następnie na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Dopiero później układam na talerzy do podania. Tempura musi być świeża, więc bardzo trzeba się uwijać ze smażeniem:) Należy podawać ją zaraz po przygotowaniu.Tym razem podałam z surówka z czarnej rzepy i kiwi, a do namaczania podałam zwykły ciemny sos sojowy. Największym hitem z całego talerza była cudna cebula - rewelacja
Magiczna kuchnia DariiWracam po dłuższej przerwie :) Mama nadzieję, że wreszcie znajdę trochę czasu na nadrobienie zaległości kulinarnych.Zaczynam pysznymi babeczkami dyniowymi. Jako, że jakiś czas temu zakupiłam sylikonowe foremki
Magiczna kuchnia Dariigram ostrego guacamole16 jajek przepiórczych200 gram ostrego żółtego sera (u mnie ser dojrzewający z Biedronki)1 opakowanie kawioru1 opakowanie zielonych oliwek PRZYGOTOWANIEJajka gotuję na twardo, przelewam zimną woda i zaraz obieram , aby wokoło żółtek nie powstały ciemne obwódki. Plastry łososia i szynkę kroję na paski, jajka i oliwki przekrawam na pół a ser w kostkę.Kromki jednego chleba kroję
Magiczna kuchnia Dariiniej mam zamiłowanie do gotowania. Oraz po babci - obydwie to świetne kucharki, teraz więc czas na mnie.Biszkopt z tego tortu to tzw. biszkopt"rzucany". Upuszczenie blachy z gorącym ciastem, zaraz po upieczeniu ma na celu sprawić, aby nasz biszkopt był gładki, równy jak stół. TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM/wg pomysłu mojej mamy;/biszkopt kakaowy:(źródło: Moje Wypieki) 5 jajek3/4 szklanki
W kuchni Karmel-itkimogłam się oderwać. Wystarczył więc ten mały impuls, który sprawiał, że po tę książkę sięgnęłam...Jeszcze nie jest za późno - Wy też możecie podjąć wyzwanie. Nie muszą to być zaraz ilości zwalające z nóg; jeśli nie czytacie wcale, wystarczy pięć, trzy, albo chociaż dwie. Bo to zawsze więcej niż nic, prawda...?Na osłodę odchodzącego już klimatu świątecznego (u mnie choinka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeChyba lepsza na drugi dzień niż zaraz po upieczeniu, ale tu zdania mogą być podzielone :)Na zimno lepiej się kroi i wygląda w plastrach jak pasztet, co bardzo dobrze widać na ostatnim zdjęciu. Takie plastry można podgrzać na rozgrzanej patelni, smakują lepiej niż placki ziemniaczane. Czytaj więcej
bistro mamamoją wielką zachcianką i żaden upał mnie nie powstrzymał :) I nie, nie... nie jestem w ciąży. Ja tylko zachcianki mam w naturze. I ciąży nie potrzebuję do tego, żeby zaraz po zjedzeniu pasty z wędzonej makreli mieć ochotę na czekoladę z rodzynkami. Czytaj więcej
bistro mamapodstępem tych, którzy myśleli, że to jakiś śniadaniowy przysmak, choć trzeba przyznać, że brzmi jak smakowita potrawa. Dżenneta to imię, trochę egzotyczne, jak jego właścicielka. Oznacza raj, a ja zaraz dopisuję do niego skojarzenie z "niebem w gębie". Podczas porannej lektury znalazłam artykuł o Dżennecie Bogdanowicz. Ta potomkini tatarskich rodów, uczyniła z podlaskich Kruszynian wieś, której odwiedzić nie wstydzi
W kuchni wieczoremsezon na nią nastał. Spróbowałam, podałam z kleksem śmietany z czosnkiem i przyznaję, przyprawa nadała plackom charakteru. Polecam!Przy okazji polecam książkę. Bardzo przyjemnie czytać fikcję, która rozgrywa się zaraz na sąsiedniej ulicy. Niech nie zmylą Was nazwiska autora i bohatera. Książkę napisał Polak, a akcja toczy się w Warszawie. Jako ciekawostka, Wiktor Hagen po studiach ponoć pomagał koledze prowadzić
W kuchni wieczoremowoców pod kruszonką. Chrupkie ciasto i gęsta, soczysta, aromatyczna mieszanka owoców. Moim zdaniem kluczem są tu przyprawy. Imbir i cynamon. Obłędny smak w połączeniu z lodami śmietankowymi. Koniecznie podane zaraz po upieczeniu. Można dodać otartą skórkę z pomarańczy i wykorzystać różne owoce. Najważniejsze, by łączyć słodkie z kwaśnym. Składniki:3 nektarynki obrane, pokrojone na kawałk 2 garście malin3 garście borówek
W kuchni wieczoremminut. Po tym czasie ponownie włożyć na patelnię kurczaka i "zatopić" w sosie. Dusić kolejne 10 do 20 minut aż sos zgęstnieje.* udka kurczaka wrzucamy do sosu zaraz po doprowadzeniu go do wrzenia.Podawać ze świeżym pieczywem
W kuchni wieczoremzupełności wystarczą 2-3 łyżeczki rozpuszczone w pół szklanki przegotowanej wody. Ja piję ten napój 3 razy dziennie bezpośrednio przed posiłkami, ale pierwszą porcję tego napoju spożywam zaraz po przebudzeniu.Jak zrobić ocet jabłkowy? Nic trudnego!Potrzebujemy 1 kg (skórki jabłek, ogryzki bez ogonków, drobne jabłka), wrzucamy je do słoja, zalewamy 1 litrem przegotowanej, osłodzonej, chłodnej wody wymieszanej z 4 łyżkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobiłem :) Z efektów jestem bardzo zadowolony. Przyznam się, że nienawidzę robić ciasta drożdżowego. Boje się zawsze że nic nie wyrośnie. A chleb tak mi rósł, że bałem się że zaraz mi piekarnik wysadzi. Maszynki do chleba nie posiadam, więc podaje przepis na pieczywo, które można zrobić w zwykłej foremce i upiec w piekarniku, zapraszam.Składniki:(na dwie podłużne formy
Gotuj Z Muzykąprzygotowałam jako mój tort? Oczywiście bezę! Beza według receptury Jamiego Olivera z gruszkami, świeżą żurawiną, czekoladą i orzechami. <3 W sumie nic dodawać nie muszę. Najlepsza jest zaraz po przygotowaniu, więc jeśli przygotowujecie bezę z wyprzedzeniem, zgromadźcie wszystkie składniki i połączcie je w ostatniej chwili. No to częstujcie się! :)" Składniki4 duże jajka 200 g cukru brązowego
Słodkie Przyjemnościwezmę udział i jadę do pracy 10 km dalej. Dwie godziny zabaw z dziećmi w krainie Ben Ten'a i wracam szybciutko z powrotem na konferencje mając nadzieję, że zaraz dowiem się co mnie ominęło. Strzelę serię zdjęć, pozostawiając sobie mimo wszytko miejsce na warsztaty fotograficzne które rozpoczynają się o 16. Po pełnym wrażeń dniu, czeka mnie jeszcze równie ciekawy
Słodkie Przyjemności