odkrywając ileż to odcieni i nazw może mieć jeden kolor. Kilka dni temu przeglądając świąteczną ofertę polskich sklepów w poszukiwaniu ciekawych dekoracji stołowych , które nie skończą swojego żywota zaraz po świętach, z wielką radością ponownie odkryłam markę Kardelen . Wiedziona oczami wyobraźni i radością, że nie muszę specjalnie jechać do Sztokholmu (skądinąd pięknego miasta :) ) pośpiesznie nabyłam kilka kolorowych zestawów
SzczyptaSmaQsiedzieć jak przy tradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka
Pink Envelopedobre. Nie będę próbował, tylko zjem. Trzy. Na razie trzy. Te ciasteczka mają tylko jedną wadę. Potrafią znikać jeszcze szybciej, niż się je przygotowuje. No może jednak dwie. Zaraz po upieczeniu rozpływająca czekolada może poparzyć język. Wiem z doświadczenia. Składniki na około 24-30 ciastek: 120 g czekolady deserowej 80 g wyłuskanych orzechów włoskich 140 g miękkiego masła
Pełny talerzrównie dobrze możesz w gorącej wodzie rozpuścić ekologiczną kostkę lub mieszankę warzywną. Dodatek kilku suszonych grzybów dodatkowo zintensyfikuje smak zupy, jednak jeżeli nie masz ich pod ręką, nie musisz zaraz biec do sklepu. Pieczarki stają na wysokości zadania i zupa przyrządzona tylko z ich dodatkiem jest równie nie do pobicia. Tego typu gęste zupy najlepiej smakują w wersji bardzo pikantnej
Roślinna - blog wegańskizakurzonego kartonu i dobrze umyto w pachnącej kąpieli, pomyślałem: nareszcie użyją mnie do czego zostałem stworzony. Będą mnie chwalić za pyszną pieczeń, albo inna potrawkę. Ale co to, zaraz....znowu wstawiają mnie do jakiegoś czarnego pudła, a w dodatku gorąco mi się robi.... uchwyt mojej zielonej czapeczki zaczyna się z lekka przegrzewać... moja właścicielka powinna wiedzieć, że się go odkręca
Mia Cucina Sofietasposób elegancko i z klasą. Ma w sobie dyskretny posmak elegancji godnej dystyngowanego przyjęcia koktajlowego. A co ? Jak przyjmować gości to z ułańską fantazją. Ale czemu zaraz zastaw się i postaw się. Może być ładnie, zdrowo i z pomysłem. W takich szklaneczkach można tworzyć wielokolorowe kompozycje przekładając różne warstwy kolorystyczne. Ale sprawdzi się tu kryzysowy i bardzo ekonomiczny przepis
MODA NA BIOTeraz kolej na jej efektywne wykorzystanie. Bardzo spodobał mi się przepis Nigelli, ja oczywiście musiałam zmodyfikować go na swoją wegańską modłę. Oczywiście, aby zrobić te cudowne babeczki nie musisz zaraz biec do kuchni i zabierać się za robienie granoli (skądinąd wyśmienitej), możesz ją kupić w sklepie albo też do ciasta dorzucić trochę bakali i orzechów. Ciasto jest delikatne i puszyste
Roślinna - blog wegańskizasadzie cały grudzień pachnie mi przyprawą do piernika, cynamonem i tartymi orzechami. Mam czasem wrażenie, że zaraz znajdę je w sałatce jarzynowej i kurczaku ;) Ale żeby tradycja była zachowana to i piernik powinien być, prawda? Składniki: 125 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru (ja dodałam brązowego i białego pół na pół) 3 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Zaraz po Lublinie i Nałęczowie przyszedł czas na relację z naszego stołowania się w Kazimierzu Dolnym. Swoją drogą nie wiem, jak to się stało, że dotąd żadne z nas w tym urokliwym miasteczku nie było! Trafiliśmy na cudowną pogodę - wrześniowe 22-26 stopni, słoneczko i delikatny wiatr - cudnie, po prostu cudnie! A do tego obłędne jedzenie, którego mogliśmy popróbować dzięki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!miodem, olejem oraz płatkami owsianymi namoczonymi w jogurcie. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Formę muffinkową wypełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Owsiane muffinki najlepsze są zaraz po upieczeniu, jeszcze ciepłe … The post Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjacukru, jeśli zbyt gęsty (ciężko będzie się rozprowadzał po pączkach), dodać odrobinę soku z cytryny. Gotowym lukrem posmarować pączki przy pomocy łyżki lub specjalnego pędzelka. Zostawić do zastygnięcia. Pączki zaraz po upieczeniu sprawiają wrażenie dość tłustych, ale na drugi dzień robią się idealne. Delikatne i maślane. Nie są twarde, nie są suche. Rozpływają się w ustach. The post Domowe pączki
Moja Delicjakilka kawałków, każdy formować na wałek i kroić ukośne kopytka kopytka wrzucać porcjami na gotującą się na średnim ogniu 1 łyżeczką osoloną wodę i gotować, aż do wypłynięcia i zaraz cedzakiem wykładać na talerz boczek parzony pokrojony w kostkę podsmażyć na oleju, wsypać cebule pokrojoną, pieprz, sól do smaku i podsmażyć na złocisty kolor cebuli co jakiś czas mieszając kopytka
W Mojej Kuchni LubięSypkie produkty przesiać do piany i wymieszać delikatnie łyżką. Na blachę od piekarnika położyć papier do pieczenia i wylać ciasto. Rozprowadzić równomiernie. Piec około 30min w 160C. Po upieczeniu zaraz wyciągnąć, przełożyć na ścierkę kuchenną i zwinąć w rulon. Galaretki rozpuścić w około 120ml gorącej wody. Śmietanę ubić z łyżka cukru pudru. Pomału dolewać do ubitej śmietany ostudzoną galaretkę. Wymieszać
Amatorka kuchennadość nietypowy przepis. Z założenia są to placuszki, ale równie dobrze można nazwać je ciastkami- wszystko zależy od tego, w jakiej formie będziecie się nimi zajadać. Zaraz po upieczeniu są mięciutkie jak typowe placuszki, lecz jeśli je wystudzicie ich konsystencja stanie się typowo "ciasteczkowa". Są pysznie orzechowe, słodkie i delikatne. Doskonale sprawdzą się na śniadanie, ale również jako przekąska między
peanutbuttermonstersadzone. Ot takie proste, a nie każdemu wychodzi. Ja lubię, gdy białko jest dobrze ścięte, a żółtko po dotknięciu widelcem, czy nożem rozlewa się wokół. Sposób jest taki, że zaraz po wbiciu jajka na patelnię przykrywam ją pokrywką i podsmażam 2-3 minuty. Zawsze wychodzi. Czego użyłem? -gruby plaster bakłażana -jajko -sól, pieprz, papryka słodka -oliwa -masło -mix sałat -szczypiorek
BaRepas