Strucla z masłem orzechowym

Strucla z masłem orzechowym

Strucla z masłem orzechowym

Struclę z masłem orzechowym przygotowałam z ciasta drożdżowego. Dodatek masła z fistaszków sprawia, że ten prosty wypiek w nowej odsłonie smakuje wyjątkowo. Całość zwieńczyłam polewą czekoladową, która idealnie współgra z lekko słonym smakiem masła. Ciasto upiekłam w keksówce o długości 30cm . Strucla z masłem orzechowym Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 280g mąki pszennej 120ml wody (lub mleka) 15g drożdży świeżych 40g cukru pudru 20g domowego cukru waniliowego 1 jajko 40g masła szczypta soli 150g masła orzechoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.