki: 1 opakowanie prostokątnego ciasta francuskiego 350 – 400 g filetu z indyka garść posiekanej, świeżej natki pietruszki 1 jabłko 2 łyżki smalcu gęsiego (warto dodać sobie zdrowego tłuszczu

gutfut
Ciasto z jeżynami na koniec lata 131

ciastem zadziwiłam nawet Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają(...)mogą być mrożone Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ wykonanie: Ze składników z pierwszej grupy zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie nierówne części (2/3 i 1/3) i wkładamy na 1,5 godziny do zamrażarki. Można też do lodówki, wtedy nawet i na całą noc, co jest bardzo

Patchwork
Ciasto Oreo 184

Opis: Ciasteczka Oreo, ciastka uwielbiane przez wszystkich. Co jest lepszego niż ciasteczko oreo? Jedno duże ciasto oreo! Ciasto jest pyszne w smaku i niesamowicie wygląda. Chcecie zachwycić gości na przyjęciu? Proponuje podać ciasto Oreo. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc przygotujecie go bardzo szybko. Składniki: 170 g ciasteczek Oreo 3 łyżki roztopionego masła lub margaryny 1 kg półtłustego lub tłustego twarogu(...)Spód okrągłej formy do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowaną masą z ciastek. Tak przygotowana formę wkładamy do lodówki. W tym czasie możemy przygotować masę ciasta. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie i pozostawiamy do napęcznienia. Żelatynę należy podgrzać przez kilka sekund (można w mikrofalówce lub kąpieli wodnej), tak by żelatyna stała się płynna. Twaróg wrzucamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
pijana zakonnica 155

wiem, skąd wzięła się ta zakonnica, ale, że pijana - nie ma wątpliwości:D W cieście sporo alkoholu, tak więc kierowcom najwyżej nieduży kawałek dozwolony. Delikatny biszkopt, nasączony czekoladowo - alkoholowym ponczem, bita śmietana i czekolada na wierzchu - mniam! W mojej dzisiejszej odsłonie wyjątkowo z nalewką malinową i świeżymi malinami - jeszcze większa pycha! W tym tygodniu hasłem akcji "ciasto na niedzielę" jest(...)malinowe szaleństwo! Zgłaszam tam moją zakonnicę, jednocześnie zapraszam na inne malinowe słodkości do: Pauliny ; składniki: ciasto: 6 jaj 1,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 0,5 szkl wody 75 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 0,5 szkl wódki (u mnie nalewka malinowa

6niebo
Jabłecznik z budyniem i kruszonką 210

znam nikogo kto nie lubi ciast z jabłkami . Teraz mamy wysyp papierówek , więc warto takowe ciasto po prostu zrobić. Smakuje zawsze najlepiej...nazajutrz! Zróbcie na niedzielę i delektujcie się zdrowym nadzieniem! Składniki 260 g mąki 1 jajko 80 g cukru pudru torebka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g masła Nadzienie jabłka prażone w słoiku lub konfitura jabłkowa(...)jabłek już obranych z usuniętymi gniazdami i obrane ze skórki budyń śmietankowy z cukrem 500 ml mleka Pokrój w kostkę zimne masło i przełóż do miski. Wszystkie składniki na ciasto wyrób na gładką kulę, którą podziel na 2 części. Jedną włóż na pół godziny do lodówki, a drugą, z której będzie posypka -do zamrażalnika. Blachę o wymiarach m/w 23x30 wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta-ciasto z owocami 125

ViolaPassion Pierwsza moja Tarta w życiu Tak dobrze czytasz pierwsza Jestem człowiekiem takim jak Ty !!!!, i wciąż się uczę. A ciasta i desery są moją słabą stroną,i mówię o tym z ręką na sercu. Zamierzam to zmienić. ;-) Ku memu zdziwieniu każdy z Tartą se poradzi. W dodatku to ciasto nie ma ograniczeń.!!!! Możemy ją faszerować wszystkim, to tylko(...)owoce mix w tym przypadku mrożone : porzeczki ,maliny ,jeżyny, jagody Sposób: Mąkę ,masło, sól, olej woda (nie wszystko) Łączymy za pomocą robota, lub ręcznie wyrabiamy do czasu aż ciasto stanie się gładkie, w razie potrzeby stopniowo dodajemy resztę wody. Chłodzimy ciasto. Najlepiej w zamrażarce. To ciasto nie lubi ciepłej ręki. Rozwałkowujemy ciasto, i wkładamy do formy. Zakrywając brzegi. Nadmiar

Viola cooks with passion
Tartaletki z kremem patissiere i owocami 202

tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami.  Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Wykonanie: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce min. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Z ciasta wykrawać krążki

kolorowotorcikowo
Ucierane ciasto z jeżynami i czekoladą 163

Dostałam od siostry pudełeczko jeżyn jakoś nie było zbyt dużo czasu aby wymyślać trudne ciasta, zresztą za oknem gorąc, więc postanowiłam zrobić szybkie ciasto ucierane z jeżynami i czekoladą. Ciasto w smaku przypomina muffinki, jest dość wilgotne i lekko tłuste. Nie jest zbyt słodkie. Prosta i łatwa propozycja na szybkie ciasto, wtedy kiedy nie masz zbyt dużo czasu na pieczenie(...)Ciasto jest bardzo smaczne i nie zsycha się szybko. Można dodatkowo polać je roztopioną czekoladą bądź posypać cukrem. SKŁADNIKI: - 270 g mąki pszennej - kostka masła - 120 ml mleka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 170 g cukru - 2 jajka - cukier waniliowy - 250 g jeżyn + łyżka mąki do obtoczenia - kilka kosteczek czekolady posiekanej W rondelku stop masło z mlekiem, cukrem. Przestudź masę

SMYKWKUCHNI
Czekoladowo-Jagodowa tarta z kruszonką i borówkami 139

tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 ml śmietanki 30% 400-500g jagód 4 łyżki mąki pszennej 300-400g borówki amerykańskiej  Na początku zróbcie kruche ciasto, wszystkie składniki dodajcie do miski, tylko masło powinno być pokrojone w kostkę i wyróbcie ciasto. Gotowe dzielimy na dwie równe części i z każdej odbieramy odrobinę na kruszonkę. Ciasto zawińcie(...)worki i schłodźcie w lodówce około 20-25min. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej śmietankę, jajka i mąkę ucieramy na gładkie ciasto dodajemy do niego jagody i delikatnie mieszamy. Gotowe i schłodzone ciasto należy rozwałkować do wielkości blaszki ale żeby nie miało wysokich brzegów, masa też się upiecze i fajnie wygląda jak wylewa się nad ciasto. Podsuszamy

Kuba Gotuje
Sezonowe ciasto 172

lepsze zapasy zrobione własnoręcznie niż kupione w sklepie. Poezją smaku są teraz owoce. Jabłka, śliwki, morele, brzoskwinie a niedługo będzie królować winogrono. Dzisiaj chcę się z Wami podzielić ciastem z sezonowymi owocami, które moja rodzina lubi najbardziej. Bardzo proste i pyszne. Można używać do niego wszystkie owoce. Z tym, że owoce, które zawierają dużo soku np. gruszki, wiśnie czy brzoskwinie(...)dokładnie z mąką, tak aby nie było wyczuwalnych grudek. Następnie dosypujemy cukier puder i cukier waniliowy, wybijamy jajko i żółtko, dodajemy śmietanę i wyrabiamy rękami na gładkie, luźne ciasto. Ciasto można godzinę schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne.  Przygotowujemy owoce. Z umytych śliwek usuwamy pestki. Gruszki obieramy, dzielimy na ćwiartki,  wydrążamy stwardniałe gniazda nasienne i karmelizujemy

Kulinarne przemyslenia
Łatwe ciasto ze śliwkami + film 132

Klasyczne ciasto na późne lato czyli pyszne ciasto ze śliwkami to idealny smakołyk do popołudniowej kawy. Jest ono niebywale łatwe w przygotowaniu, szybkie i tanie.   składniki na tortownicę 23 cm 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształu 130 g masła 1 szklanka mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy (16 g) 10-12 większych śliwek(...)cukier puder do posypania ciasta przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz cukier i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu, całość od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy z nich pestki. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy, wlewamy wystudzone mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem, wszystko razem

Smakowite Dania
Ciasto jamajka 219

Ciasto JAMAJKA to połączenie ciemnego biszkoptu z galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy(...)Miksować na mniejszych obrotach miksera. Na sam koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i proszek budyniowy. Całość delikatnie ze sobą połączyć. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec w 180 ºC przez około 30 minut. Upieczone ciasto ostudzić.  Następnie przekroić na pół, aby uzyskać dwie części . Jedną część posmarować dżemem, następnie dodać pokrojone (wzdłuż) banany

Ugotować
Domowa pizza 182

Domowa pizza a raczej zapiekanka jest świetnym pomysłem na obiad lub ciepłą kolację. Najważniejsze jest ciasto, natomiast dodatki dowolne, można do niej dać wszystko co się lubi. Składniki: ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży 1łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 250 ml wody nadzienie: koncentrat pomidorowy 500 g pieczarek 1 cebula żółty ser - starty oliwki puszka tuńczyka(...)sosie własnym  lub w oleju olej, oregano, bazylia, sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: Ciasto: Mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać pokruszone drożdże, olej i ponad pół wody. Ciasto zagniatać stopniowo dodając wodę. Czym dłużej zagniata się ciasto drożdżowe tym lepsze wychodzi. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość. Następnie ciasto ponownie zagnieść i wyłożyć

Mama Gotuje
Kruche ciasto z wiśniami i orzechową kruszonką 222

Mamy sezon na wiśnie więc nie może zabraknąć słodkich wypieków z ich udziałem. Polecam Wam pyszne kruche ciasto z orzechową kruszonką. Jest przepyszne i całkiem szybko się robi. Ciasto jest niskie i po pokrojeniu w niedużą kostkę prezentuje się jak małe ciasteczko. składniki: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 80 g cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku(...)cukru Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać zimne masło i posiekać nożem. Rozetrzeć wszystko w dłoniach, dodać jajko i zagnieść ciasto. Foremkę 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno foremki wylepić ciastem. Ciasto ponakłuwać w kilku miejscach widelcem. Wydrylowane wiśnie osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć mąką ziemniaczaną i rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę

Monia miesza i gotuje
Drożdżowa strucla z jagodami i twarogiem 125

Przepyszna strucla drożdżowa z jagodami to proste ciasto, które każdy z Was może przygotować w kilka chwil. Z wierzchu chrupiąca, w środku miękka. Zarówno słodka, jak i kwaśna. Warto przygotować póki sezon na jagody jeszcze trwa. Składniki (na 1 dużą strucle): 150 ml letniego mleka 30 gram masła 50 gram cukru pudru szczypta soli  jedno jajo 260 gram mąki(...)puder do posypania po upieczeniu Letnie mleko mieszam z rozpuszczonym masłem, cukrem oraz roztrzepanym jajkiem. Mąkę pszenną mieszam z suchymi drożdżami, dodaję pozostałe składniki. Ciasto dokładnie wyrabiam i przekładam do obsypanej mąką miski. Odstawiam na 1,5- 2 godziny do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Twaróg mieszam z cukrem i ekstraktem wanilii. Jagody płuczę

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania