Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku

Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku

Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku

Z ostatniej górskiej wyprawy przywiozłam do domu kilogramy najróżniejszych oscypków. Małe, duże, klasyczne i te z innego mleka... Uwielbiam, kiedy trzeszczą miedzy zębami w ten charakterystyczny sposób :) Uwielbiam też te na ciepło, grillowane, miękkie w środku, słone z wędzonym aromatem obok słodkiej konfitury z żurawiny. Takie, które zawsze można dostać na deptaku, czy głównej ulicy, któregoś z miasteczek. Ogarnięta górskim zachwytem i zamiłowaniem do połączenia tych dwóch smaków, owinęłam je drożdżowym ciastem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, żurawina, zupa pomidorowa, drożdżowe, mielone, śniadania, ciasto drożdżowe, przekąska, pasty, pasta, przekąski, przekąski na ciepło, mięso, bułki, jajka z farszem, ciasto na zimno, bułka pszenna, mięso mielone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.