Lemoniada rabarbarowa (syrop)

Lemoniada rabarbarowa (syrop)

Lemoniada rabarbarowa (syrop)

Upały trwają w najlepsze. Warto sobie z nimi radzić za pomocą pysznych schłodzonych napoi, zwłaszcza tych domowej roboty 😉 Dziś mam dla Was przepis lemoniadę rabarbarową, a właściwie syrop, dzięki któremu ją zrobicie. Z dodatkiem lodu będzie idealnym napojem na te ciepłe dni. Całość jest oczywiście banalnie prosta do przygotowania i nie wymaga zbyt wiele pracy. Spróbujcie sami! 😉 Składniki: 500 g rabarbaru 2 cytryny 1½ łyżeczki kwasku cytrynowego 1-1½ l ciepłej, przegotowanej wody 400 g cukru Sposób wykonani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mostek w kuchni

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.