Przepis na : obiad
Pokazywałam Wam już jak zrobić zakwas na żurek i domowy chlebek do niego. Przyszła więc pora na tradycyjny wielkanocny żurek sam w sobie! Przepis jest banalnie prosty, a żurek gotuje się praktycznie sam. To potrawa, która idealnie wpasuje się w Wasze wielkanocne stoły. Spróbujcie zrobić go u siebie! 😉 Składniki: 1,5 l wody 400 g wędzonych żeberek wieprzowych 2 marchewki 2 korzenie pietruszki 1 por ½ selera 1 cebula 400 g ziemniaków 500 ml zakwasu na żurek 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki suszonego majeranku 4 biał... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dobre jedzenie, smacznie i prosto!