zarazy - 1000 przepisów (strona:13/67)

APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 258

Dishonored ze względu na dość mroczny klimat Dunwall i panującej tam zarazy nie rozpieszcza jadłospisem. Mięso z wieloryba pakowane w puszki w dość niesterylnych warunkach, węgorze w galarecie, a zwłaszcza pomysł pieczenia szczurów roznoszących plagę mogą wydawać się nieapetycznymi kuchennymi przedsięwzięciami. Na całe szczęście Corvo Attano przemierza nie tylko te zaniedbane, ciemne zaułki miasta, ale także ma okazję pojawić się

Nerds Kitchen
Liebster Blog Award razy cztery 192

nosić...). I na koniec pytania od Oli : 1. Poranek czy wieczór - kiedy wyzwala się w Tobie największa kreatywność i pracowitość? Choć lubię przesiadywać wieczorami, najbardziej pracowita jestem rano - zaraz po obudzeniu mam najwięcej energii do działania. Choć w zasadzie w kuchni mogę szaleć o każdej porze dnia i nocy ( dosłownie! ). 2. Miseczka czy talerz - w czym wolisz przegryzać zupę? Miseczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody proteinowe Olimp Pure Whey Isolate 95 163

każdej porze dnia, a szczególnie bezpośrednio po treningu. Suplement białkowy Pure Whey Isolate 95 doskonale sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy gdy mięśnie wymagają dodatkowej porcji pełnowartościowego białka, np. zaraz po przebudzeniu. W trakcie redukcji zbędnej tkanki tłuszczowej można spożywać 1 porcję białka Pure Whey Isolate 95 jako zamiennik kolacji. Sposób działania silnej i skutecznej odżywki anabolicznej dla sportowców Olimp Pure

ClauditteMissCooking
Poniedziałki 240

tygodniu robić manicure 6. Robić coś ze swoją twarzą, czy nie ograniczać się do demakijażu 7. czytać jedną książkę tygodniowo 8. codziennie wrzucać posta Mamy poniedziałek, listę zadań zaraz zrobię. Menu ustalę wieczorem. Uhhmm ćwiczyć będę jutro (ok?), z Dziewczynami pójdę wieczorem. Pazury zrobię jak wrócę ze spaceru. Zrobię sobie wieczór gospodarczy, wstąpiłam do drogerii i nakupowałam sobie nowych mazideł

greenscarf
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 208

jest to nasze ulubione miejsce w całym domu. Obijając się o siebie, z psem pałętającym się pod nogami, spędzamy tam często długie godziny. Bo jeśli tylko mamy chwilę wolnego, zaraz zastanawiamy się, co by tu dobrego zjeść. I to nie w tej nowo otwartej restauracji z niezwykle kuszącym menu, ale w naszych własnych czterech ścianach. Celebrujemy posiłki, ich przygotowywanie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa krem z cukinii 259

ziemniaki 1 marchew 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 1/2 litra bulionu drobiowego ok. 10 cm pora sól pieprz Bulion mocno podgrzewamy. Można również zagotować, ale zaraz po zagotowaniu wyłączamy gaz Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojone warzywa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Puszyste gofry 194

olej. Rozgrzej gofrownicę i przed każdorazowym nałożeniem ciasta delikatnie ją natłuść. Nakładaj ciasto chochlą, równomiernie rozprowadź i smaż kolejne partie do momentu, aż gofry będą zarumienione. Najlepsze są zaraz po upieczeniu - jeszcze ciepłe; podawaj z konfiturą, świeżymi owocami, jogurtem sojowym lub z czymkolwiek chcesz.  Z podanej ilości ciasta uzyskałam 12 gofrów

Roślinna - blog wegański
Placki serowe z czereśniami 156

bardzo płonę, nie do wiary, że rozumiem każdy znak". Fragment piosenki zespołu Coma, którą wrzucam poniżej. Ciągle odkrywam każdy kawałek na nowo. Czereśnie. Chyba najbardziej wyczekiwane przeze mnie owoce zaraz obok truskawek :) Tym razem wylądowały w pysznych plackach na bazie twarogu, które doskonale sprawdzą się jako śniadanie lub podwieczorek. Inspiracja: ( klik ) Składniki: 250 g twarogu 2 jajka 5 łyżek mąki

My simple kitchen
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 347

danie przygotowywałam pierwszy raz w życiu wieki temu, właściwie zaraz po tym jak firma Unce Bens weszła na polski rynek. Ich słoiczek z sosem słodko-kwaśnym byl pyszny ale mało wydajny, dlatego postanowiłam metodą prób i błędów zrobić swój własny sos. Nie było jeszcze wtedy blogów, przepisów w necie na każdej stronie, nie miałam dostępu do egotycznych przypraw i produktów

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Shake truskawkowy 618

umyć, obrać z szypułek i zmiksować w blenderze z cukrem trzcinowym i mlekiem. Dodać lody truskawkowe i ponownie zmiksować. Rozlać do szklanek a na wierzch nałożyć bitą śmietanę. Podać zaraz po przygotowaniu. Bita śmietana: zimną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Do przygotowania shake używać schłodzonych truskawek i zimnego mleka

Ala piecze i gotuje
WEGAŃSKI KRAKÓW: Momo - bar wegetariański 207

Indyjskie i wegańskie smaki okazały się godne zapamiętana i polecenia, a tęsknota za przepysznym Sambarem trwa do dzisiaj. Oto nasza krótka relacja z Momo, wegetariańskiej restauracji, znajdującej się zaraz koło Wawelu.  MOMO - BAR WEGETARIAŃSKI  adres: ul. Dietla 49, Kraków Momo odwiedziliśmy w sobotnie popołudnie, będąc nieźle zmęczeni i przede wszystkim głodni. Pierwsze co  rzuciło się

Bananowe Pole
Sałatka kuskus z kurczakiem 331

pieprzem.  5. Odstawić aż całkiem ostygnie, następnie wstawić do lodówki na ok. 45 min. (Jeśli sałatka ma być spożywana na ciepło, ten etap należy pominąć i spożywać zaraz po przyrządzeniu). 6. Po tym czasie wyjąć, spróbować i ewentualnie jeszcze raz doprawić solą i pieprzem, można dodać koncentratu pomidorowego, octu balsamicznego lub ziół prowansalskich. Podawać z jogurtem lub dressingiem jogurtowym

Kuchnia Prezydentowej
Uszka z grzybami do świątecznego barszczyku 179

jeszcze ok. 3 minut. Podajemy oczywiście z pysznym, klarownym wigilijnym barszczem, na który przepis już niedługo. ;) Wskazówka do mrożenia: By nie zagrzebywać się w robocie ze wszystkim na raz, zaraz przed wigilią, część dań przygotowuję wcześniej i mrożę. Z mrożeniem pierogów często jest problem, więc aby mieć pewność, ze żadne z uszek się nie przyklei, posypuję duży talerz sporą ilością

Kuchenna Kontrrewolucya
Bułgarska kjufteta 207

przyprawami i oliwą, a na koniec dorzucamy posiekany koperek. Tarator dobrze jest przygotować równorzędnie z mięsem na kjufteta, by odstał swoje w lodówce, a podawać zimny w oddzielnym naczyniu zaraz po usmażeniu mięsa

Kuchenna Kontrrewolucya
Lekki tort z pianką i opłatkiem 189

pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem na puszystą jasną masę. Pamiętacie? Wspominałam kiedyś, że jajka na biszkopt są już dobrze ubite, kiedy mieszadłem narysujemy 8 i zaraz po narysowaniu zobaczymy ją jeszcze w całości. Do ubitych jaj przesiewamy resztę suchych składników, delikatnie mieszając całość. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, standardowa prostokątna blacha do pieczenia ciast

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania