waniliowe placki gryczane podane z gryczankami czekoladowymi ~ Leniwa niedziela z plackami... ;) No, moze nie do konca leniwa, bo zaraz idę do kuchni dokończyć domowy keczup, który zaczęłyśmy z mamą robić wczoraj, a po południu idę na sesję zdjęciową...Ale same przyjemne rzeczy mnie czekają :) Jakiś czas dotarła do mnie paczka z Gryczankami. Słyszeliście o produktach od Raw and Happy ? Jeśli
breakfast of dreamspiekarniki nie są przystosowane do pieczenia prawdziwych pizz. Bynajmniej mój. Pizza potrzebuje temperatury co najmniej 260 stopni. Wystarczy i 220, ale należy umieścić blachę na środkowym poziomie, albo najlepiej zaraz poniżej środkowego. Składniki: na 4 pizze o średnicy 30 cm: 600 g mąki pszennej (typ 450-550) 365 ml ciepłej wody 24 g świeżych drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru
na moim stole...Chciałam Wam o tej książce napisać już w zeszłym tygodniu (a właściwie jeszcze wcześniej, zaraz po przeczytaniu), ale nie zdążyłam... Weekend okazał się być długi i bardzo aktywny - C. miał wolny piątek, więc dwa dni spędziliśmy hasając między szalonymi ludźmi na Średniowiecznym Festiwalu . Jest to zdecydowanie mój ulubiony czas w sierpniu - można obejrzeć tradycyjny ślub i pogrzeb, posłuchać muzyki, przekąsić
Pożeraczka, czyli raz adobrzezapieczone pod kremowym, gęstym sosem, zyskuje nowych barw. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Cykorie myjemy, kroimy na pół, wycinamy im gorzkiego głąba, a następnie kroimy je w grubsze półplasterki. Zaraz po skrojeniu cykorię mocno skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ciemniała i mieszamy, żeby sok dotarł wszędzie. Filet ze świeżego łososia pozbawiamy skóry. Najłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko
Karo in the Kitchenbrakuje, patrząc na zdjęcia w telefonie czuję ogromny brak i pustkę. Tęsknię za jej uśmiechem, pięknymi, dużymi oczami i radością w oczach, kiedy widziała, że już się budzę i zaraz wyjmę ją z łóżeczka. Nie mogę doczekać się, kiedy znów ją zobaczę, a nawet zastanawiam się, czy w przyszłości swojej córce również nie nadać imienia Laura. Z tego miejsca, chciałabym
Be Fit Be Strongczasu nie zajmie Ci dodanie przepisu do portalu, a kto wie może trafi tam osoba, która zachwyci się Twoim pomysłem i zapałem zabierze się za przygotowanie Twojego dania ;) Ale zaraz - co ja mam z tego?! Jak to co - satysfakcję! Satysfakcję z tego, że podzieliłaś/eś się z drugą osobą pomysłem na wyśmienity, pełnowartościowy przysmak :) No dobra, nie tylko satysfakcja
Zdrowie na języku :Pwszystkie składniki (z wyjątkiem śliwek). Miksować na gładką masę. Przelać masę do foremki. Na wierzchu ułożyć śliwki miąższem do góry. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Zaraz po upieczeniu wyłożyć ciasto na kratkę. ---------- Podobne: Ciasto kakaowe bez jajek
Weekendy w domu i ogrodziepierwsze dziesięć minut (niższa temperatura na początku pieczenia pozwala lepiej wyrosnąć drożdżom). Następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni, i dopiekamy bułki przez dalsze 15-20 minut. Wyjmujemy z piekarnika zaraz po upieczeniu
Miód i pieprzsłoików dać przyprawy zioła marchewkę cebylę Powkładać ogórki 2. • W garnku przygotować marynatę wszystkie składniki marynaty wymieszać zagotować Gorącą marynatą zalać ogórki w słoikach zaraz zakręcić słoiki włożyć słoiki do garnka z wodą pasteryzować do zagotowania wody wyłączyć gaz zostawić pod przykryciem do ostygnięcia
W królestwie smaków Beatylepiej! Nic nie powinno nas uciskać, przyklejać się czy opinać, bo może grozić to otarciami, a tym samym blokuje też swobodne uwalnianie potu, które głównym fizjologicznym zadaniem jest ochładzanie, zaraz po wydalaniu. Do ochłody polecam: - orzeźwiający napój z białego wina - kawę mrożoną z sorbetem jagodowym (vege) - koktajl czereśniowy z melisą - koktajl kokosowo-truskawkowy - herbata mrożona z mango - vegan mango lassi
W kuchni Karmel-itkiogromną słabość do pieczonych serników. Przygotowuję je w najróżniejszych kombinacjach smakowych, starając się również eksperymentować ze składnikami. Gdy więc padła propozycja wykorzystania w jednym wypieku wanilii, jogurtu i malin, zaraz po ucieranym cieście jogurtowym, które cieszy się niesłabnącym powodzeniem w moim otoczeniu, na myśl przyszedł mi właśnie jogurtowy sernik. Chwilę pomyślałam, wyjęłam, co było w lodówce i zabrałam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzewarzywami. Bardzo podobne sakiewki, tylko, że warzywne dostałem w zgłoszeniu na mój wiosenny konkurs od Karoliny, jednej z moich czytelniczek. Zrobiła trzy dania w parowarze i była zaraz za nagrodzonymi przepisami. Z wszystkich odrzuconych przepisów, najbardziej było mi jej szkoda, ale jak pamiętacie i tak kilka nagród dokupiłem :) Z trzech jej przepisów te sakiewki najbardziej utkwiły mi w pamięci
Parowar FacetaByłyśmy w Rumi i w Mechelinkach u naszej kochanej Gosi. Bawiłyśmy się z jej małym szkrabkiem Bartusiem. A teraz.. wielkie pakowanie! Jutro wyjeżdżamy do Gryfic na tydzień, a zaraz po powrocie wybieram się na długi weekend do Warszawy. W związku z tym dzisiejszy post będzie ostatnim przed dłuższą prawie dwutygodniową przerwą, by wrócić na 3 dni i znów wyjeżdżać
Be Fit Be StrongCiągle mam w szafie sukienkę z tamtych czasów - białą w chabry; z chabrowymi tasiemkami. Rzadko ją noszę, ale nie potrafię się z nią rozstać - mam do niej ogromny sentyment. Zaraz myślę o chabrowych wiankach, które Mama plotła dla mnie latem, gdy sama jeszcze nie potrafiłam... Wracając do sedna - pogoda nas nie rozpieszcza w te wakacje. Po tygodniu upałów, o którym
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony do zrumienienia. Upieczone placuszki odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać zaraz po upieczeniu ŻYCZĘ
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!