Chyba jedne z moich ulubionych ciastek!( zaraz po TYCH Z KLEIKU RYŻOWEGO )Delikatne , lekkie , nie przesłodzone …. a co najważniejsze : zdrowe!Śmiało można je zapakować dzieciakom na drugie śniadanie do szkoły , lub też podżerać leniuchując w domowym zaciszu!Uwaga : znikają błyskawicznie ;) SKŁADNIKI :* marchew ( soczysta ) – 250 g * masło – 180 g * mąka pszenna – 1,5 szkl * cukier
Ostra na SłodkoZAWSZE gdy chcemy podkręcić smak w magiczny sposób sięgamy po tą konkretną mieszankę, która łączy w sobie wszystko co może zaczarować potrawę. Uwielbiamy to barwne połączenie, kuszące pięknym aromatem zaraz po otwarciu słoiczka. To bilet do świata mocnych smaków, których nie da się nie pokochać. Warto dać się uwieść. Ps. produkt bezglutenowy, sygnowany znaczkiem przekreślonego kłosa! :))Kupisz je tutaj: KLIKNIJPESTKI
Wypisz Wymalujzmroku wygląda zachwycająco - kolorowe wystawy i dekoracje, uliczni artyści wszelkiej maści, świąteczne piosenki rozbrzmiewające w głośnikach. I choć tłok trochę mnie przerażał, oglądałam wszystko z zapartym tchem.Następnego dnia, zaraz po śniadaniu, wyruszyliśmy (tym razem z Ptysią) zwiedzać. Obeszliśmy całe centrum i przystań, szczególną uwagę poświęcając świątecznym jarmarkom. Znaleźliśmy trzy - skupiska małych domków pełne najróżniejszych pyszności (o æbleskiver i gløggu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeświatek i jeśli ktoś chce do niego wejść to zapraszam, będzie mi miło. Nie chcę do szoł bizu, chce pisać i popijać pyszną zupę serową, na którą patent wam zaraz zdradzę :). Od razu mówię, że to moja wersja, ale zaręczam, że jest pyszna Potrzebujemy:1,5 litra dobrego bulionu – nie żadnej kostki i innych proszków3 serki topioneser lazur z niebieską
ladykitchenplacu przy Węgierskim Muzeum Sztuki Ludowej (Hagyományok Háza) przy Corvin tér 8.Piękna nawet w deszczu restauracja Párizs Kertje (Pavillon de Paris) przy Fő utca 20.W sobotę zaraz po śniadaniu wybraliśmy się do Budapesztu (ok. 90 km od Sziráku). Po pogodnym i ciepłym piątku sprawdziły się prognozy, więc sobotni poranek był deszczowy i szary. Nie zamierzaliśmy się jednak poddać
Pasja Smakucennych związków, a do tego ten nieziemski aromat. Kolejną zaletą (choć zastanawiam się czy poniekąd nie wadą, bo znikają ekspresowo) jest fakt, że pierniczki idealnie nadają się do spożycia zaraz po upieczeniu, dlatego można je upiec "na ostatnią chwilę" bez obaw o to, że staną się twarde jak kamień.Samo przygotowanie ciasta, w przeciwieństwie do składu, jest tradycyjne- banalnie proste
peanutbuttermonstermiąższu to tzw. "przyśpieszacze", mięso zamarynowane z papają będzie bardziej miękkie i soczyste. Natomiast owoce i warzywa w sałatkach z dodatkiem papai szybko stracą jędrność, dlatego powinny być spożywane zaraz po przygotowaniu. Dojrzała papaja to znakomity probiotyk, przyśpieszający odbudowę flory bakteryjnej po kuracjach antybiotykowych, co może być pomocne w okresie jesienno-zimowych przeziębień. Papaja dobrze komponuje
SzczyptaSmaQtrochę pieprzu, wyciśnięty ząbek czosnku i łyżkę ziół prowansalskichPizzę piekłam w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia sera.Pizza była pyszna. Pachniała cudownie, smakowała niebiańsko ;)pizza zaraz po upieczeniuSmacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaNiki7. Whatka8. balsamowo9. Jag Nie10. Karolina G.11. sabcia22012. zabulak13. Anessca Nesca14. Anonimowy15. Moooni16. ruda...a oto wylosowani zwycięzcy: ...czyli Karolina G....czyli czarnulka25...czyli Anessca Nesca.Serdecznie gratuluję dziewczynom, zaraz napiszę do każdej z Was maila z prośbą o przesłanie danych do wysyłki oraz rozmiaru.Dzisiaj odebrałam urodzinową niespodziankę, która wysłała do mnie Malina :) Byłam naprawdę zaskoczona, to niesamowicie
Codzienna kuchnia niecodziennaMuszę przyznać, że takiej obsługi dawno nie widziałam.Panie Arku, dziękujemy za smaczne potrawy :)Pani Sylwio, Panie Gracjanie, zadbaliście o nas na medal :)Dziękujemy Wam za to :)Zaraz na początku spotkania każda z nas otrzymała przypinki, na których znalazły się nasze imiona - wszak znając się tylko z sieci można mieć wątpliwości kto jest
Codzienna kuchnia niecodziennadokładnie połączyć z budyniem.Tak przygotowany budyń wlać do pucharków, a na wierzchu ułożyć po łyżce malin z nalewki.Deser można podawać na zimno lub na gorąco, zaraz po przygotowaniu. Jest bardzo aromatyczny, a słodycz budyniu fantastycznie kontrastuje z wytrawnym smakiem i zapachem malin. Kiedy podajemy deser na zimno, jest idealny na upalne dni. Kiedy zaserwujemy go na gorąco
Codzienna kuchnia niecodziennarejonach, ale (niestety) nie natknęłam się na cebularze. A szkoda, bo gdybym ich spróbowała, to na pewno na stałe zagościłyby w mojej kuchni.Cebularze są pyszne na gorąco, zaraz po wyjęciu z pieca lub na zimno, kiedy przestygną. Można je podawać z masłem lub żółtym serem. Mnie zasmakowały gorące z odrobiną topiącego się masła :)Składniki ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennajedynie dodał ciekawego posmaku. Nie jest to ciasto, które można upiec i w tym samym dniu zjeść. Ono powinno postać do dnia następnego, gdyż kruche miodowe ciasto zaraz po upieczeniu jest twardawe. Jeśli postoi przez noc, wtedy nabierze wilgoci z kremu i owoców.Nie da się zaprzeczyć, że trochę czasu zajmuje przygotowanie tego ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennaGotuj sprytnie jak Jamie„. To już jego piętnasta książka. Uważamy, że jest to jedna z najlepszych pozycji książkowych o gotowaniu dostępnych w księgarniach, nie tylko tego autora. Zaraz dowiecie się dlaczego.Mottem przewodnim książki jest hasło: „mądrze kupować, gotować z głową, nie wyrzucać resztek„.Książka rozpoczyna się od rozdziału „Kupuj mądrze„, w którym dowiesz się
WojnaNaSmaki.plDzisiaj niesamowicie prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Jak wiadomo kasza gryczana plasuje się zaraz po jaglanej na drugim miejscu po słynnej królowej kasz, czyli kaszy jaglanej. Zawiera mnóstwo witamin z grupy B, białka i mikroelementów. Jeśli chcesz mieć piękne włosy, zdrową skórę i paznokcie, jedz...Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu z rukolą
Nie Bo Piekło