najlepiej, pióro, które dodawałoby dystynkcji zapisywaniu tych genialnych idei. Niestety, moje łóżko zajmuje większość wnęki w moim pokoju, gdzie nie sposób zmieścić stolika, a spory procent pomysłów ucieka zaraz po przebudzeniu lub zaśnięciu. Tym razem jednak nie dałam mu uciec! Od jakiegoś czasu siedziało mi w myślach słowo "s'mores". Nie byłam do końca pewna, co dokładnie się
Gotowanie to kochaniesię zachowywać moje włosy i na jak długo starczy mi ten zabieg. Efekt po: Jak widać włosy są prościutkie, bardziej miękkie w dotyku, gładkie i lśniące. Jest to efekt zaraz po zabiegu więc jest bardziej "spektakularny" Rano obudziłam się (na noc nie myłam ani nie związywałam włosów) i włosy nadal są cudne:) zobaczymy jak dalej. do zabiegu otrzymałam od fryzjerki
Cukier&Puderdygresja zanim podam przepis. Chodzi o ciasto. Zrobiłam je późnym wieczorem dzień wcześniej i wyłożone już na formie do tarty owinęłam folią i włożyłam do lodówki. Na następny dzień zaraz po powrocie z pracy i nagrzaniu piekarnika, włożyłam taką tartę od razu do pieczenia. Jak się okazało tarta wyszła taka, jaka być powinna, więc zawsze jest to jakiś sposób jeżeli
Passions hobbies lifePogoda nas zdecydowanie nie rozpieszcza. Wieje tak, że wychodząc na spacer z Ptysią albo idąc do auta rozglądam się nerwowo, czy mi zaraz coś na głowię nie spadnie. Wiatr szarpie szalem, smyczą i Tiną, a deszcz dodatkowo komplikuje sprawę i sprawia, że wychodzenie z domu choćby na chwilę staje się niezwykle nieprzyjemne. Szczególnie o szóstej trzydzieści rano
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚwietna niemiecka kiełbasa cielęca, delikatna w smaku, lekko pachnąca goździkami, przyprawiana pietruszką i szczypiorkiem. Najsmaczniejsza podawana na gorąco zaraz po ugotowaniu. Popijać piwem :) Polecam! Przepis z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki (na 1 kg surowej kiełbasy) 850 g cielęciny - Ø 5 125 g tłuszczu wieprzowego (użyłam podgardla
Stare Garypołowie grudnia i są to dla mnie bardziej urodzinowe pierniczki niż świąteczne, ale potem tuż przed Wigilią często piekę drugą partię. Korzenna woń tych ciasteczek jest u mnie drugim, zaraz po choince, zapachem najbardziej kojarzącym się ze Świętami. Ja zawsze mam problem z zagnieceniem ciasto, ale jak już je wyrobię to potem upieczenie pierniczków to bułka z masłem. Nie załamujcie
Sagneska - gotowanie i lifestyleimprowizacja. I się nie pomyliłam. Do ciasta dodałam, czekoladę i sok z mandarynki. A pomysł na wierzch tarty przyszedł w trakcie jej pieczenia. Powiem szczerze, że sama byłam zaskoczona. Zaraz po upieczeniu ukroiłam sobie kawałek i okazało się, że ciasto było niesamowicie kruche, a masa rozpływała się w ustach. Zimna również smakowała wyśmienicie. Smakowała! bo wczoraj
Moniki Smakołykijako bazę do innej zupy np ogórkowej. Z tej porcji zostaje nam sporo mięsa. Jeżeli lubimy gotowanego kurczaka i indyka, możemy mięso zjeść bez przerabiania. Najlepsze zaraz po ugotowaniu, jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z wywaru. Możemy też ugotowane mięso przerobić na pasztet lub farsz do pierogów lub naleśników. A nasze psy na pewno będą szczęśliwe, jeżeli
Stare GaryOstatnio opowiedziałam Wam co nieco o moich podbojach w lecie, teraz podzielę się tym, co pysznego powstało zaraz po udanym grzybobraniu. Część zebranych grzybów, oczywiście po odpowiednim oczyszczeniu została ususzona, część trafiła do słoiczka, część zamroziłam na później, a część… trafiła na patelnię do pysznego sosu z podgrzybków. Karkówka robiona moim sposobem zawsze wyjdzie Wam miękka i soczysta! Jest
PastelFoodczarnym pieprzem. Ułóż ostatnią warstwę z plastrów ziemniaków. Całość zalej śmietaną kremówką i wstaw do piekarnika. Pod koniec posyp zapiekankę startym parmezanem i zapiecz. Na zdjęciu zapiekanka zaraz po upieczeniu. Gotowa zapiekanka
Szybko SzybkowarSezon rabarbarowy się zaczął. Trzeba go dobrze wykorzystać, bo zaraz się skończy :P Ciasto nie należy do tych z półki dietetycznej, może uda mi się zrobić jakąś lżejszą wersję. A na razie zapraszam Was na rabarbarowy puszek :) Składniki: - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 450 g mąki - 1 kostka margaryny - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 6 lasek rabarbaru
Zdrowie na języku :Purocze, małe, kolorowe pudełeczka skrywają w sobie przepyszny skarb. A jaki? Zaraz się przekonacie :) Kiedy dowiedziałam się o Habżykach byłam bardzo ciekawa jak dokładnie wyglądają, smakują, po prostu chciałam je spróbować :) I udało się! Dzięki 42* Raw and Happy mogę Wam je dzisiaj przedstawić. To nowatorski produkt, który mam nadzieję bardzo szybko znajdzie swoich zwolenników, ja już należę
Zdrowie na języku :PZacznijmy od początku. Co to w ogóle jest dieta aztecka? Na czym polega? Co dobrego może wnieść dla naszego zdrowia? I czym są nasionka Chia? O tym wszystkim zaraz się dowiecie ;) " Dieta aztecka to plan żywienia starożytnych Azteków, dzięki któremu przez wiele lat cieszyli się oni smukłą sylwetką oraz wspaniałym samopoczuciem i zdrowiem." Dieta aztecka oparta jest na trzech fazach
Zdrowie na języku :PNajlepsze smoothie z książki Dieta Aztecka jakie do tej pory robiłam :) A zaraz po nim smoothie samego dr Bra z jarmużem i borówkami, o takie :) Dzisiejsze smoothie, które Wam przedstawiam jest bardzo, ale to bardzo kremowe, jakbym dodała do niego śmietanki 30% :D, ale jej nie dodałam! To chyba zasługa mleka migdałowego i białka serwatkowego :) Koktajl jest puszysty, niczym pianka
Zdrowie na języku :Pciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze mnie produktu. Bio musli Adama jest produktem niskowęglowodanowym o minimalnej ilości cukru. Na pierwszy "rzut oka" można
Zdrowie na języku :P