Kremowa zupa z pieczonej dyni i papryki

Kremowa zupa z pieczonej dyni i papryki

Kremowa zupa z pieczonej dyni i papryki

 Królowa dynia, symbol jesiennej obfitości. Dynia Hokkaido to bardzo popularna i prosta w przygotowaniu dynia. Ma piękny kolor, super smakuje i nie trzeba jej obierać ze skóry. Zupa z dyni w połączeniu z papryką jest wyśmienita.    pieczona dynia Hokkaido 500 g pieczona papryka 200 g 1 -2 cebule czerwone 3-4 ząbki czosnku ostra papryka 1/2 łyżeczki szczypta imbiru pieprz cytrynowy, pieprz czarny curry, sól do smaku bulion ok. 1 litr    Porcja dla 3-5 osób. Pokrojoną dynię i całe papryki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.